PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Ara

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšna je običajna praksa pri kupoprodajni pogodbi za aro?

-Koliko znaša ara, procentualno?

-Ali se aro izplača v gotovini pri podpisu kupoprodajne pogodbe?

-Ali je pametno, da se to uredi na banki, notarju, ali s tem ko v pogodbi piše, da prejema aro ob podpisu pogodbe, zadostuje?

-Če najamem kredit pri banki, ali banka pogojuje, da tu oni nakažejo aro prodajalcu?
aarzzo Napisal:Kakšna je običajna praksa pri kupoprodajni pogodbi za aro?ponavadi se da

-Koliko znaša ara, procentualno?10%

-Ali se aro izplača v gotovini pri podpisu kupoprodajne pogodbe?lahko a predpogodbe pa ne boste delali ponavadi se v njej določajo plačilni pogoji in dinamika

-Ali je pametno, da se to uredi na banki, notarju, ali s tem ko v pogodbi piše, da prejema aro ob podpisu pogodbe, zadostuje?pravnoformalno dovolj - zaradi boljšega pbčutka pa lahko tudi plačate dodatno storitev

-Če najamem kredit pri banki, ali banka pogojuje, da tu oni nakažejo aro prodajalcu?Da - mi je pa čudno da nekaj kupuješ nimaš pa tudi za aro
Jaz jemljem kredit za celotno kupnino, vendar sem ob podpisu predpogodbe, ki jo potrebuješ za banko, na nepremičninski agenciji deponirala aro v znesku 2% kupnine. Če kredit ne gre skozi, se mi ara vrne.
Iskanje po temi