PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave višina estriha - odtoki - talno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sami problemi... :wink:

Kako ste reševali problem "prenizkega" estriha, nad odtočnimi cevmi?

Konkreten problem...estrih višina 10 cm....odtočna cev (fi50) je na najvišjem nivoju cca 2cm pod estrihom Confusedhock: :twisted: :oops: (že to je svoje vrste problem?! in ni ok....)

Kako še nad to/tem položiti cevi za talno ipd.??? Confusedhock: :? Pa eš kopalnica, kjer bi naj bil raster najmanjši = več cevi.....?!!?

jeb**** ni kaj! :twisted:
se pridružujem istim težavam.
Hm ja, kdo je pa vodovod delal? Pri meni je ena cev šla malo dlje (cca 3 metre) in so lepo v plato vštemali žleb, tako da je cev na najvišji točki v nivoju plate + 5cm, padec pa gre v plato, bi rekel vi minus. Če pa štartaš iz nule, si pa z zgornjo višino hitro na 8cm, kar je pa že problem. Rešitve razen da se ponovno uredi cevi pač nimam.
LP,
Samojed
vem, preproste rešitve (najbrž) ni!
Ja, je bila opcija....ko smo delali....samo...tu je odtok za kad, tuš, 2x umivalnik....sifon.....pol še cev za CSS,,,,,preštemati bi bilo potrebno "pol" kopalnice....estrih je že deloma "rešljiv",,,bistven problem predstavlja polaganje talnega....! :? tu bo/je jeb***!

razmišljam, da bi zimproviziral na način, da bi med posamezne "cone" prehajal s cevjo (na najnižji točki cevi....za talno in delal "posamezne" zanke.... kako se to v praksi obnese nimam pojma....inštalater tega ne problematizira...., zdaj pa....?
Za talno res ni problem. Nameto sistemskih plošč vzameš gumbasto plastiko, cevi položiš povsod, seveda pa ne nad cevjo. Čez cev daš sam plamas peno proti udarnemu zvoku in polivinil pa imaš vse pripravljeno za estrih.

sem eno skico na hitro narisal - spodaj stiropor, čez čepki, na čepkih cevi talnega, čez vse estrih. Nekje pa menda imaš prostro da lahko prideš na drugo stran cevi s talnim ali tudi tega ni?
LP,
Samojed
Hvala @Samojed!

Tudi meni se to zdi skoraj edina ali vsaj najbolj praktična rešitev....

s cevjo pač pr(e)idem na drugo stran (odtočne) cevi na najnižji točki (cca 5 cm, gornji nivo cevi)...gor (nad cevjo za talno = 17mm) pride še pol cca 3.3cm estriha! Malo, vem! Ampak....ker bo to na mestu ali dveh, dvomim da bodo vsled tega večji problemi...!
Težko je biti pameten za nazaj. Pri meni je vodovodar vse odtoke položil ob robu kopalnice, tako da tam pač ne bo talnega. Če imaš odtoke položene kar tako (sem ter tja po sredini), je možno, dacev pelješ na drugo stran tam, kjer je cev odtoka najnižja, brez sistemske plošče (ali pa z njo, če je prostor). Cev lahko peljš tudi ob robu prostora in potem narediš talno v coni, kjer želiš. Mislim, da nič ni tako nemogoče. Zariši si prej.
jaz imam isti šmorn. Pri meni gre k sreči cev čez kopalnico precej blizu stene...in je na koncu ostalo zadnje pol metra brez talnega gretja.

Drugače ni šlo. Smo pa delno tudi poštemali plato.

Jaz sem čez odtok dal še 5 mm debelo folijo (Geficel) ki mi je ravno ležal pri roki.

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")Slikomatunichr("46")com/slika/4913688unichr("46")htm][img]httpunichr("58")//www4unichr("46")slikomatunichr("46")com/11/0630/lj7-SDC125unichr("46")jpg[/img][/url]
Bomo pa pir spodnji kopalnici malo bolj pozrni da bo šla cev preko kopalnice še bolj ob robu (enostavno ne pomisliš na vse).
Iskanje po temi