Objave: 1804
Teme: 21
Ocena:
0
Zanima me ali je možno očistit ponikvalnico, namreč zamašila se nam je . Mislim,da od peska, ki se je leta nabiral iz strehe. Opečnati tondach engoba črn. Videl sem mivki podoben pesek v jašku. Enkrat pred letom smo jo drenirali in na hitro pošpricali po nasutju-tampona z šlavf cevjo. Vendar ni bilo kaj pride bolje.
Sedaj razmišljam ,da bi poklical prav firmo ki se s tem ukvarja in bi vključno s tamponom posrkali ven do zemlje,nasuli nov tampon. Ali bi zadeva funkcionirala,ima kdo izkušnje???
Pozna kdo preverjenega izdelovalca ponikvalnic, ki tudi ni pretirano drag(Gorenjska) ?
Hvala za nasvet!
Ocena:
0
A torej misliš,da je ta droben pesek-črna mivka ,prišla skozi ves tampon pod tampon in tam otežuje odtekanje vode?? Meni se zdi,da ni mogel priti skozi 70cm tega tampona in se prefiltriral pod tampon....
Ali pa če se je naredila trda glina pod tamponom ki otežuje odtekanje??
Ima sploh kdo izkušnje s tem? Kako bi bilo potrebno stvar sanirati?
Lp
Objave: 1199
Teme: 30
Ocena:
0
Ti je opeka Tondach zluščila črno engobo vse do gline in se sedaj spira?
Ali misliš na mivko, prah, ki ga veter prenaša in ga nato dež spere iz strehe in odteče v ponikovalnico? Iz opeke se ne izpira mivka kar tako. Če pa že, je pa nekaj hudo narobe z opeko in šele nato s ponikovanico. Da nimaš spodaj stare kritine tegole, ki se lušči v žlebove...in nato v ponikovalnico.
V eni temi si napisal, da streha zgleda kot nova. Kaj je sedaj s to izjavo, to nekaj ne gre vkup?
Pregledaj streho in podaj reklamacijo, saj se ti lahko zgodi, da bo streha začela puščati. Ukrepaj hitro, da ne bo kake večje škode ob nalivih.
Dany
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Verjetno bi bilo fino izvedeti kako imate pri vas urejeno ponikovlanico.
A v bližni pa ni opcije, da bi se z drenažno cevjo, kje prikloil na meteorno kanalizacijo (tako po oddaljenosti kot glede višinske razlike)? Na tak način bi se rešil vseh težav z odtekanjem.
Težko sem pameten..samo po mojih izkušnjah (okoli naše hiše) imajo zgoraj napisani komentarji kar težo...problem ni v drenaži/nasutju okoli hiše...kolikor gre za pesek (ne glede na granulacijo) pot zlahka najde pot mimo njega (sploh ko je govora o višinski razliki). Zato je pomemna plast spodaj..in v kolikor je ilovica potem imaš težavo (beri: bazen).
Na tvojem mestu bi sam razmislil o ureditvi ponikovalnice..torej na tistem delu dobil bager in dal odkopat (ne vem...verjetno pove bagerist koliko je minimum premera da lahko koplje..vsaj 1 metre premera) pa kolikor globoko lahko gre z roko (2,5 metra) ali čez, da prebije čim več plasti. POtem pa noter drenažni pesek zadnejpol metra pa npr. tampon (če bo potem to dvorišče).
Ocena:
0
madman, kateri del zaviti v filc in na kakšen način? Ali lahko to malo bolj razložiš prosim? Mi imamo ilovnat teren in se bojim da boi res treba teren prebijat. Kako si ti rešil to malarijoi? Si mogoče poklical strokovnjake? Si slišal že za firmo Rohr blitz?
Pokovka: malo si zadevo napel ... Streha zgleda kot nova. Vendar je strehe 306m2 in engoba veš kakšna je po otipu in malo kamenčka če vsaka nova opeka spusti nastane zadosti peska da lahko zamaši ponikvalnico. Nič ni streha sprana do temelja!! Streha je res kot nova in ne vem kaj bi imel od tega da bi lagal in jo hvalil. Verjetno je to čisto normalen pojav da je na začetku engoba ob prvem nalivu spustila malo tega sloja... Za to ne rabim in ne morem dobiti reklamacije,kaj se greš!!!