PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odduh kanalizacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšen smisel ima izolirati par milimetrsko plastično cev odduha? :?:
Gladius Napisal:Kakšen smisel ima izolirati par milimetrsko plastično cev odduha? :?:

Da se zmanjša ustvarjanje kondenza, ki ni zaželjen!
In kondenz v oddušni cevi, ki je že tako permanentno vlažna, je problem ker...?
Lahko ti teče nazaj v napo, lahko ti teče naprej v zračnik, kar je boljša rešitev, vendar ne najboljša!
Cev od nape ni permanentno vlažna, ker čez njo ob delovanju piha topel zrak, ki vlago vleče s sabo v zračnik. Pri tem se cev tudi ogreje in ob izklopu nape se začne ustvarjat kondenz na stenah cevi.
Lahko se dogradi lovilec kondenza, v katerega kondenz odteka, v vsakem primeru pa je dobro čimbolj zmanjšati količino le tega. Da pa bi kondenz čisto odpravili, pa verjetno ni možno.
kraken Napisal:Lahko ti teče nazaj v napo, lahko ti teče naprej v zračnik, kar je boljša rešitev, vendar ne najboljša!
Cev od nape ni permanentno vlažna, ker čez njo ob delovanju piha topel zrak, ki vlago vleče s sabo v zračnik. Pri tem se cev tudi ogreje in ob izklopu nape se začne ustvarjat kondenz na stenah cevi.
Lahko se dogradi lovilec kondenza, v katerega kondenz odteka, v vsakem primeru pa je dobro čimbolj zmanjšati količino le tega. Da pa bi kondenz čisto odpravili, pa verjetno ni možno.

Sicer pa to itak velja za odduh od nape!
Ah, zdaj poveš... naslov teme je odduh kanalizacije, sem mislil, da je govora o tem. Napa je pa čisto druga stvar.
Ali je kaj narobe, če v hladnem podstrešju na cev od nape z Y-kosom priklopim še odduh od WC-ja? Tako, da bi bil samo eden preboj na streho. Pred Y-kosom bi na cevi od nape vgradil še nepovratno loputo. Idea
FranciZ Napisal:
Bronco Napisal:Jaz sem za podobnega negeberitovega dal 19 € v topdomu.
In kako opravlja svojo funkcijo? Smrdi kaj?

Zaenkrat še ne.

Obujam temo o kanalizacijskih odduskih.
Ker se moram v kratkem fiksno odlociti o vrsti odduska (klasicni-zunanji, ali notranji) in mi ni delati preboja skozi AB mansardno plosco, me zanimajo vase izkusnje:

tisti ki imate notranjega (poleg FrancijaZ) - dela ok ali ste morali preiti na zunanjega? Katerega imate vgrajenega (Durgo, Geberit, noname)

hvala
Za preprečit izpraznitev sifona je sigurno ok. Če imaš MČN, pa praktično potrbuješ pravi ooduh.
LP,
Samojed
samojed, zakaj je pri MCN potreben pravi odduh?
oz. se da za MCN narediti posebej odduh izven hise?
Ja, lahko je odduh posebej. Rabiš ga pa predvsem zato, ker je tudi napisano in narisano da ga moraš imeti. Če kompresor vpihuje zrak, mora ta zrak nekam iti. Mogoče niso vse mčn občutljive na to, vendar bi težko sodil, ker je nimam še, sem samo zasledil v raznoraznih navodilih.
LP,
Samojed
Ok še ena izkušnja na temo odduška in MČN v kombinaciji s TČ.

Če nekje v podstrehi s posebnim tovarniškim kosom združite cev zračnika (ventilator WC, napa...) s cevjo odduška iz razloga, ker bi imel na strehi radi samo en zračnik, lahko zaidete v resne aromatične težave.
Ko bo TČ delovala se zna zgoditi, da bo vlekla zrak tudi iz zračnikov. In ker bo ta zrak na podstrehi združen z odduškom in vsled tega oplemeniten z vonjavami MČN (ali kanalizacije), pri kosilu NE boste ravno najbolj zadovoljni.
samojed, hvala za info.
Torej bom poskusal razmisljati na nacin, da ima notranja kanalizacija notranji odduh (brez preboja strehe), mcn pa posebej zunanjega - bom videl, kaj bo vodovodar povedal, ko mu bom predocil svoje zelje.
gt001
Kako si zadevo potem izpeljal?
Zadeva je v delu - se ni v pogonu.
MCN bo imela svoje odzracevanje - to sem razcistil z ponudnikom MCN, s katerim sva dorekla potrebne detajle.
Notri bom vgradil durgota. Odtok kanalizacije smo po vertikali podaljsali pod strop kopalnice - nanj pride durgo ventil. Na steni bo prezracevalna resetka, skozi katero se bo dovajal zrak prezr. ventilu oz. bo sluzila kot rev. odprtina ko bo slo kaj narobe.
V skladu z podatki proizvajalca ventila, bi le-tega lahko namestili tudi pod nivo odtokov (npr. skrito montiran na sifonu umivalnika/geberita), vendar smo se sli bolj trotl ziher varianto in potegnili vertikalo navzgor.

Tako v teoriji - v praksi pa cakam, da se vreme zresni, da zakopljemo MCN in priklopimo/zazenemo kanalizacijo. Kljub vsemu bo za pravo uporabnisko izkusnjo potrebno pocakati vo vselitve, ko ga bomo zaceli posteno s**** Wink

Je pa tako, da je v praksi pri nas kljub vsemu se vedno malo takih zadev namescenih. Moj vodovodar (ki dalec od tega, da bi bil stare sole) se ni nobenega montiral, ker delajo vsi klasicno prezracevanje, ponudnik MCN je tak nacin prezracevanja zasledil na internetu itd.

Sem pa precej mnenj in izkusen o tem prebral na nemskih forumih, kjer je zadeva ze leta v uporabi in funkcionira bp.
1 ... 6 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi