Objave: 289
Teme: 4
Ocena:
0
V instalacijo vključi vse tisto kar potrebuješ. Brez veze ti je delat nasa center, ki ga sploh ne boš uporabljal. Ponavadi je pa itak tako da tisto kar boš v prihodnje mogoče rabil pa ne boš imel linije.
Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
Ja točno to ..pri nas delamo predpripravo za pametno inštalacijo..to pomeni veliko rorov ...zaenkrat praznih ..če si kasneje zaželim lahko z minimalnim razbijanjem to uredim..vendar se bojim to kar pravijo...to kar narediš v štartu imaš..kasneje se ti ne da več. :?
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
Sem ravno v fazi ko izbiram štromarja in imam nekaj predračunov. Nekaj jih je po projektantskem popisu, nekaj pa so jih sami dali glede na načrt.
Projektantski popis obsega vse živo in je dolg 4 strani v excelu (se ne spoznam preveč na vse postavke). Poenostavljeni pa obsegajo nekaj vrst kablov in cevi, različne doze in omarice + delo. Ter nato še vezavo vseh teh stikal, vtičnic in omaric.
Delo za grobo inštalacijo najbrž običajno obsega tudi štemanje? Če je delo 1500€, potem je to vračunano nekje 100h (recimo 15€/h). Koliko pa vzame sama napeljava kablov in fiksiranje doz?
Glede omaric pa me zanima, koliko znese strošek ene take omarice; navedeno imam ceno omarice (to je najbrž sama škatla za vgradnjo) in pa strošek vezave (glede na urno postavko nekje 4-6 ur).
Kako je pa potem z vsemi varovalkami in ostalim kar paše vanjo? Mi bo to zaračunano naknadno kot "saj to je pa normalno, da se posebej računa".
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Čav!
Nam je električno napeljavo v celoti delal en fant * * *. Moram reči da smo bli z delom full zadovoljni, predvsem ker je delo opravil relativno hitro in kakovostno (je full natančen). Elektriko nam je napeljeval na novo v pritličju kjer smo si iz garaže na novo uredili stanovanje. Sicer verjetno težko pirmerljivo, ker ne vem točnih podatkov, vendar z vsem materialom in delom nas je stvar stala malo manj kot 2.000,00 eur. Denar za material smo mu morali dati tisti dan, ko je pričel z delom in ga tudi prinesel. Delo smo mu plačali na koncu. Imel je cca 10 eur na uro. Vzeli smo ga po priporočilu družinskih prijateljev.
Lp
*** Uporabnik ne posreduje kontakta električarja ***
Uredil Nebomgabiksal, 10.6.2011
Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
Evola
Groba inštalacije je mimo.
porabili cca 3500m kabla za jaki štrom ..ja vem ogromno..smo se mal igrali..
800m FTP kabla
200m alarm kabla
150m optike
70m zemeljskega po parceli do števca.
Doz, cevi itd nisem štel :?
V to všteto tudi predpriprava za delno pametno inštalacijo.
Stikala, vtičnice vrtna razpeljava sledi kasneje.
Vgradili bomo modul-TEM sistem ker je relativno ugoden glede na design in kvaliteto.
Računam da me bo komplet el prišla 3000€ z materjalom in delom ki je v lastni režiji.
Če pa bi vse to delalo podjetje bi bil račun vsaj 10000€ ...je bilo veliko razpeljave,štemanja, zmišljevanja ..
Fery ve kakšeno zgleda :lol: