PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave elektroinstalaterska dela_predracun

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dober vecer !

Zanima me, kaj si mislite o predracunu za prenovo elektricne napeljave v 40m2 stanovanju, in sicer 3.400 EUR brez ddv in svetil.
Na predracunu je upostevano veliko ur dela (in sicer 8 ur demontaza in pregled stare instalacije, 30 ur izsek zidu, ciscenje, 20 ur finomontaza, 20 ur montaza svetilk, 10urprestavitev, montaza omarice).
Kot laiku se mi zdi to zelo veliko ur..

Prosila bi vas za vase mnenje- koliko bi po vase prisla prenova elektricne napeljave (komplet)? s tem da se prenova izvaja v okviru celotne prenove stanovanja (ce to kaj spremeni..).

Najlepsa hvala za odgovore.
Vtičnice v ceni? Pa kakšni so zidovi, čisti beton...?
Meni se zdi drago.Predvsem ure se mi zdijo napihnjene!
Elektroinstalacijska dela za celo hišo - novogradnja s 120 m2 neto površine z vsem štemanjam, vzidavo okoli 50 doz do katere so v povprečju 3-4 cevi, ter finainstalacija, uvlačenjae vodnikov, montaža vtičnic,.... v glavnem vse me je prišlo delo 2.000 EUR. Je pa res bila ful ugodna prijateljska cena.
mi smo imeli mansardo z 100m2 površine.

Vso staro elekriko smo odstranili sami, izvajalec je le el omarico spraznil in zvezal na novo)
Material in delo 580€ Smile, ko berem te predračune se mi le smeje.
Cena pa ne upošteva vtičnic in stikal (nabavili sami, cca 80kos) ter vezave vtičnic (ko bo vse fino fertik), ne računam pa več kot 50-70€. Omarica je že zvezana (varovalk cca25).
Elektrika je pod mavčnimi ploščami, kar je v steni je siporeks.
Za vse delo skupaj- torej štemanje, napeljevanje kablov, gipsanje, vezava omarice... je majster prišel 3x, efektivnega dela skupaj cca 15ur Smile
Res pa je da je cena "prijateljska"

Tvoje ure so močno prenapihnjene, poskusi se kaj dogovorit ali pa kako stvar opravite sami, pa dejanske ure se lahko obračunajo na koncu Smile, jasna mora biti le urna postavka, res pa je da mu ne moreš štopat na minute Confusedhock: .

Upam da boste čimpreje prišli do elektrike po ugodni ceni :wink:
Če bo pa predračunu 3/4 manj ur in klavzula, da se obračuna po dejansko opravljenih urah, bo pa spet jok in stok. Urna postavka štromarja je >15€/h. Za demontažo in štemanje raje vzami enega fizikalca za 7-8€/h pa je.

Se mi zdi pa pod črto 3400€ za 40m2 veliko. Vprašanje ali so vtičnice in stikala vključena? Omarica, varovalke, FID(i), kabli in kanali so verjetno zajeti? To je verjetno ponudba od tistega, ki izvaja komplet adaptacijo? Ta ima verjetno podizvajalca, ki mu je dal ponudbo za 2500€ in "nekaj pa mora tudi on zaslužiti".

Jaz sem imel ceno (brez odstranjevanje starega) 40,10€/m2 s stikali, vtičnicami, DDV in brez luči. Sonček, ti še napiši kje si pa se ti bo kdo javil - ali pa še bolje oddaj povpraševanje v [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewforumunichr("46")php?f=50]Iščem izvajalca[/url].
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
sonce1 Napisal:Dober vecer !

Zanima me, kaj si mislite o predracunu za prenovo elektricne napeljave v 40m2 stanovanju, in sicer 3.400 EUR brez ddv in svetil.
Na predracunu je upostevano veliko ur dela (in sicer 8 ur demontaza in pregled stare instalacije, 30 ur izsek zidu, ciscenje, 20 ur finomontaza, 20 ur montaza svetilk, 10urprestavitev, montaza omarice).

Prosila bi vas za vase mnenje- koliko bi po vase prisla prenova elektricne napeljave (komplet)? s tem da se prenova izvaja v okviru celotne prenove stanovanja (ce to kaj spremeni..).

