6.4.2011 ob 09:25
matoz Napisal:Meni kot amaterju so nekatere stvari blizu, glede razvitih širin pločevine.klinika za strehe Napisal:Ostaja pa še ena točka, kjer ne prideva skupaj in se ni nič naredilo. To so pa vetrne obrobe. Na predračuni (kot sem že večkrat napisal) je postavka do 40cm r.š., kar dejansko verjetno tudi so. Še vedno so pa prekratke in deske gledajo ven ~3cm. On trdi, da so OK, ker sem s plačilom predračuna take vetrne obrobe potrdil. Jaz pa sem vedno zahteval, da morajo biti deske v celoti pokrite. Kam sta to zapisala? Ali imam pravico, da se zadeva brez dodatnih stroškov sanira? Ne. Ponujeno mi je bilo, da se dodajo dodatne obrobe za plačilo. Tako je.
Nisva zapisala, mi je pa večkrat pred plačilom obljubil.
Tale r.š. je nateg stoletja. Kako pa naj iz tega podatka vem, kakšna je vertikalna dolžina pločevine? Kaj pa, če je naredil horizontalni krak za 3 cm predolg in je zato vertikalni za 3cm prekratek? Pri ponudbi ni bilo nobene delavniške risbe o načinu zvitja pločevine.
Ostale točke, kot sem predvideval, pa so odvisne od dobre volje krovca in moj je pač nima.
Torej plačam in čim prej pozabim na vse skupaj in zopet normalno živim. Aja, pa šlamparije popravim v lastni režiji :?
To ni nateg. Nateg bi bil, če bi napisal samo veterne obrobe, ki se pa lahko sučejo od 20 cm do 66 ali več. Ti bi mislil, da imaš predvidene najbolj široke, izvajalec pa bi dal najožje, kar je mogoče. Zato se pri vseh popisih ne samo pri tvojem napišejo r.š. pločevine.
In verjamem, da se teh širin večina izvajalcev drži.
Iz 40 cm ravne pločevina nima kaj čarati 3 cm gor ali dol. Zgoraj pri kritini mora biti obroba vertikalno toliko dvignjena, da zakrije rob kritine. Če bi dal prekratko, bi kritina ob straneh štrlela čez veterno obrobo, ki bi jo močnejši veter zlahka dvignil. Višina po horizontali zavisi od višine vala kritine. Standardna mera veterne obrobe je cca 33,3 cm če ni čopov in deska pri tem ni skoraj nič pokrita. Če so čopi je standardna mera veterne obrobe od 40-50 cm, r.š. in prav tako je deska delno zunaj, kot v tvojem primeru.
Šlamparije naj popravi tako kot je napisal papež. Vse novo.Doplačaj mu le razliko za obrobe, da bo deska v celoti pokrita, saj je to le nekaj cm pločevine, pa naj jih zmontira. Če bi bil izvajalec dedec na mestu, ki da kaj na svoje ime, bi te podobrobe naredil gratis.
Aja, s katero kritino pa imaš pokrito, nisem zasledil?
Kje so slike strehe, mogoče najdemo še kaj napak na sami strehi?
Če rabiš izvedenca, ti lahko dam kontakt. Naj ti ne bo škoda 200-300€ za strokovni zapisnik.
Lp
Dany

hock: ).