PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2fast4m3 Napisal:
vitel Napisal:Sej, point je ravno v tem kaksna stanovanja se PRODAJAJO in se bodovec ali manj se dolgo prodajala. Če gledaš ponudbeno stran oglasov, zapravljaš čas IMO. No to je vse, kar je se tozadevno relevantno.
Aja potem praviš da so vsa ponujena stanovanja na internetu so vbistvu tam za okras? lol
Eno je cena po kateri se stanovanja prodajajo (te cene vidiš na oglasnikih). Drugo pa je cena po kateri se prodajo (GURS)... In večina se jih bo še dolgo prodajala. Drugače pa, če boš še dolgo prodajal imaš očitno previsoko ceno - če boš hitro prodal je cena v redu (ali pa mogoče celo prenizka Tongue ).
Mogoče ne bi kupoval nepremičnino na leasing, ker je nepremičnina v lasti leasing hiše. To pomeni, četudi odplačuješ nepremičnino 15 let in ti po 14 letih in 11 mesecih ostane še 1 obrok in gre leasing hiša v stečaj ostaneš brez vsega (oz. se poplačuješ iz stečajne mase).

Poleg ne pozabi, da si ti vprašal forumaše za mnenje. Nihče ni začel samoiniciativno pametovati o leasingu prav tako je večina spodnjih komentarjev podala svoje mnenje. Tako, da ne vem zakaj se čudiš nad nerazumevanjem leasinga na splošno (prispodoba z avtom). Ti si dobil mnenje 10 posameznikov na tem forumu ne pa celotne družbe oz. trga.
2fast4m3 Napisal:
medo9 Napisal:2fast4me: mene ni treba prepričevati.
Prepričati moraš trg, oziroma kupca.
Jaz ne kupujem ničesar in četudi bi, ne bi kupil stanovanja/nepremičnine nikoli na leasing.
Srečno!

Hvala=) Sam eno stvar pa res ne razumem? Zakaj kar naprej govorite da nebi kupili nikoli nepremičnine na leasing? Sploh ne vem kaj ma to z mano pa zmojo prodajo. Stanovanje prodajam kot vsak drug, in če kupec želi lahko kupi na denar, si zrihta kredit skratka me ne zanima...Leasing sem samo omenil, če je mogoče kakšen kupec ki nima dosti denarja da izplača stanovanje, in se ne more urediti kredita, da se lahko zrihta da se stanovanje odplačuje naprej. Pa še vsak, ki bi vzel kredit za stanovanje, mu je isto kot če bi naprej odplačeval moj leasing. Sem preveril tako, da o tem ni dvoma. Lahko bi rekel ista stvar samo drugač zapakiran=)

Ko sem jaz v mlajših letih potreboval leasing za avto mi tega noben ni hotel narediti..So mi rekli ce sem malo nor, da to ne bo noben naredu..Zdaj pa ko jaz ponudim nekomu da ima leasing na moje ime, če si ne more urediti kredita je pa spet use narobe..Hmmmm I dont get itttt=)

Ko plača zadnji obrok, pa postane lastnik stanovanja kdo? In če potem lastnik umre, postanejo lastniki kdo?
Sploh ne, prodajalci si jih goreče želijo prodati za navedene domišlijske cene, na njihovo žalost pa bojo morali spustiti ceno recimo za 20-30% pa bo morda šlo v prmet. Mislim šlo v promet zdaj, ker kateri izmed njih bo čakal kakšno leto in potem spustil še za več.
2fast4m3 Napisal:
medo9 Napisal:2fast4me: mene ni treba prepričevati.
Prepričati moraš trg, oziroma kupca.
Jaz ne kupujem ničesar in četudi bi, ne bi kupil stanovanja/nepremičnine nikoli na leasing.
Srečno!

Hvala=) Sam eno stvar pa res ne razumem? Zakaj kar naprej govorite da nebi kupili nikoli nepremičnine na leasing? Sploh ne vem kaj ma to z mano pa zmojo prodajo. Stanovanje prodajam kot vsak drug, in če kupec želi lahko kupi na denar, si zrihta kredit skratka me ne zanima...Leasing sem samo omenil, če je mogoče kakšen kupec ki nima dosti denarja da izplača stanovanje, in se ne more urediti kredita, da se lahko zrihta da se stanovanje odplačuje naprej. Pa še vsak, ki bi vzel kredit za stanovanje, mu je isto kot če bi naprej odplačeval moj leasing. Sem preveril tako, da o tem ni dvoma. Lahko bi rekel ista stvar samo drugač zapakiran=)

Ko sem jaz v mlajših letih potreboval leasing za avto mi tega noben ni hotel narediti..So mi rekli ce sem malo nor, da to ne bo noben naredu..Zdaj pa ko jaz ponudim nekomu da ima leasing na moje ime, če si ne more urediti kredita je pa spet use narobe..Hmmmm I dont get itttt=)

Nakup avta ali stanovanja ne moreš primerjati.
Predvsem pa je razlika, ali je kupec pravna, ali fizična oseba.

Jaz sem govoril kot fizična oseba, ki nikoli ne bi kupil nepremičnine na leasing.
Zakaj?
Preprosto zato, ker nepremičnina ostane v lasti leasingodajalca vse dokler ni poplačan zadnji obrok in šele potem se dela zemljiškoknjižni prepis lastnine.

Ti, oziroma tvoja firma, si kot praviš naredil naseldnjo "telovadbo": kot fizična oseba si kupil stanovanje, nato pa ga prodal leasing hiši, da ga je tvoja firma potem vzela na leasing.
Zakaj si to počel si lahko predstavljam - v bistvu je to eden od načinov, da se dobi (iz firme) neobdavčen denar.
Poenostavljen primer: ti kupiš za 100 denarnih enot, nato pa to prodaš leasing firmi za 200 in razliko spraviš v žep. (plačaš tudi davek od razlike med nabavno in prodajno ceno, če nisi bil v stanovanju 3 leta, ampak to so že detajli, ker tudi ne poznam celotne časovnice tega projekta).
Nato leasing hiša to da tvoji firmi v najem in recimo, da bo to zneslo 240 na 10 let, kar pomeni, da bo tvoja firma vsak mesec plačala 2 denarnih enot.
(Ti pa imaš takoj v žepu 200 denarnih enot.)
Poleg tega gre mesečni obrok leasinga tvoji firmi lepo v stroške (24 letno) za kar se tvoji firmi spet zmanjšuje osnova za plačilo davka na dobiček.

Če skrajšamo: za 100 si kupil in za 200 prodal. V žepu ti je ostalo 100.
Če bi hotel od svoje firme dobiti izplačanih 100 v obliki plač, pa bi za to rabil (vsaj) 200 denarnih enot, da bi plačal še vse davke in prispevke ;-)

(Za žepnino pa je še kakšna variacija na temo pogodbe, ki sta jo podpisala s tvojim prijateljem... ampak to je potem že nadaljevanje "Davčne zgode in nezgode" ;-) )

Ko sem jaz v mlajših letih potreboval leasing za avto mi tega noben ni hotel narediti..So mi rekli ce sem malo nor, da to ne bo noben naredu..Zdaj pa ko jaz ponudim nekomu da ima leasing na moje ime, če si ne more urediti kredita je pa spet use narobe..Hmmmm I dont get itttt=)[/quote]

Ko plača zadnji obrok, pa postane lastnik stanovanja kdo? In če potem lastnik umre, postanejo lastniki kdo?[/quote]

Ja kdo le? Tisti, ki bi znjim sestavil pogodbo podpisano in overjeno. Lastnik pa ne vem kako lahko umre če je to leasing hiša? Al tud leasing hiše dejansko umirajo... :roll:
Kot vem, najemna pogodba v primeru smrti najemnika enostavno preneha in najem ni predmet dedovanja/zapuščinske razprave.
Ravno zato ti poskušamo dopovedati, da leasing za fizične osebe ni ravno pametna izbira, saj dobi stanovanje samo v posest, ne pa tudi v last.

Leasing hiša pa tudi lahko "umre", če gre v stečaj.
V tem primeru gre stanovanje v stečajno maso in je od stečajnega upravitelja potem odvisno kaj bo z nepremičnino storil.
Naš kolega zdaj "prodaja" že skoro dva meseca in gotovo bo delil z nami svojo izkušnjo, kako kaj napreduje prodaja in ali je kaj interesa?
Kdo pa sploh lahko plačuje 700 evrov obroka?

Kam je šel ta svet...
1 2 3
Iskanje po temi