Objave: 84
Teme: 34
Ocena:
0
Zanima me če je možno to da bi vodo iz 1000l cisterne speljal do wc kotlička po prostem padu da bi se polnil kotliček,cisterna bi bila na višjem terenu za recimo do 1,5 metra?
Hvala
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Kaj misliš, da tvoj naslov pove naključnemu bralcu? Voda? Mogoče bi bilo bolje "Voda iz zbiralnika v prostem padu v kotliček?". Samo v razmislek ob odpiranju naslednje teme.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Seveda bo delovalo.
Lahko pa daš hidropak, ki poskrbi da dostavi vodo iz poljubne globine (no ja) na poljubno višino s pravim tlakom.
Objave: 56
Teme: 2
Ocena:
0
Steklenička, mislim da si tud ti malo spala pri fiziki..... Kolikšen pa naj bi bil pritisk z 1,5m višine? :roll:
Objave: 1248
Teme: 0
Ocena:
1
Ne, nisem spal, ampak ni mi šlo v glavo, kako kotliček vodo zapira, da se ne prenapolni. No, zdaj vem. Je pa res, da glede na to, da ima "omrežni" vodovod tlak 4-6 barov (če sem pravilo bral tukaj gor podatke), je tak vodovod, kot ga želi imeti otvoritev te teme čisto v redu, in se ga da naredit. Na koncu koncev, lahko vidimo tudi v Kranju vodni stolp, kateri je višji od preostalih stavb in je zagotavljal vodo mestu. Če pa še sedaj, pa ne bi vedel.
LP steklenička
LP, steklenička