PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Spet so me nategnili ...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ti popravljam besedilo, saj dopis pišeš njemu!

matoz Napisal:Popravljeno besedilo:

1. Pred izdajo končnega računa ni bil izdelan, še manj pa podpisan prevzemni zapisnik o izvedbi del. Z izvedenimi deli se ne strinjam in o tem sem vas obvestil. Nestrinjanje se nanaša na slabo kvaliteto izdelave in spremembo, povišanje kvadrature strehe.
2. V času izvajanja del nisem bil nikoli obveščen, ne ustno ne pisno, ne po kateri drugi poti, da so izmere strehe, upoštevane pri ponudbi, ki sem jo sprejel, drugačne od dejanskih. Kot naročnik sem vam zaupal meritve, se strinjal s končno ceno v ponudbi, ki zajema izdelavo strehe na objektu. Kasnejše ugotovitve v odstopanju površine strehe v mojo škodo smatram kot manipulacijo in namerno prikrivanje, saj je s tem izvajalec podal napačne in predvsem zavajajoče informacije o višini stroška izvedbe del. Zaradi ustrezne cene sem ponudbo sprejel, pripisano povečanje pa je zame finančno povsem nesprejemljivo.
Tukaj ti moram dodati, da je sprejeta cena na enoto mere in majhnjo odstopanje od ponudbene količine je dovoljeno. Tudi napaka pri zmnožku te ne odveže obveznosti plačila, saj m2 je in bo ostal m2.
3. Do odprave napak, ki jih navajam v spremnem dopisu, zavračam plačilo računa. Plačilo računa zavračam, ker bom sredstva za plačilo porabil za sanacijo nastale škode, odpravo navedenih pomanjkljivosti in odpravo škode nastale zaradi nekvalitetne in malomarne izdelave strehe in ostalih elementov iz ponudbe, v kolikor ne boste objekta zaključili in mi ga predali v zahtevani in dogovorjeni kvaliteti v najkrajšem možnem roku!
4. Šele po odpravi vseh napak s strani drugega izvajalca, v kolikor del ne boste izvedli Vi, bom preostanek pogodbenega zneska iz prvotne ponudbe, po plačilu drugega izvajalca, nakazal na vaš račun. V kolikor bodo stroški višji od neplačanega pogodbenega zneska, vas bom bremenil za razliko!.
(ti mu ne moreš izstavljati računa, saj nisi firma !!!! bremeniš ga po pogodbi!)
5. V kolikor odstopate od sanacije in ste pripravljeni prejeti delno plačilo za vaše delo, prosim, da sami ocenite nastalo škodo, napake in posredujete predlog obračuna. Pri tem vas prosim, da upoštevate pravila dobrega poslovnega sodelovanja, saj bom v primeru neprimernih odbitkov primoran za cenitev najeti drugega izvajalca.
6. Odprava pomanjkljivosti z vaše strani zame ni ustrezna rešitev, saj ste mi ob reklamiranju računa ustno že grozili in se zato želim izogniti nadaljnjim konfliktom. V primeru povzročanja dodatne škode bom zadevo prijavil policiji.
Narobe!!! Pomanjkljivosti ti mora odpraviti izvajalec, vendar pod nadzorom. Te pravice mu ne moreš odreči, saj je na svoja dela dal 10 letno garancijo!
7. Moj predlog poravnave je 80% zneska od prvotnega ponudbenega zneska. Znesek iz novega računa v celoti zavračam in račun kot tako ne sprejemam.
Z razliko 20 % bom odpravil vse spisane napake!

Bo? Vse ostalo pa po receptu Nebomgabiksiča....
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Hvala, mislim, da je sedaj že skoraj vse po črki zakona

1. Pred izdajo končnega računa ni bil izdelan, še manj pa podpisan prevzemni zapisnik o izvedbi del. Z izvedenimi deli se ne strinjam in o tem sem vas obvestil. Nestrinjanje se nanaša na slabo kvaliteto izdelave in spremembo, povišanje kvadrature strehe.
2. Do odprave napak, ki jih navajam v spremnem dopisu, zavračam plačilo računa. Plačilo računa zavračam, ker bom sredstva za plačilo porabil za sanacijo nastale škode, odpravo navedenih pomanjkljivosti in odpravo škode nastale zaradi nekvalitetne in malomarne izdelave strehe in ostalih elementov iz ponudbe, v kolikor ne boste objekta zaključili vi in mi ga predali v zahtevani in dogovorjeni kvaliteti v najkrajšem možnem roku!
3. V kolikor del ne boste izvedli Vi, vam bom šele po odpravi vseh napak s strani drugega izvajalca in plačilu drugega izvajalca, nakazal preostanek pogodbenega zneska iz ponudbe. V kolikor bodo stroški višji od neplačanega pogodbenega zneska, vas bom bremenil za razliko!.
4. V kolikor odstopate od sanacije in ste pripravljeni prejeti delno plačilo za vaše delo, prosim, da sami ocenite nastalo škodo, napake in posredujete predlog obračuna. Pri tem vas prosim, da upoštevate pravila dobrega poslovnega sodelovanja, saj bom v primeru neprimernih odbitkov primoran za cenitev najeti drugega izvajalca.
5. Moj predlog poravnave je 80% zneska, z razliko 20 % bom odpravil vse spisane napake!
Točka 3: točno določen čas (5 delovnih dni recimo)
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Hvala, bom dodal.

A naj opis napak skrajšam samo na kratek opis napake brez mojih razlag?
Recimo tako:

1. Sekundarna kritina ni iz ustreznega materiala, kot je določeno na predračunu ali pa je neustrezno vgrajena v streho. Mesta, kjer zateka voda, je potrebno sanirati.

2. Žlebovi in odtočne cevi so poškodovani in nestrokovno vgrajeni, zato jih je potrebno v celoti zamenjati.

3. Prezračevalni trak je vgrajen nestrokovno in površno, ter na določenih delih precej odstopa od strešne konstrukcije. Za njim pa se nahaja polno smeti in delčkov opeke.

4. Odprtine med žlebom in vetrnimi obrobami so nepravilno sanirane, zato je potrebno napake ponovno strokovno in trajno popraviti.

5. Vetrne obrobe bi morale v celoti pokriti stranske deske, zato jih je potrebno zamenjati.

6. Pritrditev novega napušča ni ustrezna in predstavlja veliko nevarnost, da se celotna konstrukcija podre.

7. Barvanje nove lesene konstrukcije je površno, saj je na veliko mestih barva stekla, kar je dobro vidno in bo vidno tudi po ponovnem barvanju, zato ne ustreza.

8. Potrebno je ponovno beljenje notranjih prostorov zaradi neustrezne zaščite objekta, kar je povzročilo zatekanje vode v objekt. Posledice tega so razpoke ometa in rjave lise na steni.

9. Določene opažne deske so bile premaknjene iz svoje lege, zato so nastale vrzeli. Deske je potrebno pritrditi nazaj na svoje mesto in sanirati vrzeli.
Pa še eno vprašanje, tip mi je grozil, da mi bo streho odkril, kar je dejansko možno. Kako naj postopam v tem primeru. Kličem policijo, da mu preprečijo to dejanje, ali naj ga pustim in potem po drugi poti rešujem nastalo situacijo?
To pa je pa to ko gledamo samo na ceno potem pa pride šalabajzar k hiši in so problemi!!!!
Dreams Napisal:To pa je pa to ko gledamo samo na ceno potem pa pride šalabajzar k hiši in so problemi!!!!

V bistvu je bil skoraj najdražji in sem bil pripravljen plačat več, ker naj bi delo opravil strokovno in kvalitetno.
matoz Napisal:Pa še eno vprašanje, tip mi je grozil, da mi bo streho odkril, kar je dejansko možno. Kako naj postopam v tem primeru. Kličem policijo, da mu preprečijo to dejanje, ali naj ga pustim in potem po drugi poti rešujem nastalo situacijo?

Po tvoji parceli lahko šarijo samo ljudje, katerim ti dovoliš. 113, če bo drugače.
Vsak vgrajen material se ne sme odstraniti. Brez tvojega soglasja. Ce bo kaj klices policijo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Pritožba je bila danes oddana na pošto. O nadaljnem poteku bom pisal tukaj.

Ime bom napisal na koncu.

Zaenkrat pa hvala za pomoč.
:lol: :lol: :lol:
pa ne morem verjet, kaj sem na slikah videl...
jih kar takoj pošljem v.d. žene, da bo že enkrat tiho in začela malo bolj cenit in spoštovat moje delo, predvsem pa da kriteriji pridejo iz laboratorijskega seštevanja molskih mas na zidarske mere :lol:
LP!
Spet jaz.

Po prejemu poslane zavrnitve računa me je izvajalec klical in se skoraj z nobeno zavrnjeno stvarjo ne strinja. Pravi, da je vse strokovno narejeno. Ponudil mi je 15% popusta na neplačani znesek, kar znese 255€, s čemer se seveda nisem strinjal. Tako, da jutri pridejo in bodo odpravljali napake. Problem je v tem, da on ne prizna skoraj nobene napake, kar pomeni, da bo skoraj vse ostalo enako. Pravi, da bom moral potem sam preko sodišča dokazovati slabo kvaliteto izdelave.

Pri kateri stvari jaz dejansko lahko vztrajam?
Ali lahko kaj naredim glede sekundarne kritine? Iz fotografij se vidi, da je zadeva zamakala, bilo je slikano kmalu po začetku dežja. Zjutraj se je na dveh mestih, kjer sem imel podstavljene otroške banje za kopanje nabralo vode do polovice le teh (~20l).

Za veterne obrobe pravi, da so po ponudbi. Kako naj jaz vem, kar pomenijo kratice na ponudbi r.š. in kot drugo, kako naj jaz, tudi če bi vedel, iz tega ocenim, da so prekratke in se ne strinjam z ponudbo. Zahtevano in obljubljeno je bilo, da morajo v celoti pokriti deske, jih pa ne. Se da tukaj kaj narediti.

Kako je z žlebovi? Za poškodovani žleb ni dileme. Kaj pa spoji, ki so vidni na sliki? On bo trdil, da je to vse OK. Kaj sam lahko naredim na tem mestu? Vem, kaj bo naredil on. Vzel še malo silikona in vse skupaj zamazal, potem pa pobarval z rjavo barvo. Je kakšen normativ oz. dobra praksa, kako se podaljšujejo žlebi in kako se spajajo žlebi z odvodnimi cevmi?

Za ostale napake se bom znašel.

Hvala za pomoč.
Kje ste sedaj vsi :?:
Rabim pomoč do jutri zjutraj, da vem, za katere stvari se imam pravico boriti, kje pa nima smisla.
Ne delaj panike!

Jasno je, da se bo "mojster" izmotaval na vse mogoče načine!

1. Je reagiral.
2. Jutri bo dež!
3. Pokliči ga nazaj in mu lepo pojasni, da je imel možnost napake in pomanjkljivosti odpraviti že prej - pa jih ni.
4. Pojasni mu, da "JUTRI" NE BO DELAL NIČ, ker pa je "praksa" reševanja takih nastalih situacij "pisna komunikacija" in ker bo verjetno šla zadeva v tožbo, tudi od njega pričakuješ ( ker ima verjetno vsaj 8 razredov osemletke - torej je pismen ) pisno komunikacijo.
5. Na reklamacijo MORA odgovoriti. To pomeni, da bi moral za vsako tvojo postavko dati pisno "izjavo", kaj in kako bo zadevo uredil.

npr.:
- tč.3 z navedbami se ne strinjam, ............. je izvedeno tako in tako in je ........ dobro!
- tč.6 v tč.6 navedene napake bomo odpravili in sicer: zamenjali del ........., popravili del........, nadomestili in premaknili del............. .

NE SEDAJ V NEKI FAZI SCAGAT IN SPET ZAČET DELAT MAL PO DOMAČE IN NA PAMET. :twisted:

Če si že začel jebo - ker drugače ne gre - sedaj ni več poti nazaj.

5. V primeru, da se jutri namala - in da bo kaj delal - kar pa dvomim, je postopek enak, kot smo ti že napisali.

Kar koli bo delal - slikaj!
Kar koli bo naredil - dopiši v tvoj spisek napak in pomanjkljivosti.

JASNO MORA BITI NAPISANO KAJ JE NAREDIL IN KAJ JE ODPRAVIL!

Na znižanje cene - glede na videno - ne pristajaj - saj ve zakaj je ponudil 15%.

Če ne bo kooperativen in ne bo saniral sranja, ki ga je naredil - potem ( in to mu tudi jasno daj vedeti ) boš pač moral angažirati ustreznega sodnega izvedenca gradbene stroke. Seveda bo sledila tožba.

Ja in še to.

Zahtevaj pisno izjavo "mojstra" s katerimi tvojimi navedbami se ne strinja in katera vsa "po tvojem" slabo izvedena dela, so kvalitetno opravljena.

NE POZABI - KOMUNICIRAJ V PISNI OBLIKI, naredi zapisnik, dokument naj ima datum in oba ga na koncu podpišita.
1 2 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi