31.7.2011 ob 09:16
žensko pa napoti naj se meni z občino kajti ti nimaš nič z njo.
kilometer Napisal:Saj ravno to bi mi pomagal, če bi mi poslal odgovor-obrazložitev sodišča, da na kategorizirani javni poti ne morejo določiti nujne poti, ker je to že samo po sebi javna pot in ne rabiš služnosti. Nekatere Upravne enote full gledajo na to, kakšni so judikati ter smernice s tega področja
Citat:Spoštovani,
na podlagi vašega zaprosila, poslanega XX. XX. 2010, posredujemo naslednje pojasnilo.
Vaše zaprosilo se nanaša na asfaltno pot, ki je bila z odlokom o kategorizaciji Mestne
občine Celje kategorizirana kot javna pot XXXXXXXXX. Po vaših informacijah lastnica zemljišča,
po katerem poteka kategorizirana javna pot, preprečuje vožnjo po njej in na ta način
onemogoča koriščenje stavbnega zemljišča ter gradnjo.
V konkretnem primeru, ki ga navajate, gre za kategorizirano občinsko cesto oz. javno pot. To
pomeni, da je javna pot javna cesta in kot takšna v javni rabi oz. uporabi, kar pomeni, da je
dostopna vsakomur pod enakimi pogoji. Pri tem je za ukrepanje občinskega inšpektorja
vprašanje neurejenega lastništva popolnoma irelevantno in za to javno pot veljajo vsi odloki
občine, ki urejajo področje občinskih cest (npr. upravljanje, vzdrževanje, ipd.). Upravljavec ceste
(v konkretnem primeru občina) mora ne glede na vprašanje lastništva zagotavljati prevoznost
ceste, saj je odgovoren za varen in nemoten potek prometa na cesti oz. cestnem odseku, ki je v
njegovem upravljanju. Glede na navedeno lahko občinski inšpektor za ceste izvaja nadzor na
takšni cesti v skladu s svojimi pooblastili, ki mu jih daje tako Zakon o inŠpekcijskem nadzoru (v
nadaljevanju: ZIN), kot sistemski zakon za področje izvajanja inŠpekcijskega nadzora, kot tudi
področna zakonodaja, v konkretnem primeru Zakon o javnih cestah - po novem bo to Zakon o
cestah.
... (ta del je zate irelevanten)
S spoštovanjem,
Pripravil:
X Y, univ. dipl. prav.
rklinc Napisal:Ti odgovarjaš na leto in več dni star prispevek. Kar se mene tiče, sem težavo že zdavnaj rešil in sem že v hiši.