PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave odtok in padec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav,

Mi lahko kdo razlozi po domace zakaj situacija na sliki ni mogoca. Gre pa za situacijo da je v sosednji sobi sepljan odtok, sepravi da bi bilo potrebno speljati dobre 3m v soesednji prostor kjer je namenjena kopalnica. Pri meni je bil vodovdar in pravi da nebi dobil dovolj padca da ni variante, me zanima vase mnenje naj iscem drugega vodovodarja ali bo treba spremeniti sobe.

lp
Pozdravljen.
Če tlaki še niso izdelani in bodo dovolj visoki ne bi smelo biti problema.
Potrebujete namreč padec 1cm na meter. Vsaj tako so meni razlagali.
Ne sme biti manj kot 1 cm na meter če pa je več pa ni panike
Z manj padca ti ne priporočam, ker se bojo odtoki zmeraj mašili.
hišni mojster TOMY Napisal:Ne sme biti manj kot 1 cm na meter če pa je več pa ni panike
Z manj padca ti ne priporočam, ker se bojo odtoki zmeraj mašili.

Več padca kot 1 cm / m ni priporočljivo, ker potem goste stvari ostajajo v cevi, ker sama voda hitreje odteče.
Problem je verjetno zaradi WCja, ta rabi debelejšo cev, kot recimo umivalnik! Kolkr gledam, bi v 15 cm tlake v kopalnici lahko spravil vse, razen WC odtoka.
Kaj pa če bi WC prestavil na nasprotni zid, tam ko je tuš? Drugače pa je dejansko treba samo povišati tlake! Koliko pa jih lahko, pa veš ti!
No sej sem prebral nekje da more bit 1cm na meter padca.V kopalnici tlaki se niso narejeni, v otroški sobi pač so samo verjetno se jih potem da zbiti.Se pravi da bi bilo potem potrebno spraviti wc na drugo stran tam kjer je sedaj tuš vse ostalo pa ni problem?
Z mojega vidika...edino WC naj bo čim bliže glavni vertikali. Ostalo ne bi smel biti problem, ker sam soba ni tako dolga (do odtoka) in tudi padca ne rabi biti več kot 3 - 4 cm. Sicer pa imajo pr. stroj in kar je zraven odtok pol metra od tal...in ta voda prileti s šusom pod estrih..takod a odvajanje vode ne bi smel biti problem.

Je pa pri kanalizaciji načelo da mora biti padca me 1 in 2 % - to pa zato da drek plava v vodi, če je več se ustavlja (oz. je voida hitrejša)...samo to je kanalizacija po cesti, do tvoje hiše. Sama kopalnica pa...samo da gre navzdol (torej 1 % ali več). Wc pa čim bliže vertikali da direktno šutne noter.
Hvala za nasvete,problem je tudi ker gre za mansardno stanovanje in je tus ter umivalnik možen samo tam.WC bi lahko prisel na desno steno to je najbližje vertikali.Sem pa razmislljal da bi tlakod dimnika desno povišal za cca 5cm.Tbo bi bilo pa verjetno ok?
en cp iz geberitovega kataloga:
Minimalni padci za fekalne in mešane vode:
DN 100 2%
DN 125 1,5%
DN 200 1%
Minimalni padci za meteorne vode: 1%
Iskanje po temi