PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup nedokončane hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Ker sem bolj nov pri tem prosim za pomoč...

Ogledujem si hišo P+M na savinjskem koncu, na parceli 1200m2 z 280m2 bivalne površine. Priključena je kanalizacija, elektrika, voda... Hiša ni čisto dokončana, zunaj ni fasade, okolica ni urejena... Pritličje je sicer bivalno (laminati, talno ogrevanje itd...), zgornjo nadstropje pa še ni nič dokončano.

Cena hiše je 200.000€ Sicer ne vem kako se hiše ocenjuje glede njihove vrednosti, pa vseeno se mi ta cena zdi visoka :|

Zanima me tudi koliko €€€ bi še rabil za dokončanje hiše, in kaj moram nasploh vedeti glede nakupa hiše? kakšna vprašanja postavljati ipd.?

Hvala za pomoč

Lp
A.
alen78 Napisal:Pozdravljeni,

Ker sem bolj nov pri tem prosim za pomoč...

Ogledujem si hišo P+M na savinjskem koncu, na parceli 1200m2 z 280m2 bivalne površine. Priključena je kanalizacija, elektrika, voda... Hiša ni čisto dokončana, zunaj ni fasade, okolica ni urejena... Pritličje je sicer bivalno (laminati, talno ogrevanje itd...), zgornjo nadstropje pa še ni nič dokončano.

Cena hiše je 200.000€ Sicer ne vem kako se hiše ocenjuje glede njihove vrednosti, pa vseeno se mi ta cena zdi visoka :|

Če je parcela z priključki 50.000€, je objekt 150.000€. Pomeni da je m2, ki ga kupuješ 535€. To ni visoka cena. Je pa hiša velika - pa nanese. :wink: :lol:

Zanima me tudi koliko €€€ bi še rabil za dokončanje hiše, in kaj moram nasploh vedeti glede nakupa hiše? kakšna vprašanja postavljati ipd.?

Lastništvo.
Preveriti v ZK ali je kaka plomba ali služnost.
Preveriti GD in ali je objekt grajen skladno z GD.
Ali so bili plačani vsi prispevki.
Pregledati načrt in primerjati z dejanskim stanjem.
Pregledati instalacije in njihovo stanje.
Kdo je objekt gradil. Lastna režija ali podjetje.
Uporabljeni materiali
Kakšno stavbno pohištvo je vgrajeno.

Hvala za pomoč

Lp
A.

Za dokončanje - rabiš - kolikor boš imel ali pa kolikor imaš. Pa še bo premalo. :lol: :wink:
Za fasado - recimo 6000 do 10.000€.
Za dokončanje gornje etaže - odvisno od želja in potreb, od 250 do 350€/m2, pomeni od 35.000 do 50.000€.
Za okolico pa .............. od 0,00€ pa do .............. .
Verjetno pa kakih 10.000€ približno.
Kaj pa, če je hiša zgrajena malce drugače, kot je v GD in na načrtu? Recimo je za 1 meter širša, streha je drugačna, notranji zidovi so nekoliko drugačni?

lp
B
Potem imaš lahko težave!
Mene je prišla hiša skupaj s parcelo cca 1000 eur po m2 bivalne površine - normalno z vso opremo, urejeno okolico.....Je pa bilo najbrž malo dražje, ker nisem gradil, ampak kupil in kpl. renoviral cca 6 let staro hišo brez izdelane mansarde. Za nakup obstoječe hiše in ne za lastno gradnjo, pa smo se odločili izključno zaradi lokacije.
ahaa najlepša hvala za odgovor... sam se mi vseeno zdi veliko denarja za takšno hišo... dovoz ni urejen do hiše, pri glavnem vhodu ni niti stopnic do vrat (Se ne da priti v objekt skozi glavni vhod), na parceli stoji tudi nekakšna ''uta'' ki je za podreti itd....

prav tako ko smo se po telefonu pogovarjali je bilo rečeno da je m2 bivalne površine 120€, parcela pa ima ceno na m2 od 50-80€ približno na tistem koncu baje (kje bi se dalo to še kej preverit kakšna je cena parcele točna)

Hiša se pa tudi prodaja že dobri dve leti...

Na kakšen način bi se dalo kej ceno še zbiti?? (če se še sploh da kej zbiti Smile )

Hvala

Lp
A.
Če se prodaja preko kake agencije - pripopaj link, da si jo ogledamo.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/hise-savinjska/p-m-talno-in-radiatorsko-gretje-soncna-lega-solarni-bojler-energetsko-varcna-trije-balkoni--oglas383390067">http://www.bolha.com/hise-savinjska/p-m ... s383390067</a><!-- m -->
Če so hišo spremenili glede na gradbeno dovoljenje (sploh pa streho!, kjer se sprememba vidi na daleč), potem nakup odsvetujem, ne glede na ceno ... razen če bo tako nizka, da se ti bo splačalo vse skupaj legalizirati.

Meni se zdi 200 k€ previsoka cena za hišo v Žalcu in takole napol in nelegalno narejeno. Po moje boš rabil še veliiiiko € da bo hiša kot se šika pa verjetno prostori niso tako razporejeni kot bi bili, če bi jo ti gradil Big Grin
@ Iva_d kako to misliš da so spremenili streho glede na GD??
sej to bi moral dobiti nekoga ki se na to spozna oz. arhitekta ki bi si ogledal hišo in preveril vso potrebno dokumentacijo če vse štima ali ne...

Ja sej prostori mi glih niso najbolj všeč spol pa kuhinja pa dobro to bi se že pošlihtal Smile

Koliko bi pa vi ocenili to hišo tko ''od oka'' Big Grin

Hvala

Lp.
A.
alen78 se opravičujem, ampak gledala sem odgovor od boruta pa sem mislial da je to tvoj odgovor Big Grin ups

Bi pa na tvojem mestu v roke vzela projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja in šla pomerit vsak zunanje stene če vse štima na +-10cm. Potem pa vzemi še laserski meter (sigurno ga imam kakšen kolega) in izmeri višino slemea in kapi ter približno dolžino od slemena do kapi pa boš dobil naklon strehe in max višino stavbe, ki jo primerjaj s projektirano. Zgolj kontrola za boljše spanje :mrgreen:
tudi mene zanima kako se vidi sprememba na daleč? nimam ravno izkušenega očesa....zato vprašam...
alen78,
kje , bolj natančno v Žalcu pa je ta hiša?
Sama sprememba se vidi v tlorisu ali pa vsaj v "Tlorisu Ostrešja / strehe".
Piše ,da je nadstandardna gradnja? Malce povprašaj po materialih. Okoli oken že ni videti kakšnega styrodura; pod streho (poševna H. vez) nima izolacije med betonom in deskami;kako je z izolacijo bet. plošče v objektu (balkon);...... :wink:
Lep pozdrav
:oops: Ja, ni čudno, da se že toliko časa prodaja!

Razen ob predpostavki, da v hiši živijo "pigmejci", mi nekako ne gre v kontekst VIŠINA prve etaže. Če sem prav štel - je 10 šar :? :roll: :o !.........

To je potem svetla višina 200cm + 9cm = 209cm, minus tlaki vsaj 10cm - 200cm?

Je pa očitno model naredil še eno etažo - tako, da je hiša dejansko P+M+M1! :lol: :lol:

Namesto normalnih P+M je sedaj "nadstandardnih" P+M+M1!

No morda pa je to - tisto "nekaj več"!

Če ne meriš v višino več kot 155 ali 165cm, potem nakup ni napačen! :roll: :lol:
som16 Napisal:alen78,
kje , bolj natančno v Žalcu pa je ta hiša?
Sama sprememba se vidi v tlorisu ali pa vsaj v "Tlorisu Ostrešja / strehe".
Piše ,da je nadstandardna gradnja? Malce povprašaj po materialih. Okoli oken že ni videti kakšnega styrodura; pod streho (poševna H. vez) nima izolacije med betonom in deskami;kako je z izolacijo bet. plošče v objektu (balkon);...... :wink:

hiša se nahaja bol na robu Žalca, proti Šempetru poleg obvoznice!

Po materialih sem se že pogovarjal z njim ko sem bil na ogledu hiše ampak ker se jaz na to nič ne spoznam mi to nič ne pomeni Smile sem takoj pozabil kaj mi je govoril, wem samo da mi je govoril da so okna in vrata kvalitetno nareta pa nekaj o debelini le teh Big Grin

Izolacije bet. plošče je neobstoječa, zg. prostori so še čisto surovi ni ometano nič od nič...

Lp
A.
1 2
Iskanje po temi