4 mio za investicijo ogrevanja, 2.5 mio je samo toplotna črpalka, ostalo pa je delo, talno ogevanje, boljši parket, napeljave, boljer ipd...
Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
Peco, bi se dalo tole tvoje videti? Jaz sem sicer zaplinjen, a mocno podpiram nekonvencionalne pristope!
In, da, seveda vozim dizla.
Objave: 330
Teme: 62
Ocena:
0
Daleč nazaj se je debatiralo v tej temi, pa vseeno. Debata je šla v talnem gretju in tako jo bom nadaljeval.
Zanimajo me malo vaša mnenja in izkušnje (če so) ali dati v dnevni sobi električno tano gretje ali ne? To gretje ni edino, idejno pa razmišljam o njem zaradi tega, ker imam po tleh laminat, katerega bom zamenjal s keramiko. Ker pa je keramika sama po sebi hladnejša, bi moral tla zaradi tega ogreti (otroci). Hiša pa je sicer ogrevana s centralno (radiatorji), v dnevni sobi (30m2) pa dogreva še kaminska peč na drva. Tako da talno gretje ne bi bilo izključno zaradi gretja prostora, temveč le zaradi ogrevanja hladnih tal.
Hvala za info.
LP
Ocena:
0
S tem se pa težko strinjam. Kaj je toplejše ali hladnejše? Les ali cementni izdelki?
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
Kaj je težje: kilogram slame ali kilogram železa?
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Ko stopiš z boso nogo na keramična tla, ne boš imel občutka hladnosti pri temperaturi keramike vsaj 28 stopinj. Ta temperatura pa običajno že zadošča za talno ogrevanje sobe (odvisno od fasade), radiatorji ne bodo delovali, ali pa bo prevroče. Temu ustrezna je poraba elektrike.
Bi predlagal parket ali tekstilno oblogo, brez talnega ogrevanja. Kakšni so razlogi, da mečeš ven laminat?
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
0
Ker imam v dnevni sobi kaminsko peč, je laminat zaradi temperature ki jo le ta oddaja neposredno nanj, ta blazno zblaznel (beri špranje in paponekod se sploh skupaj ne drži). Pa tudi zaradi obiskov ki pridejo, da se jim ni treba sezuvati, skratka spodnji štuk je skoraj cel že v keramiki (še dnevna soba manjka).
Saj za poleti mi je vseeno kakšno temperaturo imajo tla, bolj me matra pozimi.
Radiatorji delujejo malokdaj (razen ko nas ni doma drži termostat določeno temperaturo), ker kaminska peč vzdržuje temperaturo (ponavadi je ta nad nastavljeno temeraturo termostata centralne). Kakršenkoli les ali podobno defenitivno odpade po tleh.
LP