PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Kako napisati pritožbo grad. inšpektorju da bo uspešna?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupila sva hišo, za katero smo pred kratkim dobili odločbo za prepoved uporabe, saj investitor pravna oseba - podjetje noče oz. še ni dal na UE vloge za uporabno dovoljenje. Inšpektor prav tako ni zaslišal nas lastnikov in je kar poslal odločbo. Vse v ZK in po pogodbah je napisano tako da mora investitor zagotoviti uporabno dovoljenje.

Kako sedaj napisati pritožbo, da bomo lahko še naprej uporabljalo hišo po tem roku?

Kako naj si vsak lastnik lahko zagotovi uporabno dovoljenje, če investitor noče dati vloge?

Na kakšen način nas lahko "vržejo ven" glede na to da smo kupci (več enostanovanjskih hiš) polnopravni lastniki parcel in hiš s hišno številko?

Hvala.
Od kdaj pa je uporabno dovoljenje obvezno za enostavanjsko hišo?
Ker se je gradilo več stanovanjskih hiš pod 1 gradbenim dovoljenjem, je po 5.členu ZGO-1 pogoj za uporabo hiše uporabno dovoljenje. Od leta 2008, se mi zdi.
Matej, najbolje bo, da se cim prej obrnes na odvetnika, se prej pa se na UE najavi na razgovor. Mogoce ti bodo tudi oni znali svetovati.
Uporabno dovoljenje je obvezno za enodružinske hiše že od nekdaj (pa recimo vsaj od zgo iz leta 2002, da me kdo ne bo preveč vlekel za besede).

Mislim, da bi šlo tudi tako, da kot lastnik pripravite dokumentacijo in vložite za uporabno dovoljenje.
Sploh pri enodružinskih hišah je precej preprosto - izjava arhitekta, da je objekt zgrajen po PGD + geodetski posnetek in to je to. Mislim, da tudi UE v tem primeru ne bo komplicirala.
vuego Napisal:Uporabno dovoljenje je obvezno za enodružinske hiše že od nekdaj (pa recimo vsaj od zgo iz leta 2002, da me kdo ne bo preveč vlekel za besede).

Mislim, da bi šlo tudi tako, da kot lastnik pripravite dokumentacijo in vložite za uporabno dovoljenje.
Sploh pri enodružinskih hišah je precej preprosto - izjava arhitekta, da je objekt zgrajen po PGD + geodetski posnetek in to je to. Mislim, da tudi UE v tem primeru ne bo komplicirala.

tole bi moralo biti zasebno vprašanje :oops:
Ce ti bo projektant podpisal izjavo, ti je to najhitrejsa, najcenejsa in najboljsa pot do uporabnega dovoljenja. 100% po reglcih sicer ni, pa vseeno Smile
UE je rekla, da mora investitor dati vlogo za uporabno ne pa mi kupci hiš. ker mi bomo dobili zavrjeno.

Je pa vsaj zdej taka stvar da investitor bojda ureja to uporabno dovoljenje. Upam da ga bo uredil. Pšem pa pritožbo na odločbo gradbene inšpektorce da ne smem uporabljat hiče čez 2 meseca. Kdo mi lahko to prepreči? če ga recimo niti ne spustim na mojo zemljišče, v ZK je vse urejeno kot mora biti.
Tudi to je rešljivo.
Na UE dopis za spremembo investitorja na gradbenem dovoljenju (sprememba gradbenega dovoljenja). Po tem pa v uporabno dovoljenje. Sploh pa mi je čudno, da bi kar apriori zavrnili zahtevo za uporabno dovoljenje lastniku objekta, sploh ker jo po zgo lahko vloži tudi oz. celo izvajalec.
Ker trenutno ste v nekakšni pat situaciji. Originalni investitor ima tudi lahko probleme pri pridobivanju uporabnega dovoljenja za tvoj objekte, ker objekt ni (več) njegov.
Iskanje po temi