PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Telekomova višja sila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romzis Napisal:
bbs Napisal:pa kako lahko telekom nagradiš z 600 eur letno za navadno podjebavanje?

Oprosti za tole ampak: a si retardiran al kaj? To je edini ponudnik ki ga ima. Kaj je tukaj za filozofirat? To je ravno tako kot bi Mariborčanu rekel, naj se priklopi na vodovod od JP Vo-Ka iz Ljubljane :roll:

Glede kabla po borovcih se mi pa vseeno poraja vprašanje: a se je "omrežje" slučajno delalo pred mnogimi leti in je bilo tako narejeno samo da je bilo in so/ste dobili telefon. Ker to bi znal biti problem, ker za spremembo trase ali vkop kabla bo potrebna kakšna služnost verjetno - in Telekom služnosti najverjetneje ne bo iskal.

Aha! Ne, gre za novo naselje, kjer moja hiša je med prvimi vseljenimi tam. Poleg moje hiše je še mehanična delavnica od soseda, ki stoji tam že 25 let. Do nje prav tako gre telefon po infrastrukturi v kraškem stilu Smile
Hanzi Napisal:Katera? Imam zascito, pa ne odnese poskodb ki pridejo po TK omrezju. Telefon prezivi, spliter ali modem pa crkneta. Vsaj en komad letno.
Ker pri starsih mi tudi strela unicuje opremo. Na sreco jo imam v najemu in jo TM menja (na TK omrezju)

Prvič, ko sem se pri telekomu potožil glede strel so mi celo šenkali 2 zaščiti v Sežani in me prijazno opozorili, da to ne bo nič pomagalo.
erjetno bo najboljše, čeprav to je pa res še dodatnih 600€ za mojo hiško, pa če iskreno povem, če bi telekom pri meni imel bolj poštimane stvari (sanjam celo o optiki) ne bi rabil.
Ericssson Napisal:@jakanemo: koliko "njihovih" strank je na isti liniji kot ti ? zdaj, če vas je nekaj lahko pritisnete na lokalnega telekomovega "rajonca" in potem navzgor po hierarhiji... potem pa rečte da odpovedujete priključek v kolikor ne poštimajo zadev.
opcija 2: zberite vse lastnike parcel, kjer bi šel kabel in naj podpišejo služnost za položitev TK kabla v zemljo (no ja skalo Big Grin ) pa še rečte jim, da da če so že tako obubožani jim zadeve financirate vi (gradbena dela) oni pa vam bodo v sorazmernem deležu nudili internet/ostale storitve zastonj...

LP, Erik

Tle pri nas je taka štala glede telekoma. Je edini ponudnik pri nas sploh. Nas je veliko v naselju, a priključkov ni. V moji hiši so še dve stanovanji, ki jih oddajam. Moji podnajemniki in tudi drugi sosedje, ni šans, da bi dobili priključek. Eni prosijo že leta pa ni nič. V privatnem sektorju bi že zdavnaj propadlo tako podjetje, če ne more strankam niti osnovnega poslovanje s strankami zagotovit.

Rajonc me pozna po imenu. Itk se vsi poznamo po imenu tukaj. Toliko se poznamo, da sem v nedeljo znorel na telekomovca, ki mi je prišel zamenjat modem. Ga spustim notri on direkt gor k meni v dnevno po stopnicah v svojih v službenih čevljih. Ker ga poznam na videz mu nič ne rečem. Ta mladi mož, moje starosti, je bil prvič pri meni od kadar sem vseljen notri, a mi je deloval preveč domač. Škatlo z modemom je odložil, kar na moje obleke od svatbe na kateri sem bil prejšno noč (sem slikal nered, ker je tudi škatlo, kar tam pustil in šel). Potem je poklical servisno službo, medtem ugotovil, da mi je skurlo tv komunikator in se mirno odpravil v mojo spalnico stopat po mojem finem laminatu in šlatat mojo televizijo in moj komunikator. Evo sem znoru. Jaz v svoje stanovanje ne grem v čevljih, kaj šele v spalnico na laminat. Otipaval je moj televizor in kot mi je on sam kasneje povedal, češ, da je komunikator v moji lasti in moja skrb, še omenjenega. Vse to mi je povedal, ker je ugotovil, da mi ga je strela skurla in da to ni kao njihovo maslo. Zakaj se je pa lastno ročno odločil stikat po moji opremi, brez mojega dovoljenja (bil je na telefonu z nekim kolegom), če je moja last in ga nisem nič prosil, da mi pogleda. Katastrofa odnos, še zagovarjal se je pa kaj jaz vem kaj. Kaj če telekomovcu dovoliš vstop v hišo do modema, potem pa gre lahko povsod, kamor želi? Nekdo je omenil balkan napeljave, pri nas je balkan celotna usluga. Tip je tvezil neki, da se ne sme sezut zaradi varnosti pri delu. Okej, kaj pa vprašat za dovoljenje za it v spalnico, oziroma po hiši. Naslednič ga ne pustim v hišo.
in potem Telekom nagradite z trojčkom Siol.

adijo pamet.

mimogrede, situacija je takšna kot opisano, samo ALI TI VODIŠ TELEKOM ALI PA ONI VOZIJO TEBE. Imajo to v krvi še iz starih cajtov.
Živjo!
No ja, tudi jaz imam polno hišo neke elektronike, krmilnike, reč. mrežo, … Nimam pa telekoma imam pa kabelsko od Elte kar je ravno tako zelo občutljiva na prenapetosti oz. strele. V eni ulici pri nas je komplet vsem, ki so imeli priključeno kabelsko razbila TV-je. Pa nimaš kaj. Če nimaš dodatno zavarovano ti stroškov ne bo nobeden povrnil :evil: . Jaz sem se navadil, da kadar grem od doma oz. kadar se pripravlja na nevihte fizično izklopim vse, kar je najbolj občutljivo. In kadar predvidevam, da bo res hudo pa tudi spremljam vse žive radarske slike…[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")ilmeteounichr("46")it/portale/radar-friuli-venezia-giulia]il meteo[/url] in [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arsounichr("46")govunichr("46")si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar_animacijaunichr("46")html]arso[/url] ...
:wink:
Živimo v neki hudo napredni tehnološki dobi, kjer smo sužnji naših aparatov, do te mere, da nas je strah, da nam jih strele ne skurijo.

Počasi se mi zdi vse skupaj nevredno mojega časa.

Naj že enkrat pride ta optika in garancija na to, da se tako sranje ne more dogajati.

Že 7 dni čakam pisni odgovor telekoma na mojo pritožbo s priloženimi slikami. Vodilno telekomunikacijsko podjetje v Sloveniji si dela stroške pošiljati odgovor na mojo pritožbo s tem, ko mi pošilja po navadni pošti. Malo absurdno, ni?
Ni absurdno, je zakonsko.
Ali lahko napišeš zakaj je kabel napeljan po borovcih in ne po drogovih, ali pa v zemlji, kot je po predpisih in kot vem se Telekom še nekako drži predpisov?
Recimo T2 jeva optika je pofrezana le 20 cm pod površino asfalta, medtem ko je normativ za kabelsko kanlizacijo vsaj 80 cm česar se Telekom kot vem tudi drži. Podobno je za elektriko in vodo, pa odmiki enega od drugih,..
Lahko napišem, ko mi pošljejo pisni odgovor na mojo pritožbo. 10 dni mi že pošiljajo!
probaj it k drugemu ponudniku internetnih storitev kot je na primer amis ali ostali ki imajo opremo skoz v svoji lasti in ti jo ni potrebno kopuvati ob udaru strele
Klasika... Kras. Edina zaščita proti streli, ki deluje je dobro zavarovanje.
minilink Napisal:probaj it k drugemu ponudniku internetnih storitev kot je na primer amis ali ostali ki imajo opremo skoz v svoji lasti in ti jo ni potrebno kopuvati ob udaru strele

Ampak če ti skuri inštalacijo in drugi ponudnik nima svojih vodov, bo zopet prišel taisti rajonski preverjat. Ljudje se pač obnašajo tako, kot jih navadimo.
Baje, da so Amisovi naročniki na Krasu tudi po več tednov brez modemov oz. povezav (jih pošiljajo oz. ne pošiljajo po pošti), medtem, ko so telekomovi naročniki porihtani v nekaj dnevih. Čula, kazala iz dokaj preverjenih ust.

In kot pravi mucek4 - itak ima vsak zavarovano hišo in doplačaš še tistih par EUR ina maš zavarovane tudi vse aparate, pa je mir oz. ti denar povrne zavarovalnica. Včasih lahko celo še kaj zaslužiš :wink:
Čojko: ta prvi del se dogaja tudi pri nas - iz prve roke, če ne bi imel 'vez' .... :wink:

Ta drugi del pa tudi drži. Ampak zopet ti mora najprej 'strokovnjak' preveriti zadevo, popraviti, ti plačaš in nato terjaš od zavarovalnice ... Pol pa dobiš ali pa ne . Bo tudi preverjeno v kratkem pri meni iz prve roke; pa vseeno 'gonim' garažna vrata peš že 7 dni ...
Čaki mal. Ti si rajonca spustu v stanovanje v čevljih brez besed in šele na koncu si ga napizdil, zakaj je obut. Obut je zarad varstva pri delu, glede na to, da je pa tole šibki tok, bi se pa zagotovo sezul na tvojo željo. Po vtičnicah in omaricah pa noben pameten štromar ne šari bos.
1 2 3
Iskanje po temi