PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Demit ali Caparol?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nikjer ne najdem nič o primerjavi teh dveh materialov, ker kolikor se mi zdi, je ta zadnja firma bolj nova pri nas. Če je sploh kak fasader, ki mogoče pozna oboje, bi bila zelo vesela, če mi pove, katero izbrati. Imam ponudbo za obe vrsti materialov,oboje ugodno in približno ista cena. Demit fasado imajo moji tudi doma in je OK.

Moj oče,ki bo sicer tudi prispeval pri izdelavi fasade, pozna samo demit, ker je delal pri Timu in so pač delali samo s tem. Tistega drugega materiala pa ne pozna, da bi lahko ocenil kvaliteto. Tudi ekipa, ki bo sicer delala fasado, dela samo z demitom.
zakaj potem sploh sprašuješ? Demit je ok pri očetu (ki bo dodal peneze) ekipa dela z demit, razlike v ceni ni... Od kje dilema?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Dilema je - kakšen je sploh ta Caparol? Je namreč dokaj velika firma in naju pač zanima kvaliteta materiala, če je OK ali pa slučajno totalno zanič... Zanima me če je sploh kaka bistvena razlika. V bistvu dobiva caparol čisto malo ceneje preko nekoga, ampak ni sploh pomembnih tistih par eur, res je vse tam tam nekje ista cena.
Saj razumem kaj te zanima. Ne razumem pa, zakaj te sploh to zanima? Možnosti da bi uporabila kaj drugega kot Demit praktično ni... Kaj pa Baumit? Pa Webber? Pa ...?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Mislim, da smo se že odločili. Ne vem glede drugih možnosti, to se itak odloča moj, ampak mislim, da gre za to, da sva pač za te fasade dobila res ugodne cene mal čez 8 na m2 za 15 cm debelo. Nima smisla gledat še drugih.
cbr Napisal:mal čez 8 na m2

mal čez 8 na kako podlago?
:? Ne vem kaj hočeš vprašat... 8 eur je cena na kvadratni meter.... Debelina fasade bo 15 cm. Drugače če je pa kaj bolj tehničnega, me pa ne spraševat, ker nimam pojma. :mrgreen:
Kolega gradbenik mi je povedal, da se je v zadnjih dveh letih v bivših skupnih državah vgradilo kar nekaj Caparolovih fasad. Naj bi bilo tudi kar nekaj težav. Ni pa rečeno da je to ista roba kot pride k nam. Zagotovo pa nista roba kot v Nemčiji.....
Ista štorija je pri notranjih barvah.
Še moj "lonček informacij"

Jutri pride majster fasader , da dorečeva o končni ceni itd itd
Začetna cena /m2 (na ključ z odrom, zaščita in čiščenje oken) 38€ +ddv
On dela samo z Caparol fasado-sistemom. Naj bi bil Avstrijski.
Debelina 12,5cm (0,031W prevodnosti)

Drugi ponudnik eps JUB 15cm (0,034w prevodosti)...na ključ z odrom...39/m2 + 46€/m2 za cokel.
Pri gornjem ponudniku je cena enaka (38e) tudi za cokel-
Menda je Caparol proti žuželkam, mravljam...., tako da ni potreba dajati XPS (stirodur)

Me pa tudi malo zanima tale Caparol....prvič slišim zanga Big Grin
On ga hvali B-) (razumljivo!) Menda že dolgo dela z njim in da ni težav!

Moje mnenje....fsi sistemi so približno podobni-kakovosti...so manjša odstopanja.
Mislim, da če je pravilno nalepljeno (po obodu in NE na kepice) in še sidrano, da nima bit kaj narobe!
Zdržalo bo (upam) naslednjih 40 let....

Ali kakšno je Vaše mnenje?
Je kdo vgradil f. Caparol sistem?
Palba,
kar precej je izdelanih fasad.
Primeni izvajalec je pomemben.
Detalji .
Material v redu.

Tudi u JUB-om nimaš kaj zgrešiti.
Lep pozdrav
A si imel v mislih Caparol fasade...ali na splošno fasade?
Ja, jaz tudi mislim, da je največ odvisno od fasaderja! Seveda tudi materjali soje doprinesejo....samo izvedba je ključna.
Dan danes so materjalo vsi dobri.
Včasih je bilo drugače.
Caparol zaključni sloj izdelano leta 09. Leta 14 pojav prvih znakov plesni. Takoj poklical izvajalce, zastopnika, ki so si ogledali zadevo.
Zdaj je leto 19 plesni vedno več, izvajalec in zastopnik zvalila krivdo na ciprese 5m stran od hiše in severno vlažno/hladno stran hiše.

Ostal sem sam s svojo denarnico in starim slovenskim pregovorom, pomagaj si sam in bog ti bo pomagal...
OMG!! Confusedhock: Confusedhock:
Resnoal kaj!!??? Confusedhock: Confusedhock: Sad :|

No, dajmo pogledat realno (ne pametujem!)
Verjetno je za plesen krivo več dejavnikov!? (in ne samo Caperol)
To bi se ti lahko zgodilo (mogoče) tudi z JUB,Webwr, Rofix fasado... mogoče, kdo ve??
Mogoče je sam objekt malo bolj vlažen , severna stena, premalo sonca,itd itd...in ko se z modernimi "plastičnimi" materjali zadevo "neprodušno" zapre...je lahko rezultat tak, kot ga imaš ti.

Bi se dalo dobit kršno sliko, tvoje težave?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=27&t=32959&hilit=fasada&start=15">viewtopic.php?f=27&t=32959&hilit=fasada&start=15</a><!-- l -->
To je normalno na vseh kontaktnih izolacijskih fasadah. Ni problem neprodušnega zapiranja ampak dejstva da neizolirana bajta ima ovoj relativno topel in se vlaga (megla, dež) hitro posuši, ko jo enkrat izoliraš pa zunanji ovoj ostane hladen in se na njemu začnejo delat alge. Severne strani so kritične, posebej če si kje na bolj vlažnem/neprepišnem, pa v kakšni orehovi (cipresini) senčki...

Vsi zaključni sloji imajo proti tem dodan algicid, ki pa se sčasoma spere/izhlapi/postane neučinkovit. Je kar splošen problem vseh proizvajalcev in sistemov kontaktnih fasad. Pa tudi s časom ni šel razvoj kaj dosti naprej, oziroma kolikor je so ekološki standardi skontrirali (nižje dovoljene koncentracije algicidov).

Niti ne verjamem da je kakšna garancija na to. Načeloma ti ostane clox in v najslabšem primeru barvanje (in ponovi vajo čez 5/10 let).
1 2 3 4
Iskanje po temi