A dandanes res eni probajo najprej nategnit potem pa dat realno ceno. Mislim pa sej to ni več normalno no. 20 ur finomontaža, 20 ur montaža svetilk??? V 20 urah sem jaz vtičnice namontiral po celi hiši. A mi lahko samo prosim napišeš koliko je teh svetilk? Me res zanima. Se pravi če gre za 1,5 sobno stanovanje. Verjetno maksimalno 5-6 stropnih in kakšna stenska?
Delam ko ostali spijo  Smile
Nebomgabiksal Napisal:Če bo pa predračunu 3/4 manj ur in klavzula, da se obračuna po dejansko opravljenih urah, bo pa spet jok in stok. Urna postavka štromarja je >15€/h. Za demontažo in štemanje raje vzami enega fizikalca za 7-8€/h pa je.

Se mi zdi pa pod črto 3400€ za 40m2 veliko. Vprašanje ali so vtičnice in stikala vključena? Omarica, varovalke, FID(i), kabli in kanali so verjetno zajeti? To je verjetno ponudba od tistega, ki izvaja komplet adaptacijo? Ta ima verjetno podizvajalca, ki mu je dal ponudbo za 2500€ in "nekaj pa mora tudi on zaslužiti".

Realno stanje je napisal nebomsigabiksal in se pridružujem njegovemu komentarju.
Nebomgabiksal Napisal:Če bo pa predračunu 3/4 manj ur in klavzula, da se obračuna po dejansko opravljenih urah, bo pa spet jok in stok. Urna postavka štromarja je >15€/h. Za demontažo in štemanje raje vzami enega fizikalca za 7-8€/h pa je.

Jaz sem imel ceno (brez odstranjevanje starega) 40,10€/m2 s stikali, vtičnicami, DDV in brez luči. Sonček, ti še napiši kje si pa se ti bo kdo javil - ali pa še bolje oddaj povpraševanje v [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewforumunichr("46")php?f=50]Iščem izvajalca[/url].

Se hecate ali smo mi štajerci država za sebe!?
Biksi cena (brez odstranjevanje starega) 40,10€/m2 mi ne gre v glavo. Confusedhock:
Kaj se pri vas elektrinstalacijska dela plačajo po m2?
Cena za grobo instalacijo vključno z materialom je pri nas od 18-22 eur po izvodu. Izvod = luč ali vtičnica. El.omarice, FID(i), varovalke...se obračunajo ekstra po nabavni ceni ali si material stranka kupi sama.
Finomontaža se obračuna po urah. Stikala, vtičnice, svetila...se obračunajo po nabavniceni ali pa si jih stranka kupi sama.
Za situacijo ki jo ima sonce1 je cena 1.500 eur plafon, pa še to le če se menja tudi el.omarica.
Ne kompliciraj in išči drugega, mislim da bo vsak cenejši.
@taubi zmnoži ceno od biksija s kvadraturo @sonce1 in prideš na 1600€ Wink pa še to se mi zdi rahlo pretirano...

LP, Erik
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
taubi Napisal:Biksi cena (brez odstranjevanje starega) 40,10€/m2 mi ne gre v glavo. Confusedhock:
Kaj se pri vas elektrinstalacijska dela plačajo po m2?
Ma, sem za hec preračunal. Drugače 4500€ za 110m2. Vključeno vse razen luči - torej omarica z vso kramo (48-mestna), stikala in vtičnice (TEM Čatež Modul Srebrna), UTP, alarm... pa še z DDV.

In kot je že Ericsson napisal: 40m2 x 40,10€ = 1604€ z DDV oz. 1478€ + DDV 8)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
sonce1 Napisal:Dober vecer !

drago! išči drugega...
Ericssson Napisal:@taubi zmnoži ceno od biksija s kvadraturo @sonce1 in prideš na 1600€ Wink pa še to se mi zdi rahlo pretirano...

LP, Erik

Point je, da se elektroinstalacijska dela v praksi ne preračunavajo na m2 objekta.
model si je verjetno dal kar precej rezerve pri urah
sam sem se že nažajfal, ko sem rekel da bom zmontiral domofon v 2. - 3. urah, sem se pa sam zahebaval 14 ur in kolega 6. Stranka je pa lepo rekla: situacijo ste si ogledali - kaj ste pa počeli toliko časa pa ni moj problem 8) hebi ga smo potem izgubo še krepko povečali v oštariji :wink:
priznam pa, da je zelo težko, tako na uč oceniti vrednost situacije - najrajši vidim, da se obračun naredi po dejanskih urah pa da je nekdo od investitorjev poleg.
1 2
Iskanje po temi