Objave: 597
Teme: 24
Ocena:
0
Berek... uf, to pa so problemi, ja... Na težave z lastniki sem tudi sama pomislila. Mogoče je lažje, če se prodajajo npr. hiše od kakega propadlega podjetja... Vem za eno naselje, čisto novo, kjer sva hotela z mojim celo kupit eno izmed hiš, velike so bile okoli 160 m2, prodajale so se pa za 160 000, približno (nekje podaljšana 3. gradbena faza, mogoče nekatere že 4.). Nekomu se zdi poceni, ampak takrat še niso bile tako zasoljene cene nepremičnin, tam nekje so bile. Lahko bi rekla, da so bile pa te hiše res kvalitetne, veliko bolj od drugih in tudi več je že bilo narejeno. Ampak lastnik ni hotel spustit cene niti za malo. Midva pa nisva hotela plačat toliko, ker za tak denar si sam že postaviš vilo... skoraj :lol: In ker se nama ni mudilo. No in kaj se je zgodilo? Hiš ni tam prodanih danes niti še polovica, pa je lokacija fenomenalna (ma eno napako - za tisti konec zelo male parcele 550 m2 - kar je sicer za Ljubljančane luksuz...) No in pol je menda tip naredil samomor, ker so mu vse vzeli, prej se je pa hvalil, da se s piciklom po svoji bajti vozi. Hiše so se potem (mesec nazaj) prodajale za 80 000 EUR, ampak jih je po mojem kupila ena firma, ker oglašujejo se zdaj še za več kot prej. Že vedo... Moj je hotel potem kupit to hišo, ker mu je bila že od nekdaj všeč, čeprav imava zdaj svojo (večjo, lepšo, z dvakrat večjo parcelo 10 km stran), da bi se hitro selila, ampak men je to taka negativna energija, če nekdo naredi samomor, zarad enih hiš (mogoče bo komu smešno, ampak celo življenje bi študirala, na kakšen način sem prišla do nje)
Ampak vsi so bili pametni, da je treba kupit nepremičnino čim prej, ker bodo šle cene samo še gor. Pa že takrat se niso prodajale. V Ljubljani so bile cene čisto nerealne, zdaj so padle po nekod že za polovico. Za 2000 eur/m2 dobiš že lepo novo stanovanje, leto in pol nazaj ga je pa sestra od mojga kupila za 3600 EUR/m2, ker ni hotela nič poslušat... :roll:
Objave: 597
Teme: 24
Ocena:
0
Verjetno sama nebi razmišljala o problemih drugih, če bi dobila poceni nepremičnino in bi se izkazalo za dobro investicijo. V bistvu je zato bolje, da ne poznaš ozadja... Če bi ga, vem, da sem taka, da bi me razžiralo do konca življenja. Živet pa nebi mogla notri. Res, da danes ni miolosti pri poslih, je pa spet odvisno, kako si to nekdo razlaga... Za moj okus mora še vseeno bit v nekih mejah etične sprejemljivosti. Ampak v primeru dražb so vmes še drugi posredniki, ti samo kupiš, če ti uspe, kar olajša zadevo in se ti z moralnostjo v bistvu ni potrebno obremenjevat.
Je pa nekaj... Gledale sem malo izhodiščne cene na teh dražbah in mi je vse skupaj malo sumljivo... Poznam cene v naših koncih, kjer se tudi prodaja eno stanovanje, zaradi pomanjkljivih podatkov sicer ne vem, kako veliko, ampak izhodiščna cena je tako visoka, da za tako ceno stanovanje lahko že kupiš po normalni poti, potem se pa še cena v bistvu viša... :?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Kaj se zgodi če na tretji dražbi kmetija ni prodana.
Kmetija je zaščitena, in se praviloma prodaja v celoti.
Če bi imel več denarja "v nogavici" bi mogoče celo licitiral,
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 66
Teme: 9
Ocena:
0
Obujam temo.
Zanima me kako potekajo ogledi nepremičnin, npr. stanovanj. Četudi imaš naslov, se verjetno ne smeš kar tako oglasiti. Če je v stanovanju dolžnik, verjetno ne bo vesel obiskov, stanovanja pa tudi ne bi želel kupiti, dokler si ga ne ogledam...
Glede izsiljevalcev - se nahajajo na vsaki dražbi? Je kdo kupil nepremičnino brez da bi imel stik z njimi?
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Načeloma vse piše v odredbi o prodaji kako in kam moraš podati zahtevo za ogled, ker velja nedotakljivost stanovanja lastnika, sodišče pa lahko izda dovoljenje za ogled, če se zadeva prodaja v izvršilnem postopku. T.i. izsiljevalci so se več ali manj porazgubili, sem pa ke se še pokaže kdo ampak če nima dnarja ga ne bo zraven, časi ko so nepremičnine samo rastle so minili in s tem tudi interes po nakupih (precenjenih) nepremičnin. Večinoma se iz prve dražbe torej po ocenjenih vrednostih ne proda nič, proda pa se na drugi ali tretji dražbi, pač odvisno za koliko je cena znižana. Sicer pa so bolj interesantne prodaje v stečajih, kjer imaš nekatere hiše že od cca. 100k naprej... Pa verjetno bo šlo počasi kej še ceneje zato se z nakupom sploh ne mudi.
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
To ni res, vsak gre lahko na dražbeni narok kt gledalec
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
zdaj sem še jaz začel malo gledat te 2. in 3. dražbe. Samo je me res strah, da se dolžnik ne izseli (sploh v naši pravni državi) oziroma da ti naredi raztur in ti pusti samo stene ob prevzemu.
Objave: 133
Teme: 18
Ocena:
0
Ali je že kdo bil na dražbi za gozd ali drugo kmetijsko zemljišče?
Zanima, me če postaneš lastnik gozda (z vsemi lastninskimi pravicami), takoj po koncu dražbe, glede na to, da tu ni podobnih problemov, kot pri stanovanjskih nepremičninah, kjer so lahko težave z izselitvijo prejšnjega lastnika.
Tu mi gre predvsem za bojazen, da bi prejšnji lastnik po uspešno izpeljani dražbi izsekal gozd, ter odpeljal les, jaz pa ga zaradi nekoliko bolj kompliciranega lastninjenja zemljišča nebi mogel ovadit enako pravnim organom, ter vodit postopka kot, če bi bil lastnik gozda že več let in bi šlo po domače povedano za navadno krajo.... Posledično bi se postopek vlekel, denar za advokate pa kopnel hitreje kot pri drugem običajnem primeru.
Lp :wink:
Objave: 20
Teme: 4
Ocena:
0
Zanima me glede nakupa stanovanja na dražbi. Kako je z možnimi tožbami prejšnjih najemnikov ?
Lastniki stanovanja so nepremičninski sklad. Najemnike so deložirali. Stanovanje je prazno, ter ima odklopljeno elektriko, ter zaprto vodo. Če bi se odkril kakšen dolg, naj ga bi poravnal nepremičninski sklad. Zanima me kako je z tožbami ? Če prejšnji najemnik toži sklad, ker mu niso ponudili v odkup stanovanja ? Skrbi me, če bi kupil stanovanje, da bi se čez kakšen čas pojavil prejšnji najemnik stanovanja z kakšno odločbo, da ima prednost pri nakupu stanovanja oz. da mu moram kaj sam plačati.
Objave: 142
Teme: 18
Ocena:
0
Če je sklad vpisan v ZK in če tam ni nobenih zaznamb s strani prejšnjih najemnikov, se nimaš kej sekirat.
Kupiš in se vpišeš v ZK. Končano.
Toži te pa itak lahko vsakdo, ki ima 5 minut časa, je pa res, da ne bi nič dosegel.