17.6.2011 ob 09:11
Evo eno pravno vprašanje, jeb..ga ni tehnično, pa tudi kvazi pojma nimam, ter ne vem kaj naj odgovorim sestri :mrgreen:
12. člen v sporazmu v katerem je v petem odstavku člena zapisano:
V kolikor se etažni lastnik odjemne enote zamenja v času ogrevalne sezone, je dolžan poravnati stroške porabljene toplote, dokler s kopijo dokumenta o menjavi lastnika ne obvesti upravnika. Ob koncu obračunskega obdobja razliko plača oziroma dobi vrnjeno novi etažni lastnik.
Boli me rdeče obarvani del, ter ne vem, kaj naj svetujem.
Ali se lahko tak sporazum "zminira" ?
Občutek imam, da smo z uzakonitvijo izvedbe uvedbe delilnikov toplote v Sloveniji spet bolj papeški od papeža in je vse skupaj eno veliko flancanje o ekologoiji_zeleni energiji_manjši porabi ter večanje profitov proizvajalce omenjene opreme (vsi so zahodnoevropski), vse pa bazira na EU zakonodaji.
Glede na prisotne pravnike na forumu mislim, da mi bo kdo odgovoril.
Hvala
12. člen v sporazmu v katerem je v petem odstavku člena zapisano:
V kolikor se etažni lastnik odjemne enote zamenja v času ogrevalne sezone, je dolžan poravnati stroške porabljene toplote, dokler s kopijo dokumenta o menjavi lastnika ne obvesti upravnika. Ob koncu obračunskega obdobja razliko plača oziroma dobi vrnjeno novi etažni lastnik.
Boli me rdeče obarvani del, ter ne vem, kaj naj svetujem.
Ali se lahko tak sporazum "zminira" ?
Občutek imam, da smo z uzakonitvijo izvedbe uvedbe delilnikov toplote v Sloveniji spet bolj papeški od papeža in je vse skupaj eno veliko flancanje o ekologoiji_zeleni energiji_manjši porabi ter večanje profitov proizvajalce omenjene opreme (vsi so zahodnoevropski), vse pa bazira na EU zakonodaji.
Glede na prisotne pravnike na forumu mislim, da mi bo kdo odgovoril.
Hvala