PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Izvajalec prenove je goljufal, kako naj dokažem?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V kolikor še ni finalne obloge po tleh bo najbolje da v kakem kotu (ki ni preveč viden) odštemaš del estriha (lahko kar z majzlom in kladivom na roke) cca. 10 x 10 cm. S tem boš imel dober vpogled v globino...pa narediš kontrolo debeline izolacije (in katera je uporabljena), kaka je HI (ter kako je izvedeno po vogalih). Potem pa na tistem delu položiš noter nov kos stiroporja ter kar sam zabetoniraš nazaj (malo peska 0-4 mm (4 enote) ter malo cementa (1 enota). Finalna obloga (ploščice, parket) bo vse prekrila, tam en bo obremenitev, ter hkrati lepilo fiksiralo vse skupaj. Ti pa imaš podatek o sestavi + dobro lahko poslikaš vse skupaj.

Bi pa bilo po moje dobro da pripelješ še kakega kolega, prijatelja, znalca..itd (takega ki je že kdaj kaj sam prenavljala, zidal, delala oz. se s tem ukvarja) da ti vsak zase pove kje bi po njegovem bil problem vlage (brez da mu ti omenjaš saniarni omet)...pa boš dobil toliko mnenje kot bo ljudi, hkrati pa tudi samp ogled kaj vse bi bilo lahko narobe.

Plus še nekaj...hiša l. 1920. Tu močno dvomim da je bila izvedena hirozontalna HI - torej po domače rečeno da se je med temelji in zidaki premazalo s smolo ter s tem preprečilo dvig 'vode' po steni navzgor....kar pa bi spet lahko ugotvoil tako da bi poštemal (od zunaj ali znotraj) del ometa oz. fasade od temelja navzgor cca. pol metra v širini kakih 20 cm...ter poskušal najti sledi smole med cegli oz. med temljeme in ceglom (razen če s eje v tistih časih uporabljalo še kaj drugega kot smola..ki se mi zdi še najbolj verjetna).
Nov omet, novi tlaki, novo vse. Pa zračil je kdo in sušil? Da ni vlaga samo od tega še ostala :lol:
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ne pozabiti, da je možak dal premoženje za ta sanirni omet. In da za to premoženje hoče sanirni omet, če je že plačal zanj. Se mi zdi, da ste vsi spregledali to in da je prva misel sploh, da so ga s tem ometom nategnili (priznam, moja tudi). Vendar je plačal in je prav da dobi tisto, kar je plačal.
...@Ferdo je v zadnjih besedah najbolje svetoval! drži to.
:lol: Če te muči estrih, pa naredi kot je svetoval Vincent! da boš "miren". No, dvomim da boš. razlika v (ne)vgrajenem ali vgrajenem materialu je tkao nizka, da osbeno močno dvomim, da ti tega ni naredil....pa tudi če je razlika, še vedno ne veš, ali je po celotni površini ali v kotu kjer si zaštemal....? kaj zdaj?.... spet je**ba!

...če jaz pravilno lociram problem celotnih treh strani te tvoje prigode = vlaga, plesen! drži? potem pa je treba to rešit......navajaš razliko v nevgrajeem materialu, pa so ti že 3-4ije napisali, da ta sam po sebi ne rešuje problema! če mene vprašaš, v tvojih zidovih ni HI...ki bi ločevala (mokre) temelje...z zidovi...in tu je glavni štos.... tu je treba zadevo dobro preveriti in sanirati.....ni pa to kar tako........ zdaj ko je že zgodba (=kvazi sanacija, z beljenjem za 5 čukov!), praktično na kraju.....

zdaj ej pa to - že spet - ena vlka je**ba, kako to pravilno sanirati, pa da se na vsem skupaj naredi čim manj škode....! tu pa se da biti pred (in po) par popitih pivicha...zeloo pameten!

zatorej že - stakni glavo še s kom, ki si naj vse skupaj pogleda in - neodvisno poreče .... ali so te nategatori.....fino fajn..... vemo kaj! :wink: ali pa je zgodba rešljiva brez odvečnega dvigovanja denarja na banki za -kakršnekoli že - izvedence, advokate, sodnijo in še kaj........ ker ta scenarij - dvomi da ti po godu....pa še razpletel se bo....bogsigavedi kdaj, ker drug tako ne ve....
Mirando, kaj je danes s tabo in temi ..... ? ;-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
zaneslo me je! priznam... bo treba na "malico" počasi....

[img]httpunichr("58")//dataunichr("46")motor-talkunichr("46")de/data/galleries/0/158/815/24401900/smiley-beer-3081697507172742080unichr("46")jpg[/img]
To kaj je Urs rekel me najbolj moti. Vzrok vlage se bo ugotovil. Ne rečem da so krivi ometi. Lahko so: ometi....slaba hidroizolacija....lahko pa je nekaj drugega....ne vem. Zato je naslov teme: Izvajalec del je goljufal, kako naj dokažem?. Zdaj bi rad preveril ali to kaj mislim da je naredil in kaj predvidevam da je res....je res ali ni res?
pilot Napisal:To kaj je Urs rekel me najbolj moti. Vzrok vlage se bo ugotovil. Ne rečem da so krivi ometi. Lahko so: ometi....slaba hidroizolacija....lahko pa je nekaj drugega....ne vem. Zato je naslov teme: Izvajalec del je goljufal, kako naj dokažem?. Zdaj bi rad preveril ali to kaj mislim da je naredil in kaj predvidevam da je res....je res ali ni res?

@pilot - dej - ti lepo avione furaj, ker to znaš in ker si za to strokovno usposobljen in kvalificiran! :roll: :wink:

Ko se vsedem u A320, tudi jaz "slepo zaupam" PILOTU, da ni z njim nič narobe in da ima škatle vse dele ki jih potrebuje. :lol: :lol: :wink:

RES JE IN PRAV IMAŠ! :roll: :wink:

Fino so te olupili Sad , rezultata ni ta pravega - sedaj pa si prišel na prvo mogočo opcijo ......... nategnili so me!

Prav!

Da nadaljujem pri letnici gradnje. Praviš 1920. Lepo.

Dejstvo je, da tedaj NISO delali nikakršne HI med temeljem in steno. Vesel bodi, če stena temelje sploh ima! :lol:

Običajno se je malo pokopalo, nametalo par skal in cegla, vse skupaj poravnalo z apneno malto, na to pa so se zidale stene. Torej je dostop vode iz tal v steno popolnoma neoviran.

Tu je bistvo mojega pomisleka - o pravilni proceduri sanacije. Ko si sedaj naredil nove tlake in si vlagi preprečil vstop v prostor, se je zid spremenil v še večji "pivnik", kot je bil prej.

Le predvidevam lahko, da je izvor vlage od tod, ne glede na dejstvo, da ste odkopali zunanjo steno in izvedli drenažo. Seveda je to bolje kot nič, je pa to le delno zmanjšalo količino vode/vlage neposredno ob zunanjih stenah, tista vlaga izpod objekta, pa še vedno obstaja.

Pri teh pogojih - žal - tudi še tako drag sanirni omet, ki bi preprečeval ali zniževal % vlage v prostorih NE POMAGA. Materiali so res napredovali, čudežev pa še ne zmorejo.

Skratka - moja ponudba še stoji - in predno pričneš razbijati - pokliči.
to je to! .... in to je za "vnovčit" na celi črti.........ne razmišljaj dosti @pilot!..... pa poročajta seveda, kako in kaj.....!

..... da ne teoriziramo v nedogled..... in jokamo .... kdo .... in kaj je ....popušio........!
Se bom malo ponavljal...

Jaz bi pred štemanjem estrihov, praskanjem ometov in izkopavanjem temeljen, naredil še preverbo izvajalca. Kakšna je boniteta, kako posluje... ker če ima na računu 7 sodnih izvršb (tako kot moj), imaš bolj malo možnosti za uspeh - tudi če dokažeš svoj prav.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Nebomgabiksal Napisal:Se bom malo ponavljal...

Jaz bi pred štemanjem estrihov, praskanjem ometov in izkopavanjem temeljen, naredil še preverbo izvajalca. Kakšna je boniteta, kako posluje... ker če ima na računu 7 sodnih izvršb (tako kot moj), imaš bolj malo možnosti za uspeh - tudi če dokažeš svoj prav.

@biksi - maš spet čist prav! :wink:

Tudi to je eden od aspektov, ki jih je potrebno vzeti v obzir. Sočasno z dejansko izvedbo - oziroma z dejansko izvedenimi deli.

Je pa res, da v celi zgodbi - navkljub strahotno visokim cenam - vsaj na prvi pogled, pogrešam del pravljice, ki se ji reče "načrt, projekt, sondaže, in še kar sodi v pripravo del pred samo izvedbo.

O tem ni ne duha ne sluha.

Če je šlo vse "na pamet" in po principu - uh...... a veš kok še starejših bajt smo zrihtal, pa so zdej suhe kt popr - pol neki ne štima, oziroma je rezultat lahko pričakovan.
Itak! žal....tako je..... :?

ker pa je zgodba lahko tudi poduk drugim.....še nekaj...........plačilo .....? kdaj .... ? "...bolje drži ga, nego lovi ga...." :?

pa še nekaj! kaj sploh na vse skupaj pravi ta tvoja zloglasni izvajalec? ne upošteva tvojih pripomb, reklamacij? kaj pravi on ....?
V petek pride inženir gradbeništva, ki dela kot nadzornik v eni firmi. Bo povedal svoje mnenije. Vam sporočim.......
Kaj pravi izvajalec? Da je vse tako kot mora biti, mogoče par minornih napak....drugače je vse naj,naj... Prav se norca dela. Vam bom sporočil kaj bo ta inženir povedal
Najbolje, da soočiš izvajalca s tem nadzornikom.
To je po mojem zelo učinkovito in skrajša čas, ker izvajalec ne more potem obračati besed in mutiti, saj ga nadzornik postavi v kot ;-)
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi