Objave: 162
Teme: 55
Ocena:
0
Pozdrav,
sprašujem glede vakuumiranja cevi pri klimah..
Nekaj loklanih "klimarjev" ne vakumira cevi < 7 metrov.. enostavno odvijejo ventil in pustijo, cca 5-6 sekund, da zrak šiba po ceveh in potem privijejo cev na klimo..
Kaj menite vi?
Oziroma kaj meni kakšen "klimar"?
Je dovolj če se cevi prepihajo?
lp
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
Jaz sem jih samo prepihal (3m dolžine), sicer pa baje da tudi v tujini jih samo prrepihajo, če so seveda krajših dolžin...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 74
Teme: 2
Ocena:
0
Za brezhibno delovanje klime JE POTREBNO vakumirati :wink:
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Take lokalne klimarje, ki nimajo par sto EUR za vakumirko (pa te vseeno za standardni priklop oderejo za dobrih 250EUR, kot imajo tarifo opremljeni monterji) je treba zbrcat čez cesto, ali še bolje v sosednjo vas.
Saj lahko tudi barvaš brez osnovne/temeljne barve, pa ometavaš brez "šprica", pa ...
Kratkoročno že dela (če bi si sam kupil in montiral klimo za 250EUR pa ne bi mogel priti do vakumirke bi si najbrž že tako naredil, pri čemer bi vzel v zakup to, da bo klima po 3 letih lahko spustila dušo), ni pa vakumiranje zgolj kaprica spodobnih monterjev.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
razlog vakumiranja ? zato da v ceveh ni vlage in je boljši prenos do notranje enote ? BTW nisem šalabajzer, ampak sem rabil monterna in ni bilo nikjer nikogar, ki bi bil opripravljen montirat klimo prej kot v mescu in pol...(lani)... sem naredil pač brez in zadeva deluje BP, ko pa bo plin malo spustil (no ja upam, da se prej odselim) bo pač majster zadevo vacuumiral in dodal plin... do sedaj pa so to bučke -- sploh če gledamo, da hočejo monterji 250€ +/- kak €
lp, e
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno