31.3.2011 ob 10:26
Pa še to, ali imam kakšno pravico, da najamem za odpravo napak drugega izvajalca, saj ta naredi več škode pri odpravi napake, pa še napake se odpravljajo na hojladri.
matoz Napisal:Če sklepam po postu od AtaIBA, lahko on dejansko dvigne ceno, čeprav je bil sam na izmeri in je streha precej preprosta.
Kako se lahko ugotovi, ali je sekundarna kritina neustrezna, imam slike, kako mi cela streha zamaka, je to dovolj?
Ali se za poškodovani žleb zahteva zamenjava?
Ali je ustrezna sanacija špranje med veterno obrobo in žlebom (2cm) s silikonom, sem zahteval pločevino, pa mi niso ugodili. Ali bo silikon zdržal 30let?
Veterne obrobe iz pločevine ne pokrijejo v celoti veterne deske, ampak gledajo kake 3-4 cm ven, čeprav je bilo izrecno naročeno, da morajo v celoti pokriti deske in biti spodaj zavite zaradi močnega bočnega vetra. Na predračunu piše do 40cm in zraven kratice (če se ne motim r.š.), po njegovem to sedaj pomeni razvita pločevina.
Koliko se dopušča, da so žlebi spraskani (spremenjena barva), predno se lahko zahteva menjava?
Vsa pločevina, žlebi in rori so rezani z ročnimi škarjami precej krivo, moram to požret, ali so kakšni normativi?
Spoji cevi od žlebov so narejeni zelo slabo, je to treba požret, ali obstaja kakšen normativ?
Faros Napisal:Še enkrat vprašam ali imata pogodbo.
berghaus Napisal:Brez zamere Matoz, zdi se mi, da ni problem pri izvajalcu, pač pa pri vas. Ali vam denar preveč na izi prihaja v hišo, ali pa ste oseba, ki se ne upa postaviti zase.
matoz Napisal:Faros Napisal:Še enkrat vprašam ali imata pogodbo.
Ni pogodbe, samo predračun.
Popolnoma dovolj! Po Obligacijskem zakoniku, je predračun osnova. Izdelal in predložil ti ga je XY s.p.. Na koncu je njegov podpis, je datum izdaje, je štempelj.
V predračuno so posamezne postavke njihov opis in količina.
Če je - običajno na koncu pod pogoji - dopisan člen, da se končni obračun izvrši po dejansko vgrajenih količinah in po cenah za enoto, potem je model "upravičen" zaračunati več. Še posebej če je "res" naredil več.
berghaus Napisal:Brez zamere Matoz, zdi se mi, da ni problem pri izvajalcu, pač pa pri vas. Ali vam denar preveč na izi prihaja v hišo, ali pa ste oseba, ki se ne upa postaviti zase.
Se strinjam. Premalo sem zaj., zato pa sedaj iščem rešitev.
firefly Napisal:In kaj piše v predračunu? Cena na m2 ali na počez?
V vsakem primeru pa zapisnik, odprava napak itd. In če piše v predračunu cena na m2, plačaš na dejanske izmere...
matoz Napisal:V kakšnem času je dolžan narediti zapisnik o končanju del, ali je to sploh njegova dolžnost? Ali lahko zahteva plačilo brez tega zapisnika in potrditve z moje strani?
matoz Napisal:Plačano je bilo 12.500€ od 13.400€ iz prvega predračuna. Sedaj hoče bistveno več.Da se ne bomo ponavljali, preberi še enkrat vse napisane nasvete in izlušči, kaj je potrebno narediti.
Zapisnik o končanju del ni bil izveden. Za vse moje pripombe je gluh in ima izgovore.
Zaradi določenih stvari, ki jih je naredil in groženj z njegove strani mirna rešitev ni več mogoča.
Kakšne so alternative.
..................
matoz Napisal:Račun je prišel po navadni pošti.
Bom zavrnil račun.
Tehnično me zanima, ali lahko zavrnem sekundarno kritino kot neustrezno, če precej pušča vodo. Kako se to rešuje. Naj zahtevam zamenjavo, izločitev iz predračuna ali zmanjšanje cene?
Hvala za vse podane napotke.