PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odtok klime - potrebujem mnenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iz klime moram speljati odtok po zunanji steni v jašek,, pa me samo zanima, ali je oranžna električna cev (rebrasta) primerna in dovolj vzdržljiva, da bo (prekrita s fasado in ploščicami po tleh) služila svojemu namenu še dolga leta. Ali obstaja nevarnost da taka cev dotraja? lp
jaz ne bi riskiral ,ker te cevi so zelo lomljive in če ti spusti pod fasado raje ne pomislim kaj sledi, zato raje v trgovino, tistih nekaj evrov boš zlahka pozabil flek na novi fasadi pa še v sanjah ne.
Citat:ali je oranžna električna cev (rebrasta) primerna

NE!

Obstajajo posebne cevi za te namene, ki so tudi malo rebraste, vsekakor pa ne te, ki so za električno napeljavo!
POd fasado bo zdržalo vse kar boš dal. Kot da v stenah pa te cevi razpadejo, ko jih peljemo za razvode kablovja elektrike.

Ne komplicirat če ni potrebe. Sam bi kvečjemu dal večji fi (naslednjega od premera 20..ki se uporablja za razvod elektrike po hiši) ker s tem enormno zmanjšaš verjetnost zamašitve (če pridurha v cev kak pajek in nared mrežo...oz. podobne nepričakovane cvetke).

Lahko pa daš alkaten cev (uporablja za dovod pitne vode do hiše. Lahko daš alum plast cevi (od talnega gretja oz. od razvoda vode), lahkko potegneš 35 kanalizacijske odtočne cevi (tiste sive) ..kar imaš pač pri roki in kar bo (naj)ceneje.
Ne zavajaj!. Elektro cev je krhka, mnogokrat so v njej luknje že od novega - skratka ni primerna za odvod vode kakorkoli obrneš.
LP,
Samojed
poleg tega so te cevi znotraj rebraste, kar povečuje možnost, da se zaredijo alge ali sluz. Priporočam alumplast ali pa Euroflex 16mm.
Sam sem se spopadal z idejo ali dam odtok kondenza klimatske naprave v odtok WCja ali napeljem cev v odtok meteornih voda. Cev stane nekje 0,6 € na meter in pakirana je v 30m kolutu. Ne predstavlja nikakršen storšek gleden na to kakšno škodo lahko povzorči v primeru izpusta kondenza pod ometom. Vsaj mirno spiš, če ne drugega :mrgreen:
Roko460 Napisal:Sam sem se spopadal z idejo ali dam odtok kondenza klimatske naprave v odtok WCja ali napeljem cev v odtok meteornih voda. Cev stane nekje 0,6 € na meter in pakirana je v 30m kolutu. Ne predstavlja nikakršen storšek gleden na to kakšno škodo lahko povzorči v primeru izpusta kondenza pod ometom. Vsaj mirno spiš, če ne drugega :mrgreen:
Nisi napisal kakšna cev...
Iskanje po temi