PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Puščanje kanalizacije (na stiku dveh cevi)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri obkopu hiše sem opazil, da cev kanalizacije kar pošteno pušča na stiku.
Kako naj se lotim tega? Jasno, najprej bom obkopal cev ob stiku ter jo ščistil, toda kateri pristop sanacije izbrati nato?

Na hitro sem se domislil naslednjih rešitev, katero predlagate:
  • izotek
  • silikonski kit
  • samo beton
  • morda kakšno lepilo za ploščice
  • ...

Se slika za lažjo predstavo
[attachment=o4125]
Zdaj sicer na sliki ne vidim, kolikšna je luknja, ampak če očistiš cev okrog in zagreješ s plinskim gorilnikom malo izotek folije in jo nalepiš na poškodovani del, ne boš nič preveč narobe naredil. Potem pa lepo zakopaš nazaj in je to to.
Najboljša in najcenejša rešitev z najmanj dela in kompliciranja je odkop cevi okoli puščajočega dela kar ste že naredili, lepo spucaš, zmešaš močan masten beton, lepo obbetoniraš, počakaš, da se posuši in zasuješ.

Stvar deluje, razen, če se teren okoli hiše ne poseda in zato nastajajo razpoke v ceveh.
Te betonske cevi 100% tesnenja ne dosežejo pa če še nevem kaj delaš z njimi Smile Obbetoniraj z močno marko in ko se posuši, zasuj.

Zato se danes uporablja predvsem plastika.
sicer iz slike ne vidim iz kakega materiala je..pa vseeno...če gre za betonsko oz. cementno.potem kot so svetovali...odkoplji naokoli ter obbetoniraj bolj na debelo..pa imaš problem rešen.
Hvala za namige.
Beton je porozen in vedno boje puščalo.Mi smo svoje odkopavali z namenom da položimo plastične pa nam je blo žau da smo sploh kej odkopavali...Smo hoteli podkopati da bi en del cevi dali ven (odtok iz hiše) ker nam je vlaga na drugi strani bajte načela zid...na koncu je počez počila pa smo je morali razbiti do naslednjega spoja,nato pa kupit plastično z manjšim premerom,vtaknit v drugi betonski spoj,dobro zasilikonirat pa močnega betona okol in okol...Najboljše ti je kokar so rekli kolegi-FULL masten pa močan beton pa fajn zabetonirat...
Iskanje po temi