Objave: 701
Teme: 68
Ocena:
1
Vem, da je tole čist mimo ampak bi res rad vedel odgovor.
Pripeljem po parkirišču, se ustavim(stojim) in gledam kje je kaj prosto, v tistem momentu me zadene v avto-avto kateri gre "rikverc" iz parkinga ter mi močno povije šoferska vrata (njemu nič).
Torej na vsak način trdijo da sem jaz pol krivca- češ da sem pripeljal bolj po levi strani.
Kdo je res kriv tukaj?
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Ko sem jaz enkrat naredil tako napako, sem dal kupon. Mislim da če je avto parkiran, pač stoji in pri vključevanju v "promet" bi sem moral voznik parkiranega avta prepričati, če to lahko stori. Sploh pa ker je on butnil vate, ne ti v njega. Moje mnenje, kako pa piše v zakonu pa ne vem. Lahko pa pokličeš na postajo policije in povprašaš.
LP,
Samojed
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Nisem pravnik - moje mnenje.
Če imaš verodostojen dokaz, da si v trenutku trčenja miroval (tvoj avto je imel hitrost 0), si predstavljal oviro na cesti, ne moreš biti kriv ali sokriv za trčenje. Lahko si kvečjemu kriv za postavljanje ovire na cesto - mislim, da tu ne pride v poštev. Eventuelno bi ti dober odvetnik obesil sokrivdo trka, ker si videl pretečo nevarnost in se nisi umaknil, čeprav si imel možnost.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Po kateri strani si se ti pripeljal ni važno. Lahko si se umikal pešču, lahko mački, lahko si se pripravljal na parkiranje itd. Ni važno. Tisti ki se vključuje v promet s parkirnega mesta, mora paziti na promet za sabo.
V poročilu za zavarovalnico dobro opiši kaj se je in kako zgodilo, in bo zavarovalnica rekla kdo je kriv. Ne priznavaj krivde. Krivda pol-pol je samo izgovor zavarovalnic da se izognejo nekaterim poplačilom škode :evil:
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 328
Teme: 30
Ocena:
0
Dvakrat imel podobno situacijo.Obakrat je bil kriv tisti ki je butnil vame.
Ocena:
27
Aja, čisto tako, vzvratno se ne smeš nikoli vključevati v promet. Tudi s parkirnega mesta ne. Še pomnite avtošolo in parkiranje?
Objave: 1061
Teme: 97
Ocena:
0
Kdor gre rikverc je avtomatično kriv, saj gre za nepravilno smer vožnje...
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
gregorjanc Napisal:Pripeljem po parkirišču, se ustavim(stojim) in gledam kje je kaj prosto
Če si dejansko stal - torej ni nobenih dokazov, da si se premikal (rise), je kriv tisti, ki te je udaril. Če se nista nič zmenila in če nimata vsaj približno dobrega evropskega poročila bo zelo verjetno 50/50, zavarovalnica 0.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ocena:
27
Kupončkov ni več... No, so še, samo so brez "vrednosti". Tudi priznavanja krivde ni več. No, je še, samo je možno da v zavarovalnici drugače odločijo. Včasih je bil "močan glasen dec" tisti ki je dobil kuponček.
Policaji niso potrebni (dajo samo kazen za enega, je pa res da je policijsko poročilo vedno točno), potrebno pa je da se spiše pravilno in temeljito evropsko poročilo, narediš še kako slikico z mobilcem in to je to.
In za božjo voljo, ko se zgodi prometna nesreča na cesti, ne čakat 15 minut na policaje sredi križišča na dunajski, ampak hitro slikico, pa zapeljite 25 m proč s ceste (če avto dopušča)...
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Trije nasveti iz lastnih izkušenj:
Če si 90% da nisi kriv, pokliči poklicijo.
Zavarovalnica lahko odloči drugače kot policija.
Glasnejši ponavadi dobi več/bolje.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 102
Teme: 2
Ocena:
0
Moja osebna izkušnja: pri 'meglenih' situacijah na parkiriščih, reče policija deljena krivda, in zavarovalnici obeh udeležencev krijeta 50/50 (če je kasko). Sem se nekaj pregovarjal s policajem, ampak se ni premaknil. Rekel je deljena krivda in konec debate. Kazni pa ni dal nobenemu, vsaj to. In večinoma gre to skozi, ker so majhne škode (par sto evrov) in se redkim zdi smiselno pravdati na sodišču.
Ocena:
27
Hiškica, bočno vzvratno parkiranje. Ti parkiraš (vzvratna vožnja), prileti nekdo po pasu vate...
Izjasnitev o krivdi NI POTREBNA! Nikoli. Pa tudi če je 100% jasno kdo je kriv. Za to je policija ter zavarovalnica. Lahko pa seveda obkljukaš da si kriv. Veliko se jih je že "nasralo" tako, ker niso poznali dovolj točno prometnih pravil (enakovredno križišče, kjer lokalci letijo naravnost, desno pa nihče ne pogleda recimo).
Moja izkušnja, v avtošoli sem imel nesrečo. Učenka se je pri zavijanju desno pred prehodom za pešče ustrašila da je spregledala pešca ter pohodila zavoro. Zadaj prileti kombi v naju. Kdo je kriv? Učenka vsa panična kaj je naredila, jst mirno do kombija "kako smo, vse OK?" Delavci v kombijo OK vendar zmajejo z glavo in bentijo čez avtošole itd. Pokličemo policijo (vpletenost avtošole) oni naredijo poročilo. Ko policaji končajo svoje se mi glavni iz kombija pride opravičit da je učenko grdo gledal. Ko mu je policaj omenil varnostno razdaljo so vsi utihnili. Če bi učenka sama izpolnjevala poročilo bi "jasno" obkljukala da je ona kriva...
Če niste izpolnili evropskega poročila, potem nesreče ni bilo... Na odločitev kdo je kriv se lahko pritožiš. Po možnosti z odvetnikom...