PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
več je bolje, ampak kako se pride do te številke pa obstaja par načinov..
eden znanec, ima s.p. elektro instalacije, stajerski konec, ima TC..kaj vem kaksno in sistem, in pravi da ima povprecek grelno stevilo cez vso leto 2 in, da je pricakoval vec in je rahlo razocaran...
Citat:Zanima me tole COP št. Če se ne motim je to izkoristek , ne? Ampak ne vem, kaj je bolje, da je to št manjše ali večje, od koliko do koliko so te vrednosti oz kaj je najbolje?
Če se izrazim po matematično, bi bilo najbolje +∞, ker pa to vseeno ni možno so pa že vrednosti večje od 3 precej v redu Smile
Pozdrav,

berem tole temo in vidim da ste malo zašli s prvotne poti.

Ker se tudi sam odločam med termotehniko in termoshopom, me zanima, vsi tisti, ki ste pisali v tej temi in mogoče tudi videli zadevo v živo, kako se vam zdi, kako ste se na koncu odločili.

Naj povem, da sem tik pred nakupom TČ za sanitarno vodo 300l in zares v dilemi, saj mi termotehnika odgovarja zaradi dimenzij in malo manj zaradi cene, termoshop pa je cca. 30cm višja zaradi česar bom verjetno moral umakniti radiatorsko cev pod stropom za voden zrak, vendar je pa za dobrih 100€ cenejša.

Lp
Johnny
No, ker sem že na začetku nekaj pisal bom pa še sedaj dodal, ko mi tč obratuje. Imam 300 litrško tč od termoshopa na voden zrak in tisti kao boljši kompresor. zadeva deluje bp, porabe direktno nisem meril, ker sposojei merilnik ki sem ga imel je povsem narobe računal, je pa dokaj pravilno meril porabo, in ta se ujema s številkami na papirju. Poraba se giblje okrog 550W, ocenjujem pa da zadeva laufa cca 5 ur na dan, oziroma porabim na dan za toplo vodo recimo da 3kWh, na mesec torej cca 90kWh. Po mojih izračunih me torej topla sanitarna voda trenutno stane 10€/mesec.
LP,
Samojed
Samojed Napisal:No, ker sem že na začetku nekaj pisal bom pa še sedaj dodal, ko mi tč obratuje. Imam 300 litrško tč od termoshopa na voden zrak in tisti kao boljši kompresor. zadeva deluje bp, porabe direktno nisem meril, ker sposojei merilnik ki sem ga imel je povsem narobe računal, je pa dokaj pravilno meril porabo, in ta se ujema s številkami na papirju. Poraba se giblje okrog 550W, ocenjujem pa da zadeva laufa cca 5 ur na dan, oziroma porabim na dan za toplo vodo recimo da 3kWh, na mesec torej cca 90kWh. Po mojih izračunih me torej topla sanitarna voda trenutno stane 10€/mesec.

Kar razmišljamo o instalaciji tovrstne zadeve (TČ za sanitarno vodo na voden zrak, namreč), me zanima kateri tip črpalke maš in koliko te je zadeva stala (črpalka in instalacija, če ni skrivnost).

Sam sem razmišljal, da bi poleti dovajal zrak od zunaj, izpih hladnega zraka pa bi usmeril v hodnik zgornjega nadstropja, pri čemer bi prebil ploščo.

A zadevo uporabljša tudi pozimi. Ker se mi zdi, da bi bila v navezi s pečjo na biomaso ali olje, kjer se kurilnica precej ogreje, uporaba. Takrat bi zajemal notranji zrak, ipih pa bi naredil v zunanjost ali pa v prostor, kjer imamo pijačo.
Imam C2/300 AHE, stala je nekaj manj kot 1400€. Priklopili smo jo hkrati s kurilnico, tako da kar se tiče montaže ne vem - par cevi in konec, ni bilo drago. Že prej so bile namreč glavne zadeve pripravljene, tudi odvod kondenza, tako da je bila tik tak priklopljena. Sam sem speljal cevi za voden zrak, in sicer kot pišeš - zajem iz kurilnice, vpih pa v klet in del skozi ploščo v shrambo nadstropje više. Zadeva mi funkcionira kot sem si zamislil
LP,
Samojed
Samojed Napisal:Imam C2/300 AHE, stala je nekaj manj kot 1400€. Priklopili smo jo hkrati s kurilnico, tako da kar se tiče montaže ne vem - par cevi in konec, ni bilo drago. Že prej so bile namreč glavne zadeve pripravljene, tudi odvod kondenza, tako da je bila tik tak priklopljena. Sam sem speljal cevi za voden zrak, in sicer kot pišeš - zajem iz kurilnice, vpih pa v klet in del skozi ploščo v shrambo nadstropje više. Zadeva mi funkcionira kot sem si zamislil

Hvala za informacije. Še to: kakšna je kaj temperatura izhodnega zraka in kakšen je volumen oziroma kvadratura prostorov, v katere to "izpihuješ", da dosežeš ustrezen hladilni učinek? Predvidevam sicer, da je odvisno tudi od vhodne temperature, pa vendar...
Klet ima cca 20 kvadratov, temperatura v njej je cca 15 stopinj. Da bi imel tč sam v kleti je absolutno premajhna. Ker pa zrak dovajam iz sosednjega prostora, je v redu. Poleti imam lahko npr odprto okno v kurilnici in tč dobiva podnevi zrak zunanje temperature, kar izboljša izkoristek.
LP,
Samojed
Živjo,

takole, nekako se kar ne morem odločiti, katero naj vzamem. Naredil sem si spodnjo tabelico, samo moram reči, da si nisem ne vem kako pomagal. Cene z montažo se mi gibljejo tako, da sem pri TermoShopu in Coolwex-u nekje na enakem. Termotehnika pa me pride še najdražje. Ker sam nisem strokovnjak, pa vseeno predvidevam, da so izbrane tri nekako v enakem razredu. Coolwex ima menda površinski izmenjevalec na zunanjem plašču, pa mi spet manjkajo info. kako se to obnese in ali je bistvena razlika, da ji dam prednost?

TermoShop Termotehnika Coolwex
Model: C2/300HE; TC3VZRT-321AVT; Extreme
Dimenzije: 2100 x 600; 1850/670; 1920/650;
Grelna moč: 2600; 2800; 3000;
Električna moč: 650; 650; 850;
Grelno št.: 4; 4; /;
Povšina izme.: 1,8; 1,2; /;
Teža: 156; 161; 113;

Komentarji so več kot zaželjeni!

Lp
Jani
Coolwex = uvožena no name roba iz Kitajske... :oops: z "zvenečim " nazivom izdelka... čez dve leti ti garantiram , da ti bo nekaj crknilo in takrat boš spoznal, kaj pomeni Arrow : pokličeš v Savinjsko in urediš...
know -how pri obeh Slo. firmah je iz Gorenja - oba "šefa " sta bila tam razvojnika...Izbira je bolj predmet umetniškega vtisa kot kvalitativnih razlik med mašinama.
Zdravo,
Doma smo v mesecu septembru vgradili toplotno crpalko Gorenje. TC SV 14. Ogrevamo cc 200 m2. Imamo ogrevanje z radiatorji. V lanski sezoni smo porabili cc. 2500 l

Z crpalko sem zadovoljen. Enostavno upravljanje, tiho delovanje.... Z mesecem novembrom sem si vgradil se kalorimeter in stevec za potabo elektrike. Tako da bom lahko mesecno spremljal porabo energije in dejanski COP.
Visokotemperaturna TČ ali imaš toliko predimenzionirane radiatorje?
Hisa je stara 20let in radijatorji so v skladu z novogradnjami v tistem casu. Niso predimenzionirani.
HP 14 BW oziroma TC 14 SV ogreva vodo do temperature 55 C.
Trenutno imam nastavljeno ogrevanje sanitarne bode na 40 C in ogrevalno krivuljo na 0'78. V hisi ohranjam temperature med 21 C in 22 C.
Z omenjeno TC lahko glede na performanse zagotavljamo ogrevanje tudi v radijatorskem rezimu.
Pozdravljeni, kakšne so kaj vaše izkušnje s termoshop toplotnimi črpalkami in servisom? Predvsem me zanima za nizkotemperaturne TČ za ogrevanje hiše (+sanitarna voda), je njihov individualno sestavljen sistem res boljši od standardnega (primerljivega) sistema od Daikina? Hvala
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi