PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja preverjanje na ajpesu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne vem točno kam bi spadala ta tema, recimo, da sem, saj se tiče vseh treh zadev oddelka foruma.

Kot že vsi vemo, je dobro podjetja danes malo preveriti, če imajo sploh račun odprt ali so zaprti/blokirani.

Mene pa zanima, katere podatke sicer še pogledate vi in zakaj ravno te. Kaj je dobro še preveriti/pogledati?

Lp,
Veronika.
Iz bilance vidiš kako poslujejo, oz. kako so poslovali v preteklem letu kar je sicer že zelo star podatek, a bolje kot nič. Poleg tega vidiš število zaposlenih, zadolženost bankam in dobaviteljem (dolgoročno, kratkoročno), koliko imajo v sredstvih, ipd.
Neka osnovna slika se dobi- vsaj teoretično.
Ampak kot rečeno - minilo je že 9 mesecev leta 2011 in stanje na dan 31.12.2010 je bilo lahko povsem drugačno.

Po mojem ti več od bilanc lahko povedo letošnje reference in investitorji.
Kaj pa točno rabiš? Problem bilanc je v tem, kot je povedal že medo9, da so podvržene računovodskemu manipuliranju in da si se recimo maja 2011 še vedno naslanjala na bilanco iz 2009 (v kateri so poslovni dogodki še iz januarja 2009) torej že zelo zastarelo.
Sam sicer najraje uporabljam GVIN.
P.S.
Ta forum še zdaleč nima samo 3 oddelkov (kakorkol že gledaš na oddelek).
hm, kako dobro bi bilo poslovati z podjetjem, ki ima nekaj desettisoč evrou izgube (negativen poslovni izzid)? kaj pomeni, če ima podjetje visok znesek kratkoročnih obveznosti?
magi Napisal:hm, kako dobro bi bilo poslovati z podjetjem, ki ima nekaj desettisoč evrou izgube? kaj pomeni, če ima podjetje visok znesek kratkoročnih obveznosti?
Saj noben pameten podjetnik ne kaže dobička. Tako, da sama izguba sploh ni problematična (sploh pa ne v absolutnem znesku). Sama informacija o visokem znesku kratkoročnih obveznosti ti nič ne pomeni bolj je pomembno kako visoka so na drugi strani sredstva z isto ročnostjo (lahko je samo veliko dolžan dobaviteljem).
to podjetje ima en račun blokiran, enega odprtega. ima nekaj sto tisoč evrou čistega prihodka od prodaje in nekdaj desettisoč evrou čistega izgub obračunskega obdobja. Kaj mi torej to pove oziroma kako si lahko s tem pomagam?
magi Napisal:to podjetje ima en račun blokiran, enega odprtega. ima nekaj sto tisoč evrou čistega prihodka od prodaje in nekdaj desettisoč evrou čistega izgub obračunskega obdobja. Kaj mi torej to pove oziroma kako si lahko s tem pomagam?
1. Odvisno kako z njim posluješ (kakšni sta vlogi obeh strank v poslu).
2. Nekaj stotisoč evrov je lahko 300.000€ prihodka ali pa 2.900.000€, nekaj desettisoč evrov izgube pa je lahko 290.000 evrov izgube ali pa 30.000 evrov izgube.

Verjetno se strinjaš, da je izguba v višini 250.000 evrov pri 300.000 evrov prihodka bistveno bolj problematična, kot pa izguba v višini 30.000 evrov pri 2.900.000 evrov prihodka.

Će že te lahko še najbolj skrbi blokada računa.
ok. realni podatki za njih - imajo skoraj 600.000 prihodka in malo manj kot 30.000 izgube. je to veliko? meni se zdi kar dovolj.

en račun je blokiran, en pa odprt. sicer pa poslujejo.
Če nočeš tle napisat za katero družbo gre mi lahk pošlješ privat, pa ti lahko kaj pojasnim okoli bilanc in kaj bi kaj lahko pomenilo - to so itak samo informativne info, ampak visoka kratkoročna zadolženost, blokiran račun in bilančna izguba ne pomenita nič dobrega. Če druzga ne, že zaradi bank bi taka družba morala izkazovat vsaj minimalen dobiček, če bi resno računala npr. na refinanciranje kratkoročnih obveznosti.
magi Napisal:ok. realni podatki za njih - imajo skoraj 600.000 prihodka in malo manj kot 30.000 izgube. je to veliko? meni se zdi kar dovolj.

en račun je blokiran, en pa odprt. sicer pa poslujejo.
Saj pravim dobiček/izguba ni vse (to je lahko zaradi kakšnih odpisov). Kakšen posel se sklepa s tem podjetjem (dolgoročen, kratkoročen). Kdo je kupec, kdo prodajalec? Koliko imajo likvidnih sredstev? Kakšna je kapitalska ustreznost....
Bilanca je tipično luftarska - nimajo praktično nič premoženja, samo poslovne obveznosti, odpisov praktično nič, izgube pa relativno veliko za tak promet - glavnistrošek pa so poleg materiala storitve, kar generalno ne pomeni nič pozitivnega.
vitel - najlepša hvala. vsekakor bova vzela še enkrat v razmislek možnost o sodelovanju z njimi.
Iskanje po temi