PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Izvajalec prenove je goljufal, kako naj dokažem?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ok@pilot, sedaj je slika že bolj jasna.

Pri celi stvari - da se v cene ne vtikam - me moti predvsem imenovanje nekega dela ali postavke - namreč "sanirni omet".

Oprosti - kaj je to za ena monada?

Lahko je ............... , lahko pa je tudi kaj drugega ................. , praviš, da je vohun priznal, da so dali navaden omet ................ ampak so s tem "navadnim tudi sanirali stanje - torej je navacni omet - sanirni omet.

Razumeš smisel?

Daj povej mi še letnico izgradnje tele hiše.

Me zanima ............ zelo.

Ne glede na vse navedeno in izvedeno, obstaja še kar nekaj haklcev.

Če je naredil novo HI tlaka, dal toplotno izolacijo in povrh estrih, je to ena zgodba. Ta delno rešuje prihod vlage v prostor.

Če so odstranili ves stari omet do opeke in nametali nove omete tudi prav.

Će pa zidovi ( zato rabim letnico izgradnje ) nimajo med temeljem in zidom izvedene horizontalne HI, ti v nobenem primeru noben sanirni omet ne pomaga.

V tem primeru še vedno prihaja do kapilarnega dviga vlage po steni. Če je prostor še slabo prezračevan - je plesen dejstvo.

Tu pa je tisto - kar sem prej navedel - gledati celoto, pomisliti na vse in izločiti vse faktorje.

Ne vem zdi se mi, da pri tebi nekaj niste predvideli oziroma ste nekaj bistvenega spregledali.

Če nisi daleč - lahko vržem uč - predno greš z vsemi topovi v akcijo. Pa @som tudi ni napak - za predhodne konzultacije.
Vse skupaj mi je zaračunal 32 000 eur. Naštel sem katere postavke nisem napisal ker cene niso bile bistvenega pomena.
Papež, rad bi počakal prvo na rezultate analiz, potem se lahko zmeniva da pogledaš stvari, letnica pa je 1920. Če ti ta podatek kaj pomaga. Glede SANIRNEGA ometa in tvojo formulacijo se ne strinjam. Govoril je o nekem dragem sanirnem ometu, to je ta omet:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.koester.si/files/si_si/K%C3%96STER%20sanirni%20omet%202%20bel.pdf">http://www.koester.si/files/si_si/K%C3% ... %20bel.pdf</a><!-- m -->

To je sanirni omet, ima številne prednosti in je zelooo drag. Za ometavanje(postavek: zidarska dela) ter kitanje in belenje sten mi je zaračunal 10 000 eur. Cena naj bi bila oderuška glih za to ker bi dal vrhunske omete ki so dragi. Sem pisal na par naslovov(gradbeni laboratoriji) če mi lahko naredijo analizo in čakam na odgovor ali mi lahko analizo ometov sploh naredijo? Papež, jaz nisem

Imam še par vprašanj o hidroizolaciji: Dal naj bi IZOTEKT V4 PLUS in stiropor 5 cm. Še to bom preveril. Ne zaupam mu nič več. Predvidevam da zato analizo ne rabim nobenega laboratorija. Zanima me če obstaja kakšen aparat ki si ga lahko sposodim v obi-ju ki bi naredil kakšno luknjo 2-3 cm.....in ta cilinder potegnil ven.....da preverim prerez tla ?
Zgodba ni lahka! priznam.... vendar...nikakor mi ne gre iz glave, ali pa sem samo jaz tak picajzl Confusedhock: ....mater: ljudje želijo biti poleg pri menjavi olja za 100€....gledati, videti...tu pa se pogovarjamo o kompletni obnovi stanovanja, o znesku 30k€.... :? pa da nekomu prepustiš, da ti vse skupaj zaj****, te nateg***** :twisted: :? Sad :oops: ! Oprosti, ampak zame je krivda deljena! Če že sam nisi imel časa, ...pa valjda imaš kakšnega znanca, žlahtnika....ali pa bi se dogovoril z nadzornikom....mu dal par 100€...za par obiskov...pa bi bila ta tema prihranjena!

Zapisano naj služi bolj drugim, v izogib opisane štorije....tebi seveda to "pametovanje" ne pomaga kaj dosti v tem trenutku....žal!

Vgrajene materiale bo potrebno analizirati, izvedbo in detajle, kot so debelina izolacije ipd., pa se da dokaj dobro že dokumentirati s kakšnim fotkičom....!

Vsekakor bi ti predlagal dogovor z izvajalcem...., vključi še neko tretjo osebo, poznavalca....eksperta....druga zgodba zna biti mukotrpna in dolgotrajna.... v kolikor vmes izvajalec zapre firmo pa si tako lahko obrišeš........

žal! previdnost je mati modrosti, ali kako že....

pa srečno!
Priznam svoje napake.....čeprav v normalnem svetu velja da če se s firmo zmeniš za en izdelek ali storitev in jo plačaš, normalno pričakuješ da jo boš dobil....ali se motim? Farmacija je zelo zahtevna in nisem imel časa biti fizično prisoten. Očitno da ta pravila o odnosih med naročnikom in ponudnikom del ali storitev so v gradbeništvu čisto na glavo obrnjene. Naj mi vsi pošteni obrtniki oprostijo vendar jaz sem izpadel navadni idiot zakaj nisem angažiral celo žlahto ali bi mogoče moral punco poslat da nadzira izvajalca s katerim sem imel konkreten dogovor. Ja, se strinjam da se je to res iskazalo kot napaka....ampak pošteni gradbeniki, lepo vas prosim......zakaj ste dovolili da v vaši panogi je vsak drugi ponudnik storitev klasičen .........?! Zakaj?! Sem dobil občutek da vsi obrtniki ko pridejo ti prvo naredijo eno psihoanalizo....skenirajo te in probajo ugotoviti koliko se ti spoznaš na stvari ali ne.....in naredijo načrt ali te bodo malo ali fejst okrog prenesli. Se še enkrat opravičujem, ampak predvidevam da to vse poštene obrtnike moti še bolj kot mene. Če bi pa se vsi tako obnašali v vseh panogah nevem kam bomo vsi skupaj prišli.

Lepo vas prosim, sem zelo hvaležen za vse konstruktivne nasvete in vaša mnenija mi zelo koristijo. Pustimo ali sem bil naiven ali ne. Pomagajte mi še naprej da od zdaj naprej stvar peljem v pravo smer.....
Drži! moje izvajanje je bilo bolj mišljeno v "poduk" drugim...

@Papež ti je že ponudil pomoč, ogled! jaz se ne bi obiral.

Dajte prvo vse skupaj s kakšnim poznavalcem, ki se spozna, je "neobremenjen" s situacijo, mu zaupate, vse skupaj pregledat....da sploh locirate, kej so glavni problemi - napačni materiali?, neustrezno vgrajeni?, itd. ....

štorija sploh ni tako preprosta, sanacija še manj!

srečno!
Mirando, ti si mi napisal: Oprosti, ampak zame je krivda deljena! Če že sam nisi imel časa, ...pa valjda imaš kakšnega znanca, žlahtnika....ali pa bi se dogovoril z nadzornikom....mu dal par 100€...za par obiskov...pa bi bila ta tema prihranjena!

Krivda je deljena ???!!! Pa to ni normalno kako gradbenišvo funkcionira?! Po tej logiki če pošlješ svojo mamo v lekarno po zdravila in ji jaz narobe zdravila izdam je krivda tudi deljena ker nisi poslal zraven še kakšnega znanca, žlahtnika....ali bi se dogovoril z nekim upokojenim farmacevtom......mu dal par 10 € da me kontrolira če sem izdal prava zdravila?!

Pa dajte no.......Če bi vsi delali na ta način....kam bi prišli?

Lepo prosim da se več ne pogovarjamo o tej moji krivdi.....prosim za pomoč kako naj stvar naprej peljem v pravo smer.
Če mi nekdo lahko odgovori na to vprašanje vam bom hvaležen. Dal naj bi IZOTEKT V4 PLUS in stiropor 5 cm. Še to bom preveril. Ne zaupam mu nič več. Predvidevam da zato analizo ne rabim nobenega laboratorija. Zanima me če obstaja kakšen aparat ki si ga lahko sposodim v obi-ju ki bi naredil kakšno luknjo 2-3 cm.....in ta cilinder potegnil ven.....da preverim prerez tla ?Oziroma na kakšen način naj se te analize sam lotim?
Morda bi poskusil s krono iz obija. Najprej skozi estrih, potem skozi stiropor, nato si pa še pri izotektu.

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/1S/FB/awUwWnB/lux-kronska-zaga-betonunichr("46")jpg[/img]
Preden se lotiš česarkoli, preveri boniteto podjetja, da ne boš boril za prazen nič.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
...ne me na vejice ...prosim..... povprečen bralec najbrž razume, kar je bilo mišljeno!

niti ne mešati gnilih jabolk z zdravimi.... še jih je nekaj, brez skrbi! Upam da je prispodoba razumljena! .....in udrihat po celi branži, ki je že tako ali tako v vlkem ku****! V vsaki se najdejo boljši, slabši......tkao pač je....zakja pa ženičke stojijo pri mesarju, pa skupaj izbirajo kose mesa? ..............jeb**** ga *****!

Ti si pač zaupal ...komplet obnovo....nepreverjenemu izvajalcu....dal za to 32 čukov....vmes pa nisi imel časa priti 1x pogledat? prediskutirat kakšno situacijo? prekontrolirat kakšen vgrajen material? ... halooo.....pa saj vsega tega niso naredili v dnevu ali dveh.....preveč naivno. (pika) ....o tem sem jaz govoril.....ampak to ti ne pomaga kaj dosti zdaj....tako da, bom prenehal s tem.... če je bilo preveč razumljeno kot "napad" se opravičujem!

za tale vzorec, druge variante kot da rasturiš del estriha ne vidim. žal. tudi HI je privarjena. predvidevam da je no. težko bo na 1. oko določit ali to dejansko je/ni...V4, ali ej ...plus ali xy.....zato boš je moral sneti vsaj malo večji košček....

pri vsem skupaj? ti bi se zdaj sam lotil te "analize"? sam delal "zaključke"...?
Mirando brez zamere, vem da si vse kaj si mi napisal napisal dobronamerno. Samo sem zelo jezen ker v gradbeništvu je ogromno enega balasta in pošteni izvajalci teško pridejo na površino. Ne vem še kako se bom lotil, zaenkrat samo razmišljam na glas in iščem opcije...nisem se še odločil. Mogoče s tem orodjem ki je na sliki ali če ima kdo drugi kakšen predlog?
Pilot, prvo, popolnoma se strinjam s tabo! Če daš izvajalcu nekaj za naredit, se dogovorita točno kaj in kako bo narejeno, nima kaj "mutit" ampak mora narediti točno tako. Če sta bila dogovorjena za ta pa ta omet, je to to. Če ti je tisti delavec povedal prav, ali pa mogoče še sam ne ve kakšen omet je kater potem...

Prvo kot prvo, papež se ti je ponudil, pokliči ga, zmenita se, poglejta kaj in kako, bo 100% najboljša prva tvoja poteza. Preden greš razbijat hišo!!!

Vlago imaš lahko v hiši tudi če imaš "tadrag" omet (v bistvu še več)!!!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Aha to je kronska žaga, en kolega mi je tudi omenil neko kronsko žago ko sem se danes menil o celi zadevi. Pa s tem lahko dobim en kompaktni cilinder ven na katerim se vidijo vsi sloji ali ta del estriha ki ga bom vzel iz tla bo na kosih?
no, pa nadlajujmo....

...pa razmišljaj še malo naprej.... kakšna je "škoda" ....pri ometu se popolnoma strinjam, tale sušilni, hydro, sanirni...kakorkoli že...je drag....ko svinja...tu je razlika drži... če so ti dali gor samo "pesek premešan z maltitom....samo za problem vlage, plesni...je še kaj druga v igri, so tu zgoraj že napisali....to pomeni...je problem širši....sanacija ni bila ustrezna, nevrgrajenemu sušilnemu ometi navkljub? ..... gledano dalje....prebiješ estih, ugotovil boš da imaš npr. 4 cm EPS 70 stiropora...namesto 5....? in? morda je bilo potrebno narediti tako zaradi neravnine....morda je to smao na mestu kej vrtaš....pa tudi če ne...če te je nategnil...je to cca 20-30€...pri tvoji površini razlike v ceni...dvomim da je to naredil...isto pri HI....tudi če ni da "dražja" opcija...je v celotni razliki materiala za cca 50€... (pri 5 rolah po 10€ npr.) in...? je to cca 100€ skupaj, ali pa še to ne - pretiravam...in ga boš zato tožil?........ dal si mu pa 32 čukov? ...

......s krono boš že elegantno prebil estrih....samo....maš spodaj slučajno talno? :wink: .... stiropor ti bo scefralo, vprašanje no, kaj bo pustila za sabo vroča glava od estriha.... za probat je..... na koncu boš mkorla še iz cca 10 cm luknje potegniti vem košček HI....in diagnosticirati za katero gre....kaj če ej na tistem emstu malo pregreta, stoplejna, tanjša...........ahh, ..............

.............težka zgodba........... pametno se je loti..........!
pilot Napisal:Če mi nekdo lahko odgovori na to vprašanje vam bom hvaležen. Dal naj bi IZOTEKT V4 PLUS in stiropor 5 cm. Še to bom preveril. Ne zaupam mu nič več. Predvidevam da zato analizo ne rabim nobenega laboratorija. Zanima me če obstaja kakšen aparat ki si ga lahko sposodim v obi-ju ki bi naredil kakšno luknjo 2-3 cm.....in ta cilinder potegnil ven.....da preverim prerez tla ?Oziroma na kakšen način naj se te analize sam lotim?
Predvsem, kot so ti že nekateri pred mano svetovali, se umiri. Tudi če izvrtaš z neko kronsko žago en kos zidu. Kaj boš s tem. Boš ugibal, ali je to izotekt v4 ,ali ni. Pravzaprav bi moral biti t4, vendar sam izotekt ne pomeni nič (lahko je tudi v4 ali v3), če ni tudi položen v nulo (brez poškodb, zračnih mehurčkov, z zavarjenimi preklopi itd. Potem omet: če ne saniraš izvora vlage, ti noben sanirni (wtf is that!?) omet ne bo pomagal. Kar moraš narediti sedaj je, da sam ali s pomočjo izvedencev, tudi strokovnjakov s tega foruma ugotoviš, zakaj je vlaga še vedno prisotna oz. njen izvor. Potem se boš lahko s tvojim izvajalcem pogajal, kje je/ni naredil vsega in kaj mora še odpraviti. Če se ne moreš umiriti, je bolje, kot da razbijaš hišo, da greš razbit en par zabojev steklenic, eno po eno.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi