PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Talni sifon z lončkom za lase?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ker boljšega nisem našel sem za tuš v nivoju tal vzel blazno dragi HL-ov sifon HL-90pr, ki sicer ima lonček v katerega pride plovec, samo ne vem, koliko bo tam ostalo tudi las, ker se pač napolni z vodo in preliv odteka, z njim pa najbrž tudi kar nekaj las. Čiščenje las iz sifona predvidevam da bo problematično, ker bo v sifonu pač ostajalo nekaj vode, skupaj z lasmi - in potem lahko to svinjarijo vlečeš z roko ven.

Od HL-a pri nas nimajo nekega pametnega sifona, ki bi imel vložek, ki bi se ga preprosto vzelo ven in očistilo las, zato me zanima, če kdo ve, kje bi ga lahko dobil?
Citat:... in potem lahko to svinjarijo vlečeš z roko ven.
A ti za vsako čiščenje sekreta kličeš profesionalni čistilni servis? :roll:
Če ti uživaš v tlačenju roke v svinjarijo je to stvar preference, nekateri pač v 21. stoletju upamo, da je nekdo sestavil sifon, ki se ga da čistiti z minimalno packarije, hitreje in bolj učinkovito. Mogoče pa pri vas bolj pogosto pucate sekrete kot lase iz sifonov...
Kot praviš, stvar preference.
Vsekakor pa mi je bolj odvratno pucanje sralnika, kot pa pucanje tuš sifona, kjer dvignem pokrov in z dvema slojema papirnate brisače poberem lase ven, zavijem v kepo, vržem v smeti in operem roke. Vse skupaj manj kot dve minuti dela, kar za čiščenje sralnika ne bi mogel trditi....
Dajmo se držat vprašanja in ne brezveze zgubljat časa.

Skratka to zadevo iščem tudi sam, vendar mi zaenkrat še ni uspelo najti. Zoprna pa je stvar predvsem zaradi tega, ker ravno takrat, ko si frišno stuširan in se počutiš ČIST, opaziš, da stojiš v vodi do gležnjev in moraš potem pucat tisto grivo ven.
Sem šel gledat prospekte od teh sifinov in mi ni prav jasno, kako so narejeni in v čem bi bil problem.
Jaz sem ga za v tuš kupil od Viege, je bil tudi še kar drag, mislim da 35€ in se ga da lepo odpret. Sifonski del izvelečeš iz odprtine in lahko vse očistiš. Kakšnega posbnega lončka za lase pa nima. :?
Pri tem HLovem ima sifonski lonček tesnilo, ki ni namenjeno razdiranju - prime tako, da sem ga z velikim izvijačem moral na treh koncih dvigat večkrat, da sem ga dobil ven. Skratka vzeti ven lonček ko je enkrat sestavljen ni opcija.
Hm, pri Viegi gre sicer malo na trdo, ampak da bi rabil kakšno orodje pa ni govora.

Varianta bi bila, da daš izdelat "košarico" iz inoksa, ki jo postaviš pod pokrov.
Mogoče se ti zdi predlog čuden, ampak sem že marsikateri detajl reševel s takimi custom rešitvami.

Če zadeva še ni vgrajena, pojdi do koga, ki dela iz inoxa in mu razloži kaj rabiš, drugače pa narisat načrt in gremo.
Ja, o tem sem že razmišljal, bi bila to varianta, samo res čudno se mi zdi da tega ni nikjer v ponudbi in da moraš nekaj tako osnovnega dat delat po meri... heh.
Eh, marsičesa še ni.
Si predstavljaš, kako bi bilo, če bi si že vse izmislili, kakšen dolčas bi bil. :lol:
Tu imaš poslovno priložnost. Ko boš naredil "prototip", ponudi HLu, da mu jih dobavljaš. Seveda po ustrezno visoki ceni. Big Grin
Saj ne da tega ni, sem našel nekaj takih sifonov na ameriških in angleških straneh, samo oni imajo najbrž spet drugačne dimenzije cevi tako da bi moral mutit okoli priklopa.
Iskanje po temi