PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja NAKUP NEZAZIDLJIVE PARCELE in ČRNA GRADNJA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimam se za nakup nezazidljivega zemljišča, na katerem sta dva objekta - črna gradnja (leseni in zidani) zgrajena leta 1986 in 1995. Parcela leži tik ob sosednjem travniku, ki je zazidljiv (pas ob cesti), zraven željene parcele pa je še ena parcela s črno gradnjo. Zanima me, ker na občini so mi povedali, da parcela ni zazidljiva in ne bo, saj naj bi bila to najboljša kmetijska zemljišča (čeprav je zemljišče v zaraščanju in tik ob gozdu) - ali so kakšne možnosti, da to postane zazidljivo? Je možno argumentirati, da sta na parceli že dva nelegalna objekta in sosednja parcela tudi takšna ter tik ob pasu zazidljive cone. Je mogoče, da je lastnik že prejel nalog za odstranitev objekta pa tega ne želi povedati - kje se lahko o tem pozanimam? V primeru, da inšpektor izda nalog za rušitev objekta - kdo je dolžen rušiti objekte - sedanji lastnik ali prejšnji? Ali je na nezazidljivi parceli sploh možna postavitev lesene brunarice npr. v izmeri 30m2 (takšna je sedaj postavljena).
Zanima me, ker na občini so mi povedali, da parcela ni zazidljiva in ne bo, saj naj bi bila to najboljša kmetijska zemljišča (čeprav je zemljišče v zaraščanju in tik ob gozdu) - ali so kakšne možnosti, da to postane zazidljivo?
ne

Je možno argumentirati, da sta na parceli že dva nelegalna objekta in sosednja parcela tudi takšna ter tik ob pasu zazidljive cone?
ne

Je mogoče, da je lastnik že prejel nalog za odstranitev objekta pa tega ne želi povedati - kje se lahko o tem pozanimam?
je mogoče; na inšpektorat

V primeru, da inšpektor izda nalog za rušitev objekta - kdo je dolžen rušiti objekte - sedanji lastnik ali prejšnji?
stranka v postopku je vedno trenutni lastnik; torej mora tudi sam zorganizirati rušitev

Ali je na nezazidljivi parceli sploh možna postavitev lesene brunarice npr. v izmeri 30m2 (takšna je sedaj postavljena).
ne
Iskanje po temi