PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja koliko časa traja odgovor občine

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdravljeni,

dobila sem zemljišče, ob pogledu v zemljiško knjigo pa je del, ki se sedaj uporablja kot vrt vpisan pod javno dobro (cesta, ki pa poteka zraven). ker bi na tem delu rada odprla sp, sem dala občini prošnjo za odkup. minilo je 4mesece. brala sem, da se to lahko precej zavleče, pa me zanima ali obstaja kakšna časovna meja do kdaj ti morajo odgovoriti. ker bi bil tam moj vir dohodka, bi rada to uredila čim prej...
Parcele z oznako javno dobro ni kar tako mogoče deliti in/ali prodati. Pričakuješ lahko negativni odgovor.
Postopek je lahko precej dolg, saj mora občinski svet na seji potrditi spremembo Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem - sprejeti sklep, da občina parcele ne potrebuje več (če jo seveda ne potrebuje) in jo odproda.

Še prej bosta mogla pa kriti stroške razdelitve parcele. Potem, ko bo občinski svet potrdil spremembo, dobita dopis iz občine, kjer vaju pozove da oni določijo ceno s svojim cenilcem, lahko pa vidva najameta svojega... potem se pa okoli cene pogajate Big Grin Big Grin ! itd.
Iskanje po temi