PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Tuš nima tople vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podometni, ima termostatsko štelanje toplote, torej nima posebaj toplega in hladnega ventila. Povsod drugod je topla voda, tukaj pa največ mlačna, na meji mrzlega. Kaj bi lahko bilo narobe? Zanič termostatski ventil? Še kaj druga? Ob predpostavki da je prav zvezano (jutri zagnjavim majstra, a zna rabit par dni, da pride okoli).
Če priteče mrzla voda iz armature, ko obrnete ročico termostata v smeri urinega kazalca (ali v "-" minus stopinje), je potem prav zvezano. Verjetno je za očistit termostat in/ali mrežice na protipovratnim ventilom.
Verjetno je kaka smet oziroma kamenček prišel do ventila in tako onemogoča normalen pretok tople vode. V tem primeru bo potrebno razdret pa izpihat ter potem nazaj sestavit!
Hvala za odgovora, bom vzel narazen in pogledal, sporočim kaj sem odkril.
Problem rešen. Termo ventil je bil preveč odprt, sem ga obrnil za dva kroga in topla voda je pritekla. To sem lahko storil komaj, ko sem odstranil ročke, saj ima vgrajen nekakšen "štoper", ki normalno prepreči vrtenje preko polovice kroga.

Me pa malo moti, da zelo počasi reagira na spremembo nastavitve. Ne vem če je to normalno. Da se sicer pospešit, tako da ga dlje premakneš v željeno smer, a v tem primeru ne zadrži želene temperature, ampak gre v skrajnost - vroče oz. mrzlo.
Problem ni rešen. Pregledal navodila za montažo in vodovodar je očitno zadevo obrnil na glavo. Termostat je torej obrnjen narobe, temperaturno gre le v skrajnosti. Bo dovolj če ga nekako odvijem in obrnem, ali bo treba štemat in obrnit celo zadevo? Predvidevam da sta cevi H in C zato tudi obratno vstavljeni (H je na levi). Hvala.
Iskanje po temi