PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Inštalacije pod temeljno ploščo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imam vprašanje glede izvedbe inštalacij pod temeljno ploščo (enostanovanjska hiša, plošča 8x12m).

Običajno naj bi se vse inštalacije (kanalizacija, elektrika, voda, telefon) izvedle v gradbeni jami, potem pa se nad njimi izdela gramozno nasutje, toplotna in hidroizolacija ter temeljna plošča, skozi katero naredimo navpične preboje inštalacij. Za zaščito cevi se le-te obetonira, zanima pa me, če je to dovolj dobra zaščita za cevi, saj je nad njimi kar velika teža.

Glede na to, da so preboji skozi ploščo navpični, morajo biti izdelana neka kolena, ki omogočijo, da cevi speljemo izpod plošče proti čistilni napravi, elektro omarici itd. So lahko taka kolena problem (sploh pri kanalizaciji)?

Hvala in LP
MaPod,
težave z prelomom ali stisnostjo cevi so iz "hudobije" ali potres (kasneje ko je hiša vseljena) , drugače bolj težko. Predhodno se obbetonirajo.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.shrani.si/f/5/5e/Exa8hE5/ab-plavajoca-ploca.jpg">http://www.shrani.si/f/5/5e/Exa8hE5/ab- ... -ploca.jpg</a><!-- m -->
Cevi so okroglega preseka, tako da se teža ne pozna veliko; pa tudi niso velike.
Predlagam, da predhodno vstaviš/vgradiš v zaščitne cevi kar pač potrebuješ oz. za kateri namen jih imaš.(alkaten za vodo; za MČN elektriko ; za ostalo pa "foršpon")
Uporabi dvostenske fleksibilne cevi vsaj fi 100 ali 75 mm; lahko tudi KCM a v tem primeru uporabi kolena 37° (45°) fi 110. Tudi tu vgradi foršpon.
Lep pozdrav
foršpon = ?????
kraken Napisal:foršpon = ?????

stvar, ki je v cevi, na katero potem pritrdiš tisto, kar bi rad povlekel skozi cev
kraken Napisal:foršpon = ?????

žica za vezanje armature , ki jo porineš v cev lahko je tudi močnejša , kakšna 1,5-2 mm; ali kot piše "Fric" . :wink:
Velikokrat je že notri , a se naredi da jo potegnejo ven, ker je pač tisti trenutek ne potrebujejo. :?
Lep pozdrav
Aha, sem danes videl pri meni, ko je majstore laks potegnil ven, ker mu je bil v napoto pri rezanju.
Pa za povrh je izhod dveh cevi previdel ravno na sredini vhodnih vrat :roll:

Jih bom moral jutri ujeti preden pričnejo zasipavat.
Fric,
le pohiti!! Big Grin
Lep pozdrav
Iskanje po temi