PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja izolacija podstrešja nad betonsko ploščo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdravljeni

Ne kaj sem o tem že prebral tukaj dor pa vendar..
Izolirati mislim podsrešje oz. AB ploščo nad mansardo ki je debela cca 12 do 15 cm.
Ni nujno da je pohodno oz. za kakšne škatle pa tako kramo ki bo gor. Na podsteršje bom hodil preko dvižnih stopnic.
Gre se mi da bo dobro izolirano pa za silo pohodno.
Namen je bil 2x10 cm stiroporja križno položenega plus estriuh 5 cm ali pa OSB plošče?
Kaj svetujete vi?
Naj bo cenovno ugodno oz. max za vloženi denar.
hvala
3x10 cm stiropor + deske
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Kako pa preprečit, da si miši ne naredijo veselice pod deskami v stiroporju?
minimum bom estrih naredil...to je to..
4do5 cm..bo moglo bit dost.
Le nekaj me bega ..
Beton- beri estrih se poleti segreje ker bo vroča podstreha ..pozimi shladi..do nule oz še manj!
To verjetno vpliva na izolativno dnost ?
Ali bi bilo bolje dat OSB plošče? ali celo bosanke.
Ne bo nič bolj toplo, če daš OSB.
Izolacija je tista, ki ti preperečuje prehod toplote, izolativnost OSB plošč je zanemarljiva v primerjavi z izolativnostjo stioropora ali druge izoalcije.
Citat: estrih se poleti segreje ker bo vroča podstreha ..pozimi shladi..do nule oz še manj
Pri izolativnosti teh par cm betona ali lesa nad 20 ali več izolacije ne pomeni nič. Beton ti mnogo bolj zapira prehod pare. Na ploščo obvezno parno zaporo, nato izolacijo in estrih.
Nimam časa - sem v penziji!
Parno zaporo kot PVC polovinil ali kaj podobnega?

Beton je bil mišljen kor..npr..akumulator hlada ali toplote ki daje negativni učinek na izolacijo?
Kakšna bi bila najcenejša trajan rešitev?

hvala
Citat:Parno zaporo kot PVC polovinil ali kaj podobnega?
Kar v kmetijsko trgovino in vzameš širino po želji (mislim, da do 12 m) namensko za prekrivanje silosa ali rastlinjaka.

Kaj ti v tej rešitvi ni trajno? Tudi ceneje bo težko najti. Razen če počakaš do julija in si zastonj zvoziš pšenično slamo ter napolniš podstrešje. Tudi če jo plačaš po dnevni ceni na njivi bo vsaj 5 x cenejša od katerekoli druge izolacije.
Aha ..ne vem kako to zgleda bom uprašal..nisem te stroke.. Smile
Pozdravljeni.

Prav tako me zanima optimalna izolacija betonske plošče na podstrešju glede na strošek. Tem je kar nekaj bilo odprtih, še več pa ostane odprtih vprašanj po prebiranju le teh.

Nad pritličjem v hiši je betonska plošča. Nad njo ni zaenkrat bilo nobene izolacije. Ker bo morda nekoč kdo izdelal stanovanjsko mansardo, verjetno ni pametno položiti izolacije in estrih? Zato bi radi rešitev, ki bi bila trenutno trajna, ki se bi pa po potrebi dala odstraniti, oziroma "izolacijske plošče" uporabiti. Del podstrešja bi naj bil pohoden, za odlaganje predmetov (ki se kasneje izkaže za kramo). Kako to premostiti?

1. stiropor, EPS70, debeline 10 cm (ta bi naj bil pohodni?). Ali se res lahko hodi po njem? Ali je primeren za tako izolacijo? Kaj pa morebitni glodalci, nekje na podstrešju domujejo polhi (kako se jih znebiti, je že druga tema)?

2. Pri Knaufu ali Ursa imajo pohodne plošče, cena je kar precej višja, ali je debelina npr. 5 cm enakovredna 10 cm stiropora?

3. Pa če še kdo zaupa pravilen način polaganja, folija - kje in kakšna?

Hvala za odgovore, nasvete (pa ne o slami).
Tisto o slami sem omenil kot še cenejšo tehnično sprejemljivo rešitev od običajne najcenejše. Saj si v začetku poudaril nizko ceno.

Nisem prepričan v sestavo tvoje hiše. Predvidevam: bivalno pritličje, etaža z delno poševnim stropom iz katere se bo en del naredil v mansardo, en del pa za odlaganje krame ter podstrešje pod kritino nad ravnim delom stropa mansarde ?
Katero izolacijo dat če imaš probleme z višino? Že zdaj se namreč težko stoji, z 20-30 cm materiala gor pa postane podstrešje neuporabno Cry

Tudi mi imamo betonsko ploščo ter betonsko streho. Podstrešje bi bilo samo za odlagat kramo.
A ni problem tudi z luknjo od podstrešnih stopnic, če daš npr 20 cm izolacije + estrih (glede tega še razmišljamo ali ga dat ali ne ker me znese 700 eur)?

Lp!
Citat:Podstrešje bi bilo samo za odlagat kramo. ...., če daš npr 20 cm izolacije + estrih (glede tega še razmišljamo ali ga dat ali ne ker me znese 700 eur)?
V takem primeru bi jaz dal trdo ( ....) volno (plošče) in položil deske (z razmakom 2 do 5 mm). Bo sigurno ceneje, lahko narediš sam in še vedno dovolj uporabno. Na ploščo pod volno parna zapora.

Debelina izolacije? Za ravni del je 5 cm več kot na zidovih (fasada) dovolj.
Trenutna situacija je bivalno pritličje, nad njo pa mansarda, ki ni izdelana in še nekaj časa ne bo. Torej bi izolirali ravno betonsko ploščo na podstrešju.
Predlagate trdo volno, tista, ki jo ponujajo kot pohodno, je vsaj dvakrat dražja od pohodnega stiropora. Ali se lahko na trde plošče samo položijo deske, ali mora biti spodaj narejena konstrukcija?
Parna zapora, pomeni folijo kot za silose ali folijo za pod kritino strehe?
Hvala
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi