PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave elektro drog

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,
Potrebujem nasvet in morda se je že kdo znašel v podobni situaciji...
Na parceli mi stoji elektro drog (elektro Ljublana). Drog je že dodobra dotrajan in ker smo v fazi urejanja okolice hiše, sem poklical na elektro in jih pozval naj pridejo pogledat drog in ocenit ali ga je potrebno zamenjat, da se ne bo čez dve leti spet razkopavalo dvorišče. Po ogledu, mi je rajonski rekel, da bodo drog samenjali. Super in fino... Kaj je na koncu nastalo?!
Mojstri so prišli v času moje odsotnosti, drog odžagali (štor pustili v zemlji) in ga pričvrstili na
betonski drogovnik! Stvar zgleda za bruhnit, poleg tega pa so mi dodatno zasedli kos zemlje in mi zelo otežili postavitev ograje. Ko sem jih ponovno pozval, da stvar ni v redu, so zopet opravili ogled in zaključek je bil sledeč: "Nimamo denarja za izvedbo betonske štange, dela na tem drogu so bila že opravljena in nadaljnih stroškov ne moremo opravičiti?? Lahko vam jo sicer postavimo a pod pogojem, da vi sami financirate in pripravite jamo ter zabetonirate temelj??!"
Seveda se z ničemer od povedanega in storjenega ne morem ravnodušno strinjat.
Svetujte mi prosim kako naj ukrepam, na koga naj se obrnem?
Ali imajo urejeno služnost na tvoji parceli? Če je drog dotrajal je tam še dolgo in nimajo služnosti...
Citat:Če je drog dotrajal je tam še dolgo in nimajo služnosti
Napaka! Imajo s časom pridobljeno služnost, čeprav ni napisana.
Nimam časa - sem v penziji!
Vprašanje za pravnike. Služnost verjetno imajo, po drugi strani pa jo imajo za obstoječi drog. Ne morejo se izmisliti in drog postaviti pol metra stran, ker jim pač bolj ustreza.
LP,
Samojed
imajo služnost za obstoječi drog oziroma za zamenjavo z podobnim drogom. Seveda so dolžni plačati odškodnino za povzročeno škodo ob menjavi. Nimajo pa pravice postaviti betonski podstavek na katerega je privit drog, če ga prej ni bilo.
Veš kaj so naredili meni?!! Imamo novogradnjo in na sosedni parceli od koder bi morali mi speljati elektriko za hišo je bil star napol gnil elektro drog. Elektro ga ni hotel zamenjati, ker bi ga itak morala jaz, če bi želela dobit elektriko na parcelo :evil: :evil: :evil: . Zakaj bi si delal elektro stroške če lahko zaračunajo meni 2k eur za betonski drog...
Je pa bilo potem en par neviht in je sosed klical in težačil, da se drog maja in da je nevaren naj pridejo zamenjat. In kaj so nardili? Na starega so z neko objemko dali nov lesen in čaw.
Elektrike še nimam tako, da ti ne znam povedat kako se bo stvar odvila, bomo pa provali čim bolj po vezah stvari uredit.
Žerjavar Napisal:
Citat:Če je drog dotrajal je tam še dolgo in nimajo služnosti
Napaka! Imajo s časom pridobljeno služnost, čeprav ni napisana.
Vsi malo ugibamo, kajne? Po moje služnost, tudi če so jo za drog imeli ob postavitvi novega drugje, ne velja več. Za analogijo si vzemite situacijo, ki smo jo ob pridobivanju PGD imeli mnogi: če je potekala žica preko parcele od kakšnega soseda (sosednje hiše), nisi rabil nobene služnosti, če se ni spremenila tudi smer žice; če pa se je, pa si rabil služnost od soseda. Tukaj je zame podobna situacija. Elektro po moje potrebuje novo služnost (seveda, če bi ti dali nov betonski drog, se sedaj z njo ne bi nobeden ukvarjal!?)
Iskanje po temi