PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Dilema ppred podpisom pogodbe o prodaji hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem v veliki dilemi,zato se obračam na vas,morda bi mi kdo znal s pametnim navetom svetovati in pomiriti moje strahove.
Sem polovična solastnica hiše,skupaj z bivšim partnerjem.V tej hiši živi partner,zato je vse zadeve okrog prodaje hiše načrtoval in urejal on,mene so kljub lastništvu izključili iz prodaje.Končno so se našli kupci in naslednji teden naj bi podpisali pogodbo.Do tukaj vse lepo in prav,z vsem se strinjam,če ne bi sedaj videla oglasa te agencije,ki je hišo prodajala za 100 tisoč € več,kot je bilo rečeno meni.
Poklicala sem na agencijo(seveda..se nisem predstavila s pravim imenom) in se med drugim pozanimala tudi o tej hiši.Agentka mi je povedala,da je žal prodana in malce z zvijačo mi je na koncu šepnila tudi ceno.In sledil je šok.cena je 50 tisoč € več,kot je rečeno meni.
Kaj naj sedaj storim?Sploh lahko izvem pravo ceno ali so se agentka,kupec in moj bivši partner dogovorili,da mi zamolčijo teh 50 tisoč € in si jih razdelijo med sabo...mene pa izključijo...
Podpisovala nisem še ničesar,želela bi prej vse te svoje dileme razčistiti...vendar ne vem kako...mi lahko kdo pomaga?

Hvala!
V pogodbi mora biti tudi cena in od te cene se tudi obračuna davek in provizija agenciji.
Prodati brez tebe pa itak ne morejo nič, če si polovični lastnik!!!! Pripada ti tudi polovica vredosti.

Kako si pa lahkmo tako naivna da se do sedaj nisi vtikala v nič, pa tudi jaz nevem Confusedhock: . Kako lohko brezglavo zaupaš glede na to da prodajaš z BIVŠIM partnerjem :?: :?: :?: Idea
V pogodbi bo cena,toda...očitno so se dogovorili za nekaj € pod roko.
Nisem naivna,niti brezglavo ne zaupam...le prodajo sem prepustila bivšemu,ker živim sedaj čisto na drugem koncu
smrček Napisal:V pogodbi mora biti tudi cena in od te cene se tudi obračuna davek in provizija agenciji.
Prodati brez tebe pa itak ne morejo nič, če si polovični lastnik!!!! Pripada ti tudi polovica vredosti.

Kako si pa lahkmo tako naivna da se do sedaj nisi vtikala v nič, pa tudi jaz nevem Confusedhock: . Kako lohko brezglavo zaupaš glede na to da prodajaš z BIVŠIM partnerjem :?: :?: :?: Idea
Imaš dve možnosti:
a) pred vsemi (torej, ko boste skupaj ti, agencija, partner in kupec) jim povej, da ne boš podpisala, ker so te poskušali ogoljufati.

b) pred podpisom pogodbe jih vprašaš, zakaj ti je agentka rekla, da je cena višja, kot je napisano v pogodbi.

In boš videla reakcijo vseh vpletenih.
Brez tvojega (notarsko overjenega) podpisa itak ne morejo prodati.
Morda ti bodo pa ponudili tvoj delež, vendar vedi, da je tudi sodelovanje pri davčni utaji kaznivo.
Se strinjam z medotom - sooči jih s tem, pa verjetno ima takšno igračkanje za kupce lahko boleče posledice, saj se celo kupoprodajna pogodba lahko razdre.
Če misliš, da je hiša več vredna pač ne prodaj. Če pa misliš, da je vredna toliko, kot piše na pogodbi pa prodaj.
Iskanje po temi