za vigma Napisal:Upam da boste pri vigmi čimprej postavili svojo stran, da bom preštudiral kaj ponujate. Ne razumem zakaj kombinaciji solarnega in TČ ogrevanja rečete atmsoferski grelniki vode.
Glede električnega grelnika, pravite, če ga rabimo, okej jaz ga ne rabim pozimi, ker imam vročo vodo na drva, torej kaj imam za storiti pozimi pri minus 25, nič ker mi nima kaj zmrznit.
Da komu ni do dela, no ja, mene mika prek ZRMK, samo kako bi to časovno uskladil, nič pa ne napišete če dobim za 289 jurejv tudi vaše delo ?
Da teče vroča voda v pipo , a predvidevate tudi kak mešalni ventil pred pipo ?
Sicer pa mi izgled ni všeč takle bojler s ploščami, tako da se težko odločim.
LP
Upam da boste pri vigmi čimprej postavili svojo stran, da bom preštudiral kaj ponujate. Hvala za predlog. Nekaj se že dela na tem.
Ne razumem zakaj kombinaciji solarnega in TČ ogrevanja rečete atmsoferski grelniki vode. Proizvajalec toplotnih črpalk imenuje toplotne črpalke zrak - voda atmosferski grelniki. Ni ravno najbolj posrečeno. Kombinacija solarnega in TČ ogrevanja za zdaj še nima imena.
Glede električnega grelnika, pravite, če ga rabimo, okej jaz ga ne rabim pozimi, ker imam vročo vodo na drva, torej kaj imam za storiti pozimi pri minus 25, nič ker mi nima kaj zmrznit. Kdor kuri z drvi ne potrebuje niti solarnega grelnika, niti toplotne črpalke. Solarni bojler, kot je zgoraj navedeno, je najvišji dosežek preprostega koriščenja sončne energije, ker sta v njem združena solarni kolektor in rezervoar za vodo v eno celoto. Ničesar drugega ni potrebno. Ne potrebuje ne črpalke, niti elektronike, niti antifriza. Samo eno cev za mrzlo vodo gor in eno za toplo vodo dol. Električni grelec je potreben samo, če je solarni bojler edini vir tople vode, da pozimi dogreje na željeno temperaturo. Ker deluje na principu predgretja, ni nobene bojazni, da bi voda v njem zamrznila, ker je moč vsrkanja toplote takšna, da bo vodo dogrel podnevi za 20 stopinj, če sploh ne bo sonca. Dodana elektronika pa je luksus.
Da komu ni do dela, no ja, mene mika prek ZRMK, samo kako bi to časovno uskladil, nič pa ne napišete če dobim za 289 jurejv tudi vaše delo ? Ne vem, kakšno naše delo je mišljeno. Promocijska cena je tako ugodna, da je enaka materialnim stroškom lastne izdelave, ki pa se s tovarniško izdelanim solarnim bojlerjem ne da ravno najbolj primerjati. Sploh pa, ker so v njem uporabljeni materiali specialne kvalitete, ki jih sploh ni na tržišču. Bakrena cev znotraj tanka je recimo narejena iz zlitine posebno čistega bakra in srebra, da se na njej in v njej ne nabirajo usedline, ki postanejo izolator toplote in zmanjšajo že itak majhno učinkovitost doma narejenih kolektorjev. Površina kolektorja solarnega bojlerja je samo 3.56 m2, pa je dovolj, da je 200 litrov vode ogretih nad 90 stopinj vsak dan.
Da teče vroča voda v pipo , a predvidevate tudi kak mešalni ventil pred pipo ? Kjer je topla voda, mora biti tudi mešalna pipa. Vsi jih imamo v kopalnicah. Da se preprečijo opekline, so nekatere države predpisale obvezen avtomatski mešalni ventil, ki ohladi vodo na nekih 50 stopinj največ. Tudi pri nas bi jih bilo dobro vgraditi.
Sicer pa mi izgled ni všeč takle bojler s ploščami, tako da se težko odločim. Solarni bojler nima plošč, pač pa je kolektor narejen iz 24 vakuumskih cevi dolžine 1,80 metra in debeline 58 milimetrov. Kar se pa izgleda in lepote tiče, pa se najavite direktorju (040 224 664) na osebni ogled. Ženske pravijo, da ni tako slabo.