1.4.2011 ob 11:29
Ti popravljam besedilo, saj dopis pišeš njemu!
Bo? Vse ostalo pa po receptu Nebomgabiksiča....
LP
matoz Napisal:Popravljeno besedilo:
1. Pred izdajo končnega računa ni bil izdelan, še manj pa podpisan prevzemni zapisnik o izvedbi del. Z izvedenimi deli se ne strinjam in o tem sem vas obvestil. Nestrinjanje se nanaša na slabo kvaliteto izdelave in spremembo, povišanje kvadrature strehe.
2. V času izvajanja del nisem bil nikoli obveščen, ne ustno ne pisno, ne po kateri drugi poti, da so izmere strehe, upoštevane pri ponudbi, ki sem jo sprejel, drugačne od dejanskih. Kot naročnik sem vam zaupal meritve, se strinjal s končno ceno v ponudbi, ki zajema izdelavo strehe na objektu. Kasnejše ugotovitve v odstopanju površine strehe v mojo škodo smatram kot manipulacijo in namerno prikrivanje, saj je s tem izvajalec podal napačne in predvsem zavajajoče informacije o višini stroška izvedbe del. Zaradi ustrezne cene sem ponudbo sprejel, pripisano povečanje pa je zame finančno povsem nesprejemljivo.
Tukaj ti moram dodati, da je sprejeta cena na enoto mere in majhnjo odstopanje od ponudbene količine je dovoljeno. Tudi napaka pri zmnožku te ne odveže obveznosti plačila, saj m2 je in bo ostal m2.
3. Do odprave napak, ki jih navajam v spremnem dopisu, zavračam plačilo računa. Plačilo računa zavračam, ker bom sredstva za plačilo porabil za sanacijo nastale škode, odpravo navedenih pomanjkljivosti in odpravo škode nastale zaradi nekvalitetne in malomarne izdelave strehe in ostalih elementov iz ponudbe, v kolikor ne boste objekta zaključili in mi ga predali v zahtevani in dogovorjeni kvaliteti v najkrajšem možnem roku!
4. Šele po odpravi vseh napak s strani drugega izvajalca, v kolikor del ne boste izvedli Vi, bom preostanek pogodbenega zneska iz prvotne ponudbe, po plačilu drugega izvajalca, nakazal na vaš račun. V kolikor bodo stroški višji od neplačanega pogodbenega zneska, vas bom bremenil za razliko!.
(ti mu ne moreš izstavljati računa, saj nisi firma !!!! bremeniš ga po pogodbi!)
5. V kolikor odstopate od sanacije in ste pripravljeni prejeti delno plačilo za vaše delo, prosim, da sami ocenite nastalo škodo, napake in posredujete predlog obračuna. Pri tem vas prosim, da upoštevate pravila dobrega poslovnega sodelovanja, saj bom v primeru neprimernih odbitkov primoran za cenitev najeti drugega izvajalca.
6. Odprava pomanjkljivosti z vaše strani zame ni ustrezna rešitev, saj ste mi ob reklamiranju računa ustno že grozili in se zato želim izogniti nadaljnjim konfliktom. V primeru povzročanja dodatne škode bom zadevo prijavil policiji.
Narobe!!! Pomanjkljivosti ti mora odpraviti izvajalec, vendar pod nadzorom. Te pravice mu ne moreš odreči, saj je na svoja dela dal 10 letno garancijo!
7. Moj predlog poravnave je 80% zneska od prvotnega ponudbenega zneska. Znesek iz novega računa v celoti zavračam in račun kot tako ne sprejemam.
Z razliko 20 % bom odpravil vse spisane napake!
Bo? Vse ostalo pa po receptu Nebomgabiksiča....
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->