PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja poseg elektro

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
situacija je sledeča.
Na parceli je položen kabel, ki teče do soseda. Nekje na trasi je spojka, in od spojke želi elektro položiti nov, močnejši kabel. Za obstoječi kabel ni nilkjer podpisanega soglasja, še manj služnosti. Ali elektro lahko izvede poseg brez mojea dovoljenja?

Zdi se mi, da izjava "da bodo pričeli s postopkom" in z obvestilom o posegu ter poseg izvedli ne more ravno držati.
Poseg na mojem zemljišču moram dovoliti sam. Drži? Če ga ne dovolim mi lahko ponudijo odškodnino, podpis služnosti. Se motim?
Citat: želi elektro položiti nov, močnejši kabel.
Za obstoječi kabel so verjetno že z leti pridobili (nenapisano) soglasje. Pravico imajo vzdrževati obstoječe stanje brez tvojega soglasja, s plačilom škode. Za močnejši kabel morajo pridobiti tvoje soglasje. Če ga vgradijo kljub tvojemu nasprotovanju jih iztožiš za odstranitev. Če so te o menjavi obvestili in ti nasprotuješ menjavi - pismeno jih obvesti o nestrinjanju.
Nimam časa - sem v penziji!
Žerjavar Napisal:
Citat: želi elektro položiti nov, močnejši kabel.
Za obstoječi kabel so verjetno že z leti pridobili (nenapisano) soglasje. Pravico imajo vzdrževati obstoječe stanje brez tvojega soglasja, s plačilom škode. Za močnejši kabel morajo pridobiti tvoje soglasje. Če ga vgradijo kljub tvojemu nasprotovanju jih iztožiš za odstranitev. Če so te o menjavi obvestili in ti nasprotuješ menjavi - pismeno jih obvesti o nestrinjanju.

Če je bilo pred leti nenapisano soglasje.....poudarek na nenapisanem
Staro ustno soglasje velja kaj, če je bilo. Verjetno nič :?:
Citat:poudarek na nenapisanem
Moj poudarek je z leti. Če je kabel tam že dovolj dolgo (ne vem točno ali 10 ali 20 let) in ti mu nisi nasprotoval, so si pravno pridobili soglasje, brez da bi bila napisana pogodba.
Nimam časa - sem v penziji!
Iskanje po temi