PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Tlačni test vodovodne napeljave

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naredili smo tlačni test grobe inštalacije vode.
Napolnili smo z vodo iz vovovoda ki ima cca 3atm in nato še s kompresorjem dodatno zrak na 8.5 atm.
V 3 dneh je padel pritisk za 2 atm...nato smo še enkrat zategnili čepe za hladno in toplo vodo v vseh prostorih ..na parih je rosilo...nato še enkrat nafilali na 8.5 atm in je spet v 3 dneh padlo za 1.3 atm.
Mnenje parih vodovodarjev je da ni panike in če bi sistem puščal bi sigurno priteklo.
Do sedaj ni ....
Kako pa ste vi deleli tlačne teste?
Ali lahko zazidam cevi ker se mi mudi delati omete!
Tlačni test se dela z vodo in ne z zrakom. Zrak se veže v vodo in zato ti pada tlak. Sam sem ga opravil z gasilsko brentačo. Nafilal na 10bar pa je po dveh dneh pdel za cca 2 bara. Če delaš vodo in če pušča pade tlak zelo hitro.
Pozdravljen,

se strinjam s hrustalcem. Test se naredi z vodo. Najprej sem tudi jaz delal voda+zrak in ni nikaor šlo pravilno. POtem pa sem v sistem napolnil vodo iz vodovoda (pri nas je 7 barov). Puščalo ni nikjer je pa tlak počasi padal saj plastični čepi ne zatesnijo 100%. Če bi kje pušalo bi tlak padal hitro.

Imam pa PPR cevi za vodovod, naredil sem sam.

Lp

Boštjan
Se je ustavilo na 7 barov oz zelo počasi spušča...mislim da bom kar zametal cevi.
če že, potem kot rečeno delaj test z vodo (Voda je nestisljiva..pa tudi če e pušča se vidi kje pušča).

Pa še pri vodi je tak tak..en čep, ki spusti čez kapljico ali dve se pošteno pozna na pritisku.
po moje ti ne pušča, opsiano je 'normalno'....
našpricaj še spoje s kakšnim cetom malo...da vidiš če se kje kakšni mehurčki...
kar v napad z ometi, ni kaj! :wink:
Že štimam...če par dni mečemo not omete...ja končno...
To da par dni pritisk počasi pada je čisto normalno, se pa potem na neki točki padanje ustavi in na tej točki mora potem pritisk ostat ''za vedno''!
Iskanje po temi