3.10.2011 ob 12:42
[img]httpunichr("58")//jokerunichr("46")si/mn3njalnik/style_emoticons/default/laughunichr("46")gif[/img]
Saj me poznaš.
Saj me poznaš.
princes Napisal:Dejmo poenostavt....
če cvremo ribe je smrad v sekundi izničen -
če bi se šel romantiko ob dišečih svečah ravno tako......
če bi želel poleti hlad je nujna klima, prezračevanje ti ne koristi,
če želiš pozimi svež zrak potrebuješ prezračevanje in malenkost prihraniš......
ob vsem tem pozabimo na običajno živjenje ker se ukvarjamo s dejstvi kako varčno hišo imamo....Iz
zgornjega sem razbrala da dejanska funkcija prezračevanja nastopi ob kuhi, žurki ali spanju v malih sobah ob minimalnem prihranku energije, da o vzdrževanju zraven ne izgubljamo besed.
Dejansko je luksus, če si si ga voljan privoščiti. Tudi klima je luksus, katera ti prav pride recimo mesec na leto kar mislim da je smiselna če se spomnimo letošnjega poletja. Vložek denarja je če skupaj zračunamo cca.10.000 eurov kar je investicija vredna premisleka. Vprašanje za 10.000 eurov je: Kakšen človek si, koliko zaslužiš in kakšne so tvoje prioritete? Mislim da bo odločitev padla takrat ko bodo karte odprte in keš na mizi .....
Da so zadeve nedovršene, da je miljon varijant in ko vse seštejem me mine da sploh pomislim, da plačan sistem na koncu ne odtehta vloženega denarja. Da se mož k ,,blesav,, :roll: cele dneve ukvarja z vso tehniko in računa koliko porabimo, kje so prihranki in kako kakšna zadeva deluje danes in kako bo, ko začnejo odpadati listi z dreves in zaveje zima čez vršace. Jaz se itak ne bi. Rada dam denar za zadevo, katera mi poenostavi življenje in ponudi ugodje. Zgoraj so mnenja deljena. Nisem prepričana da je prezračevanje vredno svojega denarja. Nisem proti, bi ga imela, ima pa dobre in slabe lastnost. Če je več dobrih bi si ga privoščila. Vendar mora hiša biti tudi klimatizirana in tukaj sem dobila 10.000 eurov. Ali sem napačno razmišljala? Klima + prezračevanje 10.000 in na koncu še TČ+ talno gretje, ker pač mora biti 20.000+ kamin za prehodna obdobja 2500. Kje smo s ceno in kaj lažje spustimo je zdaj vprašanje? Nič, če v sredo zadanem na lotu.