Objave: 540
Teme: 33
Ocena:
0
Zanima me kje imajo kaminski vložki možnost dovoda zraka. Spodaj na sredini, zadaj na sredini?
Delal bi namreč tlake pa ne vem kje naj naredim dovod zraka.
Za vrsto vložka me ne vprašat, gospa še ne ve!
Objave: 1190
Teme: 23
Ocena:
0
kakor kateri ,,,,
ni recepta... preveri prvo na žreljenem....
Objave: 334
Teme: 42
Ocena:
0
Ti ga kar napelji nekje spodaj na sredini kjer bo stal kamin.Potem ga pa lahko kamor češ napelješ z gibljivo cevjo naprej.
Objave: 198
Teme: 19
Ocena:
0
V navodilih od Kamini Kočevar piše, da dovod zraka pripelješ od strani, cca 40 cm od osi kamina.
Ocena:
0
Bilo bi pa dobro, če boš slučajno sama kupovala vložek, da se dobro informiraš, če ima možnost dovoda zunanjega zraka! Mene je trgovec (baraba) zajeb. in mi prodal brez možnosti dovoda zraka od zunaj, čeprav je trdil, da ima možnost.
Lp
Objave: 540
Teme: 33
Ocena:
0
Po načrtu imam dovod 125 PVC 40 cm od osi kurišča. Bom pustil tako, ker sva se odločila, da bo kamin kar po načrtu.
Honda: če si kupil vložek sam, kdo ti ga je obzidal? Glede dovoda zraka, ali misliš da bi z dovodom zraka delal bolje? Ali si vgradil ventilator z termostatom?
Bom poiskal še v Kamini Hočevar navodila. Na hitro namreč nisem nikjer našel natančen primer - načrt kako obzidaš kamin.
LP,
Sandi
Ocena:
0
Obzidal še ga nisem. Po vsej verjetnosti ga bom sam obzidal, ker ne dam 180 jurjev za obzidavo kamina(to je bila najcenejša ponudba kar sem jih dobil), pa še jaz bi dal material. Gledal pa sem za tem "mojstrom", ko je moji žlahti obzidal kamin, pa moram rečt, da tako kot ga je on ozidal bi ga pa znal že skoraj vsak, ki se kolk tolk spozna na vodno tehnico in malo zidanja.
Če še slučajno nisi kupil, bi jaz na tvojem mestu še kje drugje za vložek vprašal. Ker Kočevar je vsaj pri meni bila najdražja varijanta.
Verntilatorja ne bom imel, ker ga ne potrebujem. Rabiš ga, če bi rad ogreval kakšen bolj oddaljen prostor od kamina.
Z dovodom zunanjega zraka ti kamin po mojem ne bo zato delal bolje, ampak za izgorevanje ti ne bo porabljal zraka iz stanovanja, ampak od zunaj.
Objave: 211
Teme: 69
Ocena:
0
Na mestu, kjer imam predviden kamin imam spodaj podkleteno. Ali bi lahko naredil dovod zraka kar iz kleti, ob pretpostavki, da bo klet kolikor toliko zračena?
strupko
Ocena:
0
Še boljše, če imaš to možnost. Je manj možnosti, da bi ti pri dovodu hladnega zraka kamin kondenziral.
Objave: 94
Teme: 3
Ocena:
0
Morda neumno vprašanje :oops:
Ali se dovod svežega zraka lahko spelje vertikalno ob dimniku :?:
Zajem zraka pa npr. na podstrešju?
LP
B.
Ocena:
0
Sploh ni važno od kod ga spelješ, dobro pač je (ni pa nujno), da kamin ne koristi za zgorevanje tega iz prostora.
Problem je pač tam kjer je manjši prostor, tam bi čutil po nekaj urah pomanjkanje kisika. Če imaš pa večje prostore med seboj odprte pa tak ni panike. Maš lahko dovod tud iz prostora.
Objave: 111
Teme: 18
Ocena:
0
Kaj pa Kaminska peč 9kw, ali potrebuje poseben dovod zraka?
Trgovec s kaminskimi pečmi pravi da ne potrebujem ničesar.
Kakšen fi dimnika priporočate pri takšni peči?
Objave: 395
Teme: 27
Ocena:
0
za pallazzetija 13000kcal je potrebno naredditi dva dovoda zraka od zunaj dimnik pa mora bit fi 20 če je višina od priklopa do vrha večja kot 5m, če je pa manj kot 5 metrov do min. 3,5 m je potrebno fi25