PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kateri hidrofor naj kupim - noname, grundfos Basic JPt4,.. ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

ze kar pred 5-6 leti smo zabili "stepih" v blizini hise. Po nasvetu sosedov sem kupil cev, gor so mi privarili konico, zvrtali luknje na spodnjem delu in smo ga zabili.

Ker je "vrtina" blizu hise imam na cevi se 90 stopinjsko koleno in nato gre vod pod majhnim padcem (skoraj vodoravno) 4-5 m v hiso. Tam poskusam z hidroforjem crpati vodo za zalivalni sistem. Zadeva je na zacetku za test dobro delovala. Potem pa so se zaceli problemi ("na roko" se je vedno dalo crpati vodo s vporednim priklopom na cev - sedaj imam namrec namesto kolena T-clen in lahko crpam tudi rocno), ko hidrofor obcasno ne uspe potegnit vode...

Eno leto je zadeva delala (imam hidrofor Pedrollo 600W), potem pa nikakor ni vec potegnila vode. Nato smo ugotovili, da je popustila hitra spojka na vrhu vrtine in smo cev dvignili, vrezali navoj in to zadevo resili tako kot je treba. Sedaj pa se hidrofor kljub temu muci in ne potegne. Letos spomladi sem ga ze dal na menjavo nekih lezajev (ki baje pri teh crkujejo na 2 leti), sedaj pa nekako po zvoku slisim, da ne dela vec tako kot je vcasih. Potem sem slisal, da bi naj se dal tudi zamenajt lopatice, ker lahko po daljsem casu matranja pac ne proizvede vec tako dobrega podtlaka, da bi posesal vodo iz vrtine.

Ker imam se rezervoar za dezevnico in bom tam rabil se 1 hidrofor za kotlicke in pralni stroj, razmisljam tudi o novem hidroforju...

V mercatorju imajo Grundfos JPBasic 4PT za 236 EUR, kar se mi zdi kar v redu cena, ne vem pa koliko je ta boljsi od raznih noname-ov, ki se zacnejo ze pri 100EUR.

Kaj priporocate ?

Hvala in lp,

Tinia.
Gledam tudi Metabo hidroforje na mimovrste... Ce sklepam po ostalem Metabo orodju, tudi tile niso tako slabi - cena pa kar ugodna... Tudi ElektroMaschinen so kar ugodni...

Ima kdo izkusnje ? Nasvet ?

LP,
Tinia.
če voč pa narataboljš...pa vzameš Wilo.
Jaz imam hidrofor AL-KO 1300W inox.
Star je že 8let, v poletnih mesecih je stalno v uporabi, uporabljamo za zalivanje, pranje in gradnjo hiše.
V okvari je bil samo pred 2 letoma in sicer je spustila gumijasta duša v raztezni posodi, kar pa je normalno za toliko let uporabe. To smo zamenjali kar sami (strošek 15€) in zadeva deluje bp naprej.

Pri hidroforjih ne moreš zgrešiti, če nabaviš Grundfos ali Wilo, se pa po dolgoletni uporabi tudi tu kaj pokvari.
Zelo kvalitetno morajo biti izvedeni vsi spoji do črpalke na sesalni strani. Mala luknjica in hidrofor ne črpa (vleče zrak). V kolikor imate zraven še ročno "šterno", je potrebno na cev vgraditi venil in ga pri vklopu hidroforja zapreti, ker drugače črpalka lahko potegne zrak. Pri meni čez zimo, ko ga ne uporabljamo voda ne uide iz cevi. To je znak, da vse dobro tesni.
Lahko vam probleme dela tudi, če je cev premalo globoko zabita. Luknjice, ki so navrtane v cevi, morajo vedno biti potopljene v vodo, tudi ko v sušnem obdobju talnica upade. Če niso, črpalka zopet potegne zrak.
Hidrofor mora imeti tudi dovolj močan motor in črpalko, da je zmožen zadostiti potrebi in da lažje sam odzrači zrak v črpalki. V kolikor je motor slabši, je črpalko potrebno dobro zaliti in odzračiti.
Ne pozabi na filter pred črpalko. Vsaj Y filter ne bi smel manjkati odvisno od količine in vrste umazanije, ki jo črpalka potegne s sabo v vodi.

no, pa lep dan.
tinia Napisal:Gledam tudi Metabo hidroforje na mimovrste... Ce sklepam po ostalem Metabo orodju, tudi tile niso tako slabi - cena pa kar ugodna... Tudi ElektroMaschinen so kar ugodni...

Ima kdo izkusnje ? Nasvet ?

LP,
Tinia.

Prav danes sem gledal te hidroforje od metabo. Izgledajo super! Na mimovrste je zaenkrat naj ceneje, kjer sem videl Metabo HWW 4000/20 S Plus za manj kot 200€.
V Hoferju sem zadnjič kupil tako zadevico, poceni in dela.

Poglej si v letaku.
tinia,
imam Neptuna; najprej samo hidrofor z tlačnim stikalom brez rezervoarja, nato sem dodal rezervoar 3l, dela že 5 sezono ; res samo pomlad (pozno, ko ne zmrzuje)-poleti-jeseni.
Dodatno v Bau......, kupil z rezervoarjem 18l, pripravljen za vgradnjo za razvod podtalnice v kotličke WC-ja in morda PS.
Podobno sem naredil pri kolegih (Neptun +rezervoar). Takšna črpalka pride 60-80 €; posoda (kar Ekspanzijska) 10-20 €;
Napeljavo moraš imeti v vsakem primeru. Big Grin
Lep pozdrav
kaj novega na področju hidroforjev. prosim da mi svetujete kaj oz kateri hidrofor naj kupim.
imamo lastno zajetje katero je na dokaj mali višinski razliki in je zaradi tega tudi pritisk zelo slab in vode ne potisne v zgornjo kopalnicoSad

ko je poraba velika se včasih tudi zgodi da vode na trenutke zmanjka (več hiš)

kateri hidrofor bi bil ok za naso vsakodnevno uporabo priporočeno je da bi bil čim tišji.

verjetno bi potreboval malo večjo tlačno posodo v kateri bi bila rezerva ( posodo bi lahko iz inox naredil tudi sam )
Pri nas smo montirali ElektroMaschinen ta črnega ki naj bi bil boljši in dela brez problemov. Če ga dobiš v akciji je okrog 160-170eur.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mimovrste.com/artikel/3780095436/q=hidrofor/hisni-hidroforni-sistem-metabo-hwa-3300-s">http://www.mimovrste.com/artikel/378009 ... hwa-3300-s</a><!-- m -->

Prosim, če se kdo spozna na hidroforje, če mi lahko svetuje katerega naj vzamem...rabil bi ga za vodo v kuhinji-speljana je iz kleti in ni dovolj pritiska, posledično se mi tudi ne vklopi električni pretočni bojler za toplo vodo...tako, da bi zdaj res rad nabavo to zadevo.
A se nihče ne spozna na te zadeve?

lp
Prav gotovo nihče ne vidi v tvojo glavo ali v tvojo klet.
Citat:...rabil bi ga za vodo v kuhinji-speljana je iz kleti in
Ali imaš poplavljeno klet? Bi rad imel še kuhinjo poplavljeno?
Citat:posledično se mi tudi ne vklopi električni pretočni bojler
Pritisk vode pa res ne vpliva na termostat grelca. Morda imaš nizkotlačni bojler (5 l), ki sploh nima pritiska.
Nimam časa - sem v penziji!
Če kupuješ kakovostne izdelke, potem je odlična izbira Grundfos MQ3-45. Da se ga dobiti za 400€
Stvar je taka, uredil sem si stanovanje v mansardi in v kuhinjo imam speljano vodo iz kleti po praznem dimniku, pritisk vode je zelo slab, zato se ne vklopi PRETOČNI grelec vode-PRETOČNI, če razumete. Da se ta grelec vklopi je potreben določen pritisk vode, ki pa ga žal nimam.
Mogoč sem se narobe izrazil, ko sem nap. bojler.

Ker se na te zadeve ne spoznam, sem prosil za vaša mnenja.

Zato bi rad nabavo hidrofor, da dobim dober pritisk vode, sicer niti nevem kolikšen je nek normalni pritisk 2 bar?
mogoč mi lahko kdo prilepi tudi kak link...
Vzemi nekaj, kar ima tudi tlačno posodo. Na tvojem linku (mimovrste) jih je spodaj kar nekaj. Za kuhinjo ti bo Metabo HWW 3000/20 S zadoščal.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
1 2
Iskanje po temi