PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Spremenili so mi naslov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakor pove že naslov, so se v mojo bližino priselili novi prebivalci. Kupili so zemljo, postavili so si hiše...Do tukaj vse ok. Ti novi prebivalci pa so tudi zelo aktivni občinski veljaki in nekako jih je pričelo motiti njihov naslov oziroma dosedanje ime ulice.
Eden izmed njih je organiziral KAO civilno iniciativo in je rpičel zbirat podpise k podpori predlogu za preimenovanje ulice. Zbral je večino podpisov, tiste, ki bi morebiti nasprotovali ni niti poskušal prepričati ali kako drugače sploh obvestiti kaj namerava.
In tako je bilo pred kratkim objavljeno, da se sprmemeni moja ulica in sicer po imenu in številki. Obvestilo o tem so dobili le lastniki stanovanjskih objektov na tem območju, da morajo zamenjati hišne številke.
Zanima me kako je sedaj s spremembo osebnih dokumentov. Ali sem dolžan financirati novo osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje...itd. Glede na to da me ni nihče niti vprašal če se s tem strinjam in če sem to pripravljen financirati?

Je imel že kdo podoben primer?

Hvala za odgovore in LP
Seveda si dolžan, kako pa? Da te ni obvesil - odlok je bil verjetno sprejet po postopku in objavljen, torej s z njim seznanjen in ga zato lahko izpodbijaš pred Ustavnim sodiščem. Če ni bil pa sploh.
V našem mestu so tudi lani spreminjali ulice in HŠ. In tistim, ki se jim je spremenilo bivališče občina krije stroške zamenjave dokumentov. Pošteno.
To je edino pošteno. Stroške naj bi v takem primeru nosili pobudniki. Podobno bi se moralo uvesti v parlament ...
FranciZ Napisal:To je edino pošteno. Stroške naj bi v takem primeru nosili pobudniki. Podobno bi se moralo uvesti v parlament ...
Se pravi bi morali pri gradnji novega NUK-a/Onkološkega inštituta, Stožic ipd. plačati celotno gradnjo tisti, ki to predlagajo. Saj če jaz novega NUK-a ne bom uporabljal (in se ne strinjam z gradnjo) potem mi pač ni treba plačati.

@mlesko14:
Sicer pa mlesko14 predlagam, da zoorganiziraš civilno iniciativo. Zbereš dovolj podpisnikov in daš predlog na občinski svet, da omenje stroške krije Občina Smile. Dostikrat pa pomaga že če pokličeš kakšnega svetnika in mu predstaviš problem (saj konec koncev delajo zaradi nas). Odlok je bil gotovo objavljen vsaj v uradnem listu.
jaki79: mešaš jabolka in limone...
Kolikor jaz vem, to krije občina
4nit4 Napisal:Kolikor jaz vem, to krije občina
Piše kje?

Pa še konkretno gre se za občino Šentjur in preimenovanje dela naselja Podgrad v ULICO VALENTINA OROŽNA.

Gledam po spletni strani občine, pa sem očitno slep :-)

LP
hm in kaj bo zaj boljšega ker se je preimenovalo v ulico ?
mlesko14 Napisal:
4nit4 Napisal:Kolikor jaz vem, to krije občina
Piše kje?

Pa še konkretno gre se za občino Šentjur in preimenovanje dela naselja Podgrad v ULICO VALENTINA OROŽNA.

Gledam po spletni strani občine, pa sem očitno slep :-)

LP

Jaz ne vem, vprašaj predlagatelje. Če želiš lahko njihove podatke dobiš na mail.

Sem pisal na občino, pa davidm kaj bodo rekli.

LP
Iskanje po temi