Objave: 56
Teme: 7
Ocena:
0
Imam sledeči problem, prišel sem h notarki, da mi sestavi notarski zapis izročilne pogodbe .
Cena nepremičnine je 32.000,00, cena pogodbe je bila 182 e, ali je to normalno ?
Kaj pomeni izdelava odpravkov notarskega zapisa ?( 45 X 0,500 = 22,50 e)
Ter zakaj mi je računala dvakrat sestava zemljiško knjižnega predloga?
Vse cene so brez davka.
Kje dobim notarke tarife ?
Ocena:
0
skupaj 361 eurov celotna pogodba z ddv
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
182 EUR za tako stvar ni nobena cena. Verjetno sta bila dva predloga, drugega si ne morem misliti, čeprav se mi zdi čudno, ker se lahko vse obseže z enim predlogom. Bi bilo treba videti. Sedaj je par stvari na novo - el. vknjižba itd. Si pa ne predstavljam, da bi notarka te stvari delala zastonj. Za 50 EUR npr. - se bi ji režali v faco. Pri notarju in odvetniku mora človek dobiti "občutek", da je tam bil. Meni se v glavnem zdi normalno, razen tega, da je bilo vse x2, kar pa ne razumem.
Objave: 436
Teme: 20
Ocena:
0
Pred parimi leti sva s kolegom dokapitalizirala firmo.Znesek ,ki nama ga je zaračunala notarka se ne spomnim vem pa ,da naju je skoraj na rit vrglo ,ko sva videla račun.Imajo ceno glede na vrednost dokapitalizacije.Najbolj mi je pa padlo v oči to ,da vsakič obračunajo vrednost od nič in ne od vsote med prejšnjo vrednost na novo vrednost.Tako ,da sem rekel,da če bi to prej vedel se ne bi odločil za dokapitalizacijo.Krasijo pa navadno prostore notarjev slike priznanih slikarjev.Ker imajo notarji malo stroškov z amortizacijo in osnovnomi sredstvi pa vlagajo svoj denar v umetniške slike :oops:
Ocena:
0
sej sm napisov da je bla celotna pogodba 361 eurov to so zlatarji
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Načeloma z notarji nebi bilo nič narobe, če nebi bili zlizani z vladajočimi prikoritarji.
Kar pomeni, da monopolno diktirajo svoje cene. In je sistem drag in skurban, kot vse ostalo v tej naši ovcajebini.
Sicer pa so izročilne pogodbe ponavadi dobronamerne, brez prikritega nategovanja in možnosti pasti, zato jo lahko sestaviš sam in prihraniš pol zneska ali pa, če imaš IQ večji od dolžine svojega oneta, celo notarja popolnoma obideš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
fery se popolnoma strinjam s tabo ampak fora j v tem da mi je rekla ta notarka da bo kompletna pogodba z vknjizbo najvec 250 e zdej je pa prsla na 361 e ni mi jasn a res nobedn neve kaj je to izdelava odpravkov notarskega zapisa
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Če ti je dala ustno ponudbo, jo na to prijazno spomni in vztrajaj, da ostane pri tej ceni.
Drugače popokaj kufre in kliči drugega, ki ti bo pripravljen to narediti za tak denar.
Če glihaš povsod, daj še tu.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Odpravek je kopija. Imaš original in kopije originala. S originalom greš lahko na zk, s odpravkom ne moreš.
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Kaj pomeni izdelava odpravkov notarskega zapisa ?( 45 X 0,500 = 22,50 e)
Preštej koliko strani vseh listin imaš in če je seštevek 45 pomeni, da vsak list katerega so ti izdelali v notariatu stane 50 centov. Odpravek notarskega zapisa pa je tisto kar se ponavadi nahaja v mapici in je povezano z vrvico itd....
Če sem v zmoti se opravičujem.
Ter zakaj mi je računala dvakrat sestava zemljiško knjižnega predloga?
Tukaj pa moraš bolj natančno pogledati kaj se bo oz. se je delalo na ZK. Ali je morda bila vpisana kakšna predkupna pravica, plomba ali pa sta vpostopku dve stranki ali pa kaj drugega? Lahkopa da je tudi napaka s strani notarke. Drugače pa cena ni pretirana in je nekje v mejah normale, če temu lahko tako rečemo.
Ocena:
0
fora je v tem da sm ze placov banda hudičova bols da bi mi fotr prodal kt pa da sm izrocilno delov mn problemov bi blo pa mi to ni nobedn svetovov
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Plačal bi isto., ne se sekirat.