PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja izjava prič o zunajzakonski skupnosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me, če morda ima kdo vzorec te izjave, ki jo potrebujeva zaradi prenosa lastništva nepremičnine s strani moje tašče na punco in mene. Razlog, da ne plačava davka od darila.

Zato potrebujeva podpisano izjavo dveh prič. Če ima kdo kakšne primer, lepo prosim za njega.

LP
Pojdita k matičarju in "župniku", pa ne rabiš potrdila. Stalo te bo le nekaj fičnikov, če se požvižgaš na darila, ki bi ti jih prinesli svatje.

Pomisli, koliko vaju bodo stali odvetniki in sodniki, ko bosta to imetje delila.
Nimam časa - sem v penziji!
Citat:koliko bo plačal za vrtec, če se poročita
Ali tam ne bo pokazal potrdila in upal, da oblast ne zve za njega? Take dvoličneže bi jaz finančno stisnil. So enaki, kot poročeni pari na paradi ponosa - vsak s svojim parom.
Nimam časa - sem v penziji!
Glejte, to rabim zato ker z punco gradiva hišo na parceli, ki je zaenkrat v lasti njenih staršov.
Sedaj nama bosta starša podarila to parcelo oz bomo naredili prepis, ker bova rabila kredit.

Ker mi bo punca podarila polovico parcele, morava dokazat izvenzakonsko skupnost (to se lahko naredi z pričami), če želiva oprostila plačila davka. Res je da še nisva poročena, ampak to še ni razlog, da sva kriminalca, saj samo želiva dobiti svoje darila, ne da bi pri tem mačehovska država kaj nama vzela.

Zato prosim tiste, ki imajo namen pomagati, da mi odpišejo, če vedo, kako izgleda oz se napiše izjava priče, da živiva v zunajzakonski zvezi. Vem, da mi jo lahko napiše notar, ampak pri gradnji hiše se pozna vsak cent.

Drugi pa se naj ukvarjajo z čim bolj pametnim.
Halo. Zunajzakonci plačujejo isto vrtca kot poročeni "poštenjakarji", ker je zunajzakonska skupnost izenačena z zakonsko. Da vas ni sram, človeku kar vnaprej očitate goljufijo. In celo med poročenimi se najdejo taki, ki se ločijo zaradi nižjega plačila vrtca in višjega OD, da lahko cuzajo občino in državo. Tako da poroka ni zagotovilo poštenosti.
Ne mečite goljufov v isti koš, sploh vsi tisti, ki ste mojstrom plačevali brez računov. A mislite, da vi pa niste goljufali države?

Verjetno bo zadostovala pisna izjava na listu papirja z vajinimi podatki in podatkom, od kdaj živita skupaj (Spodaj podpisana ta in ta potrujem, da on in ona na tem in tem naslovu živita skupaj od takrat in takrat), mogoče je treba overit podpis na UE? Sicer pa prvič slišim, da bi to od koga zahtevali. Lahko pa tudi prijavita na matičnem skupno gospodinjstvo - to bi tudi moralo zadostovati. Točno obliko izjave vama bodo razložili na dursu, kjer odmerjajo davke.
bubo Napisal:
madman Napisal:no potem sem bil dvoličnež, ker državi nisem dal vsega kar je hotela od mene....
vesel?
Nisem vesel. Si pijavka, ki neupravičeno pije moje davke. Zaradi tebe in tebi podobnih plačujem jaz višji vrtec in višje davke.

Resno, tebi vedno vsi vse naredijo z računom?
kukomah Napisal:Zato prosim tiste, ki imajo namen pomagati, da mi odpišejo, če vedo, kako izgleda oz se napiše izjava priče, da živiva v zunajzakonski zvezi. Vem, da mi jo lahko napiše notar, ampak pri gradnji hiše se pozna vsak cent.

Jaz bi napisal takole:

IZJAVA

Spodaj podpisana

IME PRIIMEK 1
naslov
EMŠO

in

IME PRIIMEK 2
naslov
EMŠO

izjavljava, da od DATUM živiva v izvenzakoski skupnosti, kar potrjujeva s pričama:

IME PRIIMEK 3
naslov
EMŠO

in

IME PRIIMEK 4
naslov
EMŠO

IME PRIIMEK 1
podpis

IME PRIIMEK 2
podpis

IME PRIIMEK 3
podpis

IME PRIIMEK 4
podpis
Strelka Napisal:Resno, tebi vedno vsi vse naredijo z računom?
Načeloma ja. Je pa res, da zadnje čase vse bolj premišljujem o (ne)smiselnosti svojega početja. Žal je goljufanje v tej državi družbeno sprejeto - ljudje se celo bahajo s tem. Zato pa smo tam, kjer smo.
Če boste prenašali lastništvo z darilno pogodbo od tašče na tvojo izvenzakonsko partnerko in potem isto na tebe je dobro, da veste oz. uredite možne kasnejše težave glede dedovanja. To je lahko problematično v primeru, da ima tvoja partnerka brate ali sestre. Najbojša rešitev je izročilna pogodba.
bubo Napisal:
kukomah Napisal:Zato prosim tiste, ki imajo namen pomagati, da mi odpišejo, če vedo, kako izgleda oz se napiše izjava priče, da živiva v zunajzakonski zvezi. Vem, da mi jo lahko napiše notar, ampak pri gradnji hiše se pozna vsak cent.

Jaz bi napisal takole:

IZJAVA

Spodaj podpisana

IME PRIIMEK 1
naslov
EMŠO

in

IME PRIIMEK 2
naslov
EMŠO

izjavljava, da od DATUM živiva v izvenzakoski skupnosti, kar potrjujeva s pričama:

IME PRIIMEK 3
naslov
EMŠO

in

IME PRIIMEK 4
naslov
EMŠO

IME PRIIMEK 1
podpis

IME PRIIMEK 2
podpis

IME PRIIMEK 3
podpis

IME PRIIMEK 4
podpis

In kaj je "izvenzakonska skupnost"?

Kaj po tem takem te priče potrjujejo? Kr neki!

Je - takole - jasna definicija "zakonske skupnosti" in njene pravne posledice.
Tu je jasno, da od dne XY dva "uradno" zapečatita :wink: nek pravni posel.
Običajno tudi "bivata" na istem naslovu. Ni pa nujno - vsaj ne za dokazovanje "zakonske zveze".

Pri izvenzakonski, pa bi bilo logično ( nisem pravnik ), da je merilo vsaj bivanje na istem naslovu in seveda v "skupnem gospodinjstvu".

Ne razumem pa "panike", oziroma dejstva, zakaj bi tvoje "tašča", kar koli prenašala na tebe.
Ti si izvenzakonski partner njene hčere. Ja?
Torej povsem mirno vse skupaj napiše svoji hčeri, ona postane lastnica in konec.

To, sicer ne reši tvojega problema. Še vedno ne moreš ( ker nisi lastnik ) dobiti kredita.
Bo pa verjetno lažje tvoja partnerka prenesla lastništvo na tebe.

O vseh komplikacijah dednega prava in morebitnih dedičev ( sedanjih in kasnejših ) pa ne bom, ker je tudi brez takih "obvozov" vedno zelo "kunštno".
Merilo je, da živita skupaj. Torej bi bilo treba popraviti v ... živita skupaj v življenjski skupnosti... škodili pa ne bi dodati še leta skupnega bivanja.

Priče lahko potrjujejo dejstva, ne morejo pa potrditi pravne posledice, ker je ta posledica uporabe materialnega prava na dejanskem stanju, ki ga zatrjuje in nato dokazuje stranka.
papez46 Napisal:In kaj je "izvenzakonska skupnost"?

12. člen ZZZDR

Dalj časa trajajoča življenjska skupnost moškega in ženske, ki nista sklenila zakonske zveze, ima zanju enake pravne posledice po tem zakonu, kot če bi sklenila zakonsko zvezo, če ni bilo razlogov, zaradi katerih bi bila zakonska zveza med njima neveljavna; na drugih področjih pa ima taka skupnost pravne posledice, če zakon tako določa.

Še razlaga, ki mogoče komu pride prav: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pravozatelebane.com/index.php?option=com_content&task=view&Itemid=98&id=62">http://www.pravozatelebane.com/index.ph ... d=98&id=62</a><!-- m -->

Pa še moj (ne svetovno-nazorski, ampak zrdavorazumsko pravni - ker nisem pravnik) pogled na zakonska vs. izvenzakonska skupnost:

Jaz na te zadeve iz pravnega (ne svetovno-nazorskega) stališča gledam kot na pogodbo. In pogodbo (dogovor) lahko 2 partnerja skleneta pod pogoji, ki jih določa zakon in če zakon to dopušča lahko skleneta nek dogovor bodisi pisno bodisi ustno. Pri družinski skupnosti zakon dopušča obe obliki. Je pa tako, da je pri pisni sklenitvi (katerekoli pogodbe ali dogovora) veliko lažje dokazovati, kaj si sklenil kot pri ustni. Sta pa obe obliki dogovora enako veljavni (če zakon to dopušča) in morata v obeh primerih stranki izpolniti svoj del obveznosti... Oz., neveljaven bi bil tak dogovor edino tedaj, ko bi v zakonu izrecno pisalo, da mora biti sklenjen v pisni obliki. Pri zakonski zvezi pa temu ni tako.

Običajno tudi "bivata" na istem naslovu. Ni pa nujno - vsaj ne za dokazovanje "zakonske zveze".

Pri izvenzakonski, pa bi bilo logično ( nisem pravnik ), da je merilo vsaj bivanje na istem naslovu in seveda v "skupnem gospodinjstvu".

Ne razumem pa "panike", oziroma dejstva, zakaj bi tvoje "tašča", kar koli prenašala na tebe.
Torej povsem mirno vse skupaj napiše svoji hčeri, ona postane lastnica in konec.

To, sicer ne reši tvojega problema. Še vedno ne moreš ( ker nisi lastnik ) dobiti kredita.

O vseh komplikacijah dednega prava in morebitnih dedičev ( sedanjih in kasnejših ) pa ne bom, ker je tudi brez takih "obvozov" vedno zelo "kunštno".

Še dobro, da zunajzakonci niso odvisni od tvojega mnenja, a ne. In glede na pravne posledice zunajzakonska skupnost ni kr neki, pa če ti to še stokrat napišeš na forum. Imaš pač svoje mnenje, prav, samo ne ga prodajat kot neko dejstvo v odgovoru na popolnoma stvarno vprašanje.
Strelka Napisal:

Še dobro, da zunajzakonci niso odvisni od tvojega mnenja, a ne. In glede na pravne posledice zunajzakonska skupnost ni kr neki, pa če ti to še stokrat napišeš na forum. Imaš pač svoje mnenje, prav, samo ne ga prodajat kot neko dejstvo v odgovoru na popolnoma stvarno vprašanje.

In kaj ti ni jasno?

Nisem napisal - morda si le tako razumela - da je izvenzakonska skupnost - kr neki!

Zakonsko so pravne posledice izvenzakonske skupnosti dokaj podobne kot v primeru "zakonske skupnosti". Gre le za različne načine dokazovanja posameznih zvez.
Pri zakonski je bistveno bolj "enostavno".

Glede na popolnoma stvarno vprašanje, ki je bilo zastavljeno, pa mi " se opravičujem" ni jasno in nikakor logično, da bi "neko kvazi potrdilo" parih prič, ki sploh niso "posvečeni" in si lahko vsak po svoje razlaga tako skupnost.
Še posebej, če se ve, da tudi "sodni sistem" vsak primer presoje po svoje in je veliko stvari odvisnih od posameznih dejstev.

Sicer pa - ja - hvala nekomu, da ni nihče odvisen od mojega mnenja.

Jaz imam zadeve "pošlihtane in urejene", kot sam menim, da je prav in vsaj okvirno v nekih splošno sprejemljivih okvirjih okolja v katerem bivam in skladno z mojimi svetovno nazorskimi pogledi. :wink:

Ravno tako, kot je pri gradnji hiše "zaželjeno", da se gre po nekih predpisanih korakih:
- nakup zemljišča
- vpis lastnine zemljišča v ZK
- priprava dokumentacije za GD
- pridobitev GD
- gradnja
- vris objekta v kataster
- hišna številka
- in tako naprej..............,
je verjetno fino in fajn, da imamo tudi medosebna razmerja urejena.

Oprosti, ampak "ležernost" in razlage, da podpis na papirju ne pomeni ničesar - če se dva razumeta in se imata rada - je blago rečeno "lari fari" in vsaj neodgovorno, do partnerja in do morebitnih njunih potomcev, saj jim na ta način vsaj otežijo določene stvari in posledično zakomplicirajo življenje.

Ampak - vsak po svoje ................ dokler se ne zaplete. Potem pa "na pomaganje".

Ampak - bo že bolje .............. ne de?
Sicer nisem pravnik samo zdi se mi, da morajo biti premoženjske pravice med zakoncema (torej tudi med izvenzakoncema) zapisana v obliki notarskega zapisa. Ne vem sicer če vajina zadeva pade pod to samo, če bo v vsakem primeru padlo pod to se lahko izjava poda, kot priloga tega zapisa.
1 2 3 4
Iskanje po temi