Objave: 881
Teme: 6
Ocena:
0
Če je prepoceni ga prodaš v 10 dneh, če je realna cena ga prodajaš do 50 dni, če je pa precenjeno ga pa ne prodaš.
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Sicer ne vem kako je pri drugih. Samo jaz vem da ne bi šel niti gledati stanovanja, ki se bi mi že na oglasu zdelo predrago. Pa če je napisano po dogovoru ali pa ne. Saj konec koncev je cena napisana z nekim namenom. Če ne bi pisalo v oglasu pisalo samo po dogovoru (torej brez cene). Ker pa je že tako nastavljena visoka cena je pa jasno kakšna so pričakovanja prodajalca. Se mi zdi, da prodajalci mčken pozabljajo, da le konkurirajo tudi z drugimi prodajalci in da ne bo noben ampak res noben racionalen kupec, ki ima vse informacije (in zna brskati po nepremicnine.net) dal za eno stanovanje bistveno več denarja, kot za zelo podobno 2 stanovanje.
Menim sicer, da stanovanja agencija ne bo prodala bistveno hitreje.
Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
^ Tudi sama zelo pozorno spremljam oglase na nepremicninah in to že preceeeeej časa... in nekako vem, kakšna stanovanja se oglašujejo. V primerjavi s tistimi stanovanji je moje res precej lepše in dosti bolj ohranjeno... da o lokaciji niti ne govorim... tako da kakšne hude podobnosti ni.
Je pa druga stvar kaj nekdo išče pri stanovanju... če hoče samo eno luknjo za živet not, potem pač išče nekaj za minimalen denar. Če pa malo bolj gleda na kvaliteto bivanja, potem pač hoče nekaj več in bo za to več prodajalec tudi upravičeno zakasiral. Že samo pri nas je skor nemogoče primerjat eno stanovanje sred naselja kjer gledaš sam v beton in okna drugih s takim, ki je na koncu naselja s krasnim razgledom in samim zelenjem okoli. Jst bi bla vsekakor pripravljena raj dat mal več za tako stanovanje, kot pa eno luknjo sred betona... ampak zgleda sem bolj izema pri tem...
Objave: 12050
Teme: 16
Ocena:
27
kar rukni link tu pa bo lažje povedat kaj in kako. Tudi ostali gledamo oglase :lol:
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 308
Teme: 21
Ocena:
0
Katra - glede na tvoje pisanje tvoje stanovanje res toliko izstopa in je res super - tako, da ga je res škoda prodat. Bodi pametna in uživaj v njem - takega ne boš dobila nikjer več.
Malo heca - kar daj link pa bomo pokomentirali.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Kot pravijo ostali - če je cena previsoka, potem vsaj večina kupcev ne izgublja časa s tem in gre naprej.
Je pa po mojem vseeno bolje ceno napisati, sicer boš imela cel kup telefonskih klicev firbcev, ki jih pač najbolj zanima cena.
Drugi razlog za "zatišje" je po mojem v tem, da je še vedno čas dopustov, ampak glede na napisano, je po mojem glavni razlog previsoka cena.
Še nasvet glede agencij: najbrž ti bo veliko agencij predlagalo podpis pogodbe.
Vztrajaj na členu, da lahko tudi sama prodaš brez obveznosti do agencije. In podpiši pogodbo z agencijo šele v primeru, če pripeljejo kupca na ogled.
Objave: 203
Teme: 6
Ocena:
0
Hmm no malo lahko jaz dodam. Ko sem prodajal stanovanje, je bilo največ vprašanj s strani obnove. Kdaj se je renoviralno odtoke, v kakšnem stanju je kopalnica (ali je potrebna obnove), kaj je po tleh (laminat, parket), koliko je stara kuhinja itd. No vprašanja so razna in različna glede na znanje kupca.
Grem k bistvu! Kupec, ki me je poklical je vprašal kdaj sem ranoviral stanovanje? Bilo je to res dve leti nazaj in, da je vse novo se je takoj odločil za nakup. Cena je bila višja za 3000€ in sem jo glede na resnost kupca tudi sam spustil in oba sva bila zadovoljna.
Če je cena visoka, jo moraš nekako upravičiti. Če je cena višja, ker se vam zdi da je stanovanje toliko vredno, ne bo to šlo daleč. Zavisi spet od cene!
Kolega je prodajal dvosobno stanovanje 53m2 in je ceno nastavil zelo nizko, ker je želel samo prodati. Sam sem ga ustavil in dejal naj ceno vzdigne za 10 000 € (zakaj?). Vse je renoviral (nov vrhunski parket, prebeljeno vse kot unikatna umetnija, nova kuhinja z vsemi višje standardnimi aparati, kopalnica z odtoki in vodovod nov, lokacija njem-neprecenljiva!). Skratka, kupec pride in se že lahko vseli in naslednjih 30let ne dira nič!
Čez en mesec, je prišel gospod z gotovino in ga kupil! Še danes gremo na kavico z njim in je zadovoljen.
LpR
Objave: 2187
Ocena:
1
Pa še en nauk:
prvi kupec je najboljši kupec!
Se pravi, če je kupec resen in sta dokaj blizu s ceno se splača še malo popustit, da le prodaš.
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Samo ena "pripombica" ... za diplomo sem delala neko mini raziskavo glede izbire stanovanja in kaj je pri stanovanju zaželjeno in moram rečt, da pred kratkim kozmetično obnovljeno stanovanje (zamenjava laminata, ploščic v stanovanju, pleskanje, ...) in s tem zahteva po nekoliko višji ceni ne zmagata ... in če iz svojega vidika gledam, dam raje manj za stanovanje, potrebno obnove in si kupim laminat/parket/ploščice, ki so mi dejansko všeč. Tako da mislim, da nabvijanje cene samo ta zo, ker je v stanovanju naprimer čisto nov laminat itd. ni na mestu, saj bo z veliko vrjetnostjo z novim lastnikom letel ven.
Več glav, več ve ...
Objave: 91
Teme: 17
Ocena:
0
Tole kar je Čojko izpostavil se mi je že večkrat izkazalo za resnično. Od prodaje mobitela, avta in končno tudi stanovanja...
Prvi kupec je najboljši kupec.
Normalno, ne za vsako ceno. Ampak, če sta le nekje tu, tu...potem bo to držalo.
Objave: 308
Ocena:
0
Glede na napisano ne bo veliko klicev. Sicer razgled je, vendar za dobrih 30 let staro stanovanje potrebno renovacije dati čez 2500€/m2,...
Mogoče se pa najde kak kupec, vendar vse nad 140k€ je čista sreča (za prodajalca seveda).
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Brez zamere, ampak glede na to, da se na nepremicnine.net razpon cen povpraševanj giblje od 125-160.000 boš tole težko prodala za 165.