PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnik - vratca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali obstaja kak predpis, ki ureja koliko vratic naj bi imel dimnik na določeni višini?
Namreč, pred kratkim smo v naši novogradnji opazili, da so druga vratca, ki so na podstrehi (ena so v pritličju) tam le za okras, ker ni luknje, le vratca so gor pritrjena. Prodajalec (firma, od katere smo kupili hišo v 3. pod. gr. fazi) trdi, da so ena vratca dovolj za to višino (P + M + 1 m podstrehe) in da bo dimnikar dosegel do vrha s svojo metlo. No, mene pa bolj skrbi, da mi bo vsako leto zasmradil in zaprašil dnevno sobo :evil: .
Ne vem, če je kakšen predpis, dobr pa je, da so tud na podstrešju-krtače, ki jih kupiš v Merkurju, so dolge sam 5 metrov- da ni treba lest glih na streho. Ena naj bi bila pa tam, kjer se dimnik začne-spodaj, da se da saje, ki padajo dol, očistit.
Hvala, Sajko.

Vidim, da je bilo ogledov veliko, odgovorov pa ne.

Zanima me tudi v katerem prostoru mislite čisti dimnik? Mogoče bo kaj več odgovorov :lol:
ja mislim da je en predpis. saj nam so zatežili, ker vratc na posterehi nismo imeli in smo jih mogli dodatno delat. prej nam dimnikarji niso hotl dat potrdila in posledično tudi plina nismo mogli priklopit. pomoje bi bilo najbolje prašati lokalno dimnikarsko podjetje, ki je odgovorno za vaše področje.
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
A kdo ve katero dimnikarsko podjetje je zadolženo za Krtino ali Dob.

LP
Iskanje po temi