Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
Pripravljam se za postavitev inox dimnika za kaminsko peč na pelete. Monter centralnega ogrevanja mi zatrjuje, da to ni noben problem,naj kupim elemente, postavil pa mi jih bo on. Ker sem malo v dvomih, me zanima če
Imate izkušnje z kakšnim monterjem inox dimnikov, ali vsaj veste za njega (področje Postojna- Sežana).
Na netu sem našel zanimivo stran Klinike za dimnike- ki menda delajo po celi Sloveniji. Ima mogoče kdo z njimi kakšne izkušnje?
lp Pavel
Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Meni ga je postavil eden iz Idrije (prišel izmeril po enem tednu je prišel in zmontiral).
Objave: 203
Teme: 14
Ocena:
0
Postavitev ni noben bav-bav. Jst sem ga sam postavil. Elemente pa v Trstu nabavil. 8)
Lp! e.
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
Dobil sem ponudbo od prodajalca in monterja inox dimnikov. Izoliran dimnik troslojni dolžine cca 5m z vratci, kapo in t priključkom 350,000.
Notranji premer 12cm, zunanji 20cm. To je cena samo materiala.
Kaj je to normalno???
Kje se dobi te elemente ceneje,
Dimnik rabim za kaminsko peč na pelete z prisilnim vlekom. Ker nimam druge možnosti bom cev iz peči potegnilskozi steno dnevne sobe v garažo (neogrevano) tam pa naredil dimnik. Prodajalec cevi za dimnik trdi, da mora biti cev v neogrevani garaži izolirana. Zakaj?
Ob teh cenah razmišljam o schiedelovem dimniku. mislim, da bi bil že ta skoraj polovico cenejši. Čisto sem že zmeden.
prosim za kakšen pameten nasvet, izkušnjo ali idejo.
lp Pavel
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Sem bil včeraj slučajno v trgovini z instalac.materialom in sem slišal da se je inox podražil za 100% baje so prejšnji teden imeli še izolirane inox cevi fi130 za okrog 16kSit/m sedaj pa stane 30kSit/m.
Pomoje moraš imeti izoliran dimnik zato, ker ga vodiš skozi garažo in nato skozi streho-les?? da ne boš zažgal cele hiše, ko boš malo bolj zakuril kamin. Poznam primere, ko so zgorele cele mansarde zaradi neizoliranega inox dimnika.
Pride te pa ceneje če vzameš navadne (neizol.) inox cevi in nato sam narediš izolacijo in okoli plašč iz navadne Al pločevine.
LP