Objave: 164
Teme: 87
Ocena:
0
dokupil sem del zemljišča na katerem je zaznamba (blok vloži zaznambo določitev funkcionalnega zeljišča). Zaradi tega se ne morem vpisat v zemljiško knjigo. Ker pa so na tem delu zemljišča katerega sem kupil neke lesene drvarnce zgrajene na črno, sem obvestil lastnike, da naj jih podrejo, ker je to zdaj moje. Oni pa mi grozijo z tožbo, da to ni moje če se nisem vpisal v zemljiško knjigo. Nažalost tudi njihovo ni.
Zanima me, če se po zakonu lahko lastninska pravica dokazuje tudi z kupoprodajno pogodbo ?
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Tega ne razum blok vloži zaznambo določitev funkcionalnega zeljišča?
Si kupoprodajno pogodbo naredil pri odvetniku?
Objave: 164
Teme: 87
Ocena:
0
Ja kupoprodajna pogodba je overjena pri notarju in pri odvetniku narejena.
Na parceli 25/1 stoji več stanovanjskih blokov . Jaz sem kupil del te parcele po kateri dejansko dostopam do svoje hiše. Vendar je na sodišču zaznamba, da želijo stanovalci bloka , da se jim dodeli in odmeri funkcionalno zemljišče ki kao pripada bloku. In zaradi tega se jaz ne moremm vpisat v zk. Ker so oni vložili zaznambo preden sem jaz razpalcliral parcelo.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
V tej zgodbi mi manjka nekaj podatkov:
- kdo je lastnik parcele kjer stojijo bloki
- kdo in kdaj jo je razparceliral
- ima ta parcela, ki si jo kupil številko dodeljeno s strani geodetske uprave?
- kdo je lastnik drvarnic (stanovalci teh blokov?)
Če je notar overil podpi prodajalca, to še ne pomeni, da je vse OK s pogodbo.
Notar, v kolikor ne sestavi pogodbe, ne odgovarja za vsebino, ampak samo preveri in overi podpis prodajalca.
Odvetnik bi te vsekakor moral opozoriti na to "plombo" v ZK.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Če je pogodbo naredil odvetnik, naj sedaj uredi zadevo, kot zna in ve. Imam občutek, da si plačal parcelo, ki ne bo tvoja. Upam pa, da se motim. Ne razumem, da ti odvetnik tega ni razložil, kaj kupuješ. No ja, razumem, če odvetnik ne ve, kaj dela.
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Lastnik nepremičnine postaneš z vpisom v zemljiško knjigo (in nič prej). Iz pravnega vidika torej nisi lastnik.
Stanovalci pa so verjetno začeli nepravdni postopek po ZVEtL-u. Predlagam odvetniško pomoč vsekakor pa bi sodišče moralo, kot stranko v postopku po mojem mnenju (pa nisem pravnik) povabiti tudi tebe.
Kar se pa tiče podrtja drvarnic pa mislim, da za prijavo na gradbeno inšpekcijo ni potrebno izkazovati, da si lastnik zemljišča